Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Επιχειρηματίες δωροδοκούν δημοσίους υπαλλήλους


Τουλάχιστον 2 στους 10 επιχειρηματίες έχουν δωροδοκήσει δημόσιο υπάλληλο προκειμένου να προωθήσουν τα συμφέροντά τους.

Το 18% των επιχειρηματιών παραδέχθηκε, στην έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) που έγινε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών, ότι δωροδόκησε φορά δημόσιο υπάλληλο.

Ωστόσο το 41,4% δικαιολογεί αυτή την συναλλαγή και υποστηρίζει πως το έπραξε για να μειώσει την ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση που δεχόντουσαν οι επιχειρήσεις τους.

Από 1 έως και 3 φορές έχει δώσει χρήματα «κάτω από τραπέζι» το 9,2%, πάνω από 3 φορές το 8,6%, ενώ μόνο μία φορά απάντησε το 4,9%. Η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλαδή το 77,3% απάντησε πως δεν έχει δωροδοκήσει ποτέ δημοσίους υπαλλήλους.

Το 88,2% πιστεύει πως η φορολογική συνείδηση των Ελλήνων επιχειρηματιών είναι από χαμηλή έως και ανύπαρκτη και μόλις το 11,8% θεωρεί πως οι συνάδελφοι τους είναι διατεθειμένοι να επωμισθούν στο ακέραιο το σύνολο των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Η έρευνα έχει σταλεί ήδη από τον Πρόεδρο της ΕΣΣΕ Βασίλη Κορκίδη προς τον Ευ. Βενιζέλο ενόψει της διαβούλευσης για το νέο φορολογικό σύστημα. Στην συνοδευτική επιστολή οι έμποροι προτείνουν μείωση κατά 15% της φορολογίας των επιχειρήσεων, εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 19% και χαμηλού συντελεστή ΦΠΑ 9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.