Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Απαράδεκτη ανακοίνωση ΔΣ Καλλιθέας

Αυτή είναι η απαράδεκτη στάση τού Δημάρχου Καλλιθέας κ.Ασκούνη,προκλητική και ειρωνική συνάμα,με τον γνωστό "ξύλινο" πολιτικό λόγο.
ΘΣ
  
   ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Καλλιθέα, 28 Νοεμβρίου 2011



ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ  ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΔΟΜΗΜΕΝΩΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ
                                            (Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία)




Τ
o Δημοτικό Συμβούλιο της Καλλιθέας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις, οι οποίες συνδέονται με τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στη χώρα μας και ολόκληρη την Ευρώπη και συμμερίζεται την ανησυχία των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων και της κοινωνίας στο σύνολό της για την έκβασή τους.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο παραμένει αμετακίνητο στη θέση ότι στις περιστάσεις αυτές η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι αλληλέγγυα και βρίσκεται στο πλευρό των ασθενέστερων ομάδων της κοινωνίας. Έμπρακτη επιβεβαίωση αυτής της θέσης στο Δήμο Καλλιθέας είναι η μείωση των δημοτικών τελών και η συνέχιση της πολιτικής των απαλλαγών και των εκπτώσεων από τις οικονομικές εισφορές των πολιτών σε όλους τους τομείς των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του.
   Στο πλαίσιο αυτό, το Δημοτικό Συμβούλιο θεωρεί ότι η Κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να θεσμοθετήσει ρυθμίσεις, ικανές να άρουν δυσλειτουργίες και αδικίες ως προς την καταβολή του εκτάκτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτουμένων δομημένων επιφανειών, μέσω της ΔΕΗ, λαμβάνοντας υπόψη ότι στις συνθήκες αυτές είναι υπαρκτή η αδυναμία μερίδας των πολιτών να ανταποκριθούν σ’ αυτή την πρόσθετη φορολογική υποχρέωση.
   Για το σκοπό αυτό, η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να ενεργεί κατά τρόπο υπεύθυνο. Το Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει τη λογική μη σύννομων ενεργειών, οι οποίες κινούνται έξω από τους συντεταγμένους θεσμούς και κανόνες του Κράτους, επιτείνουν τη σύγχυση μεταξύ των πολιτών και απειλούν να τους επιβαρύνουν με νομικά προβλήματα. Οιαδήποτε ρύθμιση υπέρ των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας δεν μπορεί να γίνει έξω από τη θεσμοθετημένη λειτουργία του Κράτους. Κάθε άλλη κίνηση εγγίζει τα όρια της εξαπάτησης της κοινωνίας για ένα πραγματικό πρόβλημα που πλήττει μεγάλο τμήμα της.
   Το Δημοτικό Συμβούλιο απορρίπτει επίσης και κάθε πράξη αυτοδικίας, ως δήθεν έκφραση διαμαρτυρίας για την οικονομική κατάσταση της χώρας και των πολιτών. Καταδικάζει ως ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή, 25/11/2011 σε βάρος εργαζομένων της ΔΕΗ στην Καλλιθέα από μέλη της λεγόμενης Κίνησης «Δεν Πληρώνω».
   Το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις να συμβάλουν με υπεύθυνο τρόπο στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις για την υπέρβαση της σημερινής οικονομικής κρίσης.  
  

                                                                                              Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Ζ. Π. Κωνσταντόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.