Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Μύθοι και αλήθειες

«Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450..000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις 2 ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα).Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.
2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.
3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. ...
4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς.
6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.
7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.
8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.
9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.
10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!
11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΆΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.

Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 δις»

Κατά συνέπεια είχε δίκιο ο πρωθυπουργός όταν έλεγε ότι η Ελλάδα είναι μεταξύ των 30 πιο πλούσιων χωρών της υφηλίου. Ασφαλώς και είναι. Το δράμα αυτής της χώρας είναι ότι δεν ευτύχησε να έχει κυβερνήτες που θα αναδείκνυαν και θα αξιοποιούσαν προς όφελός της και των πολιτών της, αυτόν τον ανεκτίμητο πλούτο.
Σήμερα, φτάσαμε στο σημείο να παρακαλάμε γονυπετείς Γερμανούς, Καταριανούς και όποιον άλλο ελεήσει, να μας αγοράσει για να μας σώσει, έχοντας διαλαλήσει την ανικανότητά μας στα πέρατα της οικουμένης.
Κι είναι πραγματικά τραγικό, το ρόλο του τελάλη να έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι κυβερνώντες, αυτοί που ζήτησαν την ψήφο των Ελλήνων, για να …αλλάξουν την Ελλάδα. Πριν από δύο χρόνια ακριβώς, μας είπαν ότι θα την αλλάξουν. Μας απέκρυψαν ότι θα την ξεπουλήσουν για να μας αλλάξουν οι δανειστές μας.

Αυτό είναι το δράμα τη χώρας. Ότι προσπαθούν να τη «σώσουν» αυτοί οι ίδιοι που τις τελευταίες δεκαετίες, συμμετείχαν στα συστήματα εξουσίας – ανεξαρτήτως χρώματος – τα οποία μας οδήγησαν ως εδώ και σήμερα μας «σώζουν» δια της απαξίωσης και της λοιδορίας. «Λαμόγια, κοπρίτες, διεφθαρμένοι, επιβάτες όλοι του νέου Τιτανικού, που όλοι μαζί τα φάγαμε…» συνθήματα όλα της προσπάθειας διαμόρφωσης της συλλογικής μας ενοχής.

(λάβαμε το παραπάνω κείμενο με μεϊλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.