Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Εκτακτη ανακοίνωση της κυβέρνησης περί των φημών για διαφυγή κυβερνητικών στελεχών με ελικόπτερα.

του Σταύρου Κατσούλη

«Η διαφυγή με ελικόπτερο δεν είναι επιλογή της κυβέρνησης, μια και δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο.» είπε μεταξύ άλλων ο κύριος Κεδίκογλου σήμερα το βράδυ διαψεύδοντας κατηγορηματικά τις φήμες που ήθελαν την κυβέρνηση να φεύγει με αυτόν τον ομολογουμένως ανορθόδοξο τρόπο.

Συμπληρωματικά, ο κ. Κεδίκογλου, δήλωσε επίσης ότι: «Οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν ήδη ανακοινώσει πολλές φορές ότι η τεράστια επιτυχία της Ελληνικής κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα, δεν παρουσιάζει κανένα ενδεχόμενο αποτυχίας πλέον. Ως εκ τούτου τέτοια σενάρια είναι αποτέλεσμα είτε βλακείας, είτε απορρέουν από σκοτεινά κέντρα τα οποία προσπαθούν μάταια να γελοιοποιήσουν τις απίστευτες προσπάθειες της κυβέρνησης και την ασταμάτητη πλέον ανάπτυξη που βλέπουμε όλοι γύρω μας.» και έκλεισε  λέγοντας ότι «πιο πιθανό είναι ο πρωθυπουργός της χώρας αλλά και ηγέτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους επόμενους πέντε μήνες κ. Σαμαράς, να γίνει μοναχός στο Άγιο Όρος, απαγγέλοντας κάθε μέρα το Πάτερ ημών, παρά να φύγει με ελικόπτερο».



Σφοδρή επίθεση και πυρά εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά κυβέρνησης σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Κεδίκογλου, διαμέσου δηλώσεων του κ. Σκουρλέτη, αναφέροντας ότι οι φιλελεύθερες και δεξιές πολιτικές της κυβέρνησης δεν είναι προοδευτικές ούτε ριζοσπαστικές όπως οι δικιά της πολιτική. Η πολιτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι τα μνημόνια θα πρέπει να αναδιαπραγματαναμορφωσυνταχθούν πάραυτα, με αέναες συζητήσεις που δεν θα οδηγήσουν σε καμιά αλλαγή, είτε με τον κ. Τόμσεν είτε, τέλος πάντων, με κάποιον από τους υποτακτικούς του.  Συνέχισε, δηλώνοντας ότι όταν έρθει στην εξουσία με το συντριπτικότατο 21.37% που θα πάρει από τις επερχόμενες εκλογές, θα ανατρέψει απολύτως ολόκληρη της πολιτική της Ευρώπης εκ βάθρων, και θα την εκτοξεύσει με ταχύτητα προς μια νέα παγκόσμια αριστερή αναγέννηση, κάτι το οποίο αποδέχτηκαν ο Σταθάκης, ο Μηλιός, η Ναόμι Κάμπελ αλλά και το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή ο κύριος Βενιζέλος, έκανε και αυτός την ανακοίνωση του,  δηλώνοντας ότι αν και συμφωνεί με την ανακοίνωση της συγκυβέρνησης στην οποία συμμετέχει, παρ όλα αυτά διαφωνεί κάθετα. Στην συνέχεια, προχώρησε σε μια ομιλία 386 λεπτών στην οποία ανέλυσε την θέση του λίγο περισσότερο, αν και κάπως ελλιπώς. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, δυστυχώς δεν μπόρεσε να κάνει δήλωση, διότι έτυχε να λείπει σε ολιγόμηνη διεθνή περιοδεία, όπου διδάσκει σε πλέον γνωστά ιδρύματα, πως κανείς μπορεί να σώσει τις Τράπεζες εις βάρος ολόκληρων Λαών, δια μέσου των μεγαλοφυών πολιτικών που ο "ίδιος" επινόησε.

Η ΔΗΜΑΡ, συμφώνησε επίσης με την ανακοίνωση της κυβέρνησης, όχι διότι κατ ανάγκη συμφωνεί, αλλά γιατί η ΔΗΜΑΡ έχει ως γνωστόν την πάγια θέση ότι είναι πάντα παρούσα στις εξελίξεις. Αυτό μάλιστα, αποτελεί την απόλυτη κόκκινη γραμμή για το κόμμα.

Οι ΑΝΕΛ έκαναν δύο δηλώσεις ξεχωριστά. Η μία, ερχόμενη από την ηγεσία τους, είπε κάτι για την μετάπτωση σε εθνικό νόμισμα βασισμένο στο δολάριο και αναφέρθηκε επίσης σε κάποιες υπογραφές που συλλέγει για την προώθηση κάποιου σκανδάλου στην "ανεξάρτητη" όπως χαρακτήρισε δικαιοσύνη. Η άλλη, από το μέρος της ακόμα ενεργής βάσης του κόμματος, ανέφερε ότι δεν αντέχει άλλο την απραξία, την ανοργανωσιά και τις σαχλαμάρες και εδώ και καιρό επιθυμεί Εθνικό Κρατικό νόμισμα και Εθνική Ανεξαρτησία, πριν τα χάσουν όλα. Και οι δύο πλευρές στο κόμμα, δεν έχουν καταλάβει τι λέει και τι θέλει ακριβώς η άλλη.

Το ΚΚΕ ανέφερε ότι τα ελικόπτερα είναι γενικά εργαλεία των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που ως γνωστόν είναι μόνο ιδεολογίες, και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς, εκτός από το ίδιο το ΚΚΕ, όταν κάποια στιγμή μετά τους επόμενους παγετώνες θα έρθει στην εξουσία. Όλα τα υπόλοιπα είναι προσπάθειες άκρατου ρεφορμισμού οι οποίες δεν αφορούν ούτε εκείνο, ούτε και την εργατική τάξη αλλά πιο σημαντικά, δεν συνάδουν με κανένα μανιφέστο που έχει ταξική υπόσταση και συνείδηση.

Η Χρυσή Αυγή, ανέφερε, ότι τα ελικόπτερα «καλά θα κάνουν τ' αφεντηκά να τα χρισιμοποιήσουν για να μεταφαίρουν τα γυνεκώπαιδα των λαθρωμεταναστόν εκτός της επικράτηας, όπος επίσης όλους όσους διαφονούν» μαζί τους, αλλιώς, «θα τους πάροι και θα τους σηκόσι». Το ποιος ακριβώς και ποιους ακριβώς θα τους πάρει και θα τους σηκώσει και γιατί θα χρειαστεί να γίνει αυτό,  εφ' όσον έχουμε ελικόπτερα διαθέσιμα για τέτοιες δουλειές, δυστυχώς δεν μας το εξήγησαν επαρκώς.

Το ΛΑΟΣ, δια μέσου του κύριου Καρατζαφέρη, αναφέρθηκε στο γεγονός, ότι τώρα πια είναι αντιμνημονιακή δύναμη, έτοιμη να αναλάβει την διαχείριση οποιονδήποτε πτήσεων, είτε αυτές είναι μουσικές σε κάποια εκπομπή στην τηλεόραση, είτε πτήσεις ελικοπτέρων κλπ.

Ο κ. Τζήμερος, φανερά εξαγριωμένος με την κατάσταση, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν ανέχομαι ένας επαγγελματίας που δεν έχει καμιά σχέση με το δημόσιο, να βλέπει όλους αυτούς του χαραμοφάηδες δημόσιους υπαλλήλους να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα σε άσκοπες πτήσεις με ελικόπτερα. Καλύτερα θα ήταν όλος ο τομέας των ελκοπτέρων, όπως και όλοι οι άλλοι, επιτέλους να ιδιωτικοποιηθούν».

Τέλος, η κίνηση των 58, μαζί με την κίνηση των 75, των 143 και των 252 κεντροαριστερών, παρακεντροαριστερών, προοδευτικοαντισυντηριτιστών, σοσιαλαριστεροδημοκρατών  ή παραδημοκρατοκεντροαριστερών, ανέφερε ότι η όλη υπόθεση με τα ελικόπτερα, δεν έχει λάβει υπ όψιν της, το πόσα πολλά δρομολόγια θα χρειαστούν για να μεταφερθούν τόσοι άνθρωποι, από τόσα διαφορετικά μετερίζια, σε εύλογο χρονικό διάστημα. Θα ήταν καλύτερο να γίνει με την συνήθη πρακτική, δηλαδή να ναυλωθούν κατάλληλα αεροπλάνα στην business class, με δωρεάν μετακίνηση από και προς το αεροδρόμιο, όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να κάνουν εδώ και τόσα χρόνια στις κρατικοδίαιτες θέσεις που όλοι τους υπηρετούν με περισσή υπερηφάνεια και αφοσίωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.