Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Μια πολύ σημαντική απόφαση


ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ (24/9/2011)
ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ
Απέναντι στη λαίλαπα που ήρθε και συνεχίζεται οι εργαζόμενοι βροντοφωνάζουμε πως υπάρχει λύση.   Υπάρχει άλλη πολιτική!
Το χρέος δεν το δημιούργησαν οι εργαζόμενοι.
Δεν το αναγνωρίζουμε. Απαιτούμε τη διαγραφή του

·                     ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ  ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
·                     Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης - ΕΕ - Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο αλλά και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.


·                     ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ,  ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ
·                    Να ακυρωθούν όλα τα μέτρα που περικόπτουν τους μισθούς μας και τις συντάξεις. Όχι στο μισθολόγιο των νέων περικοπών. Όχι στη σύνδεση μισθού με την παραγωγικότητα. 1400 € οι καθαρές αποδοχές του νεοδιόριστου με αναλογικές αυξήσεις στα υπόλοιπα μισθολογικά κλιμάκια. 30 χρόνια πλήρη σύνταξη.
·                    Όχι στην καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το εργασιακό καθεστώς και τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ.
·                    Καμία απόλυση εκπαιδευτικού καμία ληστρική επιδρομή στο εισόδημά μας. Καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός περιοχής μετάθεσης, σε ΙΕΚ, ΤΕΙ ή άλλους οργανισμούς. Κατάργηση της υποχρεωτικής τριετίας των νεοδιόριστων, ιδιαίτερα σήμερα, σε μία περίοδο απόλυτης χειροτέρευσης του βιοτικού επιπέδου.
·                     Όχι στις περικοπές των δαπανών στην εκπαίδευση, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Άμεση αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5% τουλάχιστον του ΑΕΠ ή στο 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην εγκατάλειψη της εκπαίδευσης, στις συγχωνεύσεις σχολείων την κατάργηση ολόκληρων τύπων σχολείων και εκπαιδευτικών θεσμών που οδηγούν την ελληνική εκπαίδευση πολλές δεκαετίες πίσω. Να μη χαθεί καμία οργανική θέση. 25 μαθητές ανά τμήμα, 20 στις κατευθύνσεις και την ΤΕΕ, 10 μαθητές ανά καθηγητή στα εργαστήρια.
·                    Άμεση οικονομική στήριξη των ασφαλιστικών μας ταμείων και του ΟΠΑΔ. Να καταργηθεί Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία που υπονόμευσε το δικαίωμα στην ασφάλιση και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
·                     Απαιτούμε δημοκρατία και την παιδαγωγική ελευθερία στο χώρο των σχολείων. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι και θα αντισταθούμε στη νέα αυταρχική διοικητική δομή, την αυτοαξιολόγηση και τη μετατροπή των διευθυντών σε αξιολογητές-μάνατζερς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Το πρόγραμμα δράσης της Ομοσπονδίας περιλαμβάνει ένα σύνολο πολύμορφων αγωνιστικών δράσεων από το εκπαιδευτικό κίνημα σε συντονισμό με τη ΔΟΕ και τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας (γονείς, μαθητές, φοιτητές, κ.λπ.) αλλά και με άλλους φορείς του δημόσιου τομέα.
1.                  Οργάνωση Ενημερωτικής Καμπάνιας  για το σύνολο του πληθυσμού με θέμα τις επιπτώσεις των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ (μνημονίων και μεσοπρόθεσμου) στην εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.
2.                  Συγκρότηση και ανάπτυξη με πρωτοβουλία των ΕΛΜΕ δικτύων αλληλεγγύης για τη στήριξη των μαθητών μας, με οργάνωση βοηθητικών μαθημάτων σε εθελοντική βάση αλλά και ευρύτερα στήριξη των θυμάτων της οικονομικής κρίσης και των κατεδαφιστικών πολιτικών κυβέρνησης, Τρόικας και ΣΕΒ, με τη στήριξη σχετικών πρωτοβουλιών που αρχίζουν να αναπτύσσονται στις γειτονιές και στους δήμους.
3.                  Συμμετέχουμε και συμβάλλουμε ενεργά στα κοινωνικά κινήματα που αναπτύσσονται στις πλατείες και τους δρόμους της χώρας, αλλά και τα κινήματα που ήδη δημιουργούνται ενάντια στα νέα χαράτσια. Αντιδρούμε μαζί με όλους τους πολίτες στην πληρωμή των νέων χαρατσιών στο εισόδημά μας. Σε κάθε περίπτωση αναπτύσσουμε την αλληλεγγύη και τον συντονισμό της δράσης σε όποιον τομέα εκδηλώνεται η επίθεση της κυβέρνησης και της τρόικας. Στηρίζουμε αποφασιστικά τον αγώνα των εργαζόμενων στις δημόσιες υπηρεσίες που παρέχουν κοινωνικά αγαθά (συγκοινωνία, υγεία, ρεύμα, νερό κλπ). Η αλληλεγγύη, η επεξεργασία κοινών στόχων, η δημιουργία κοινών πλαισίων αναφοράς στα μεγάλα ζητήματα, η μάχη κατά των διακρίσεων σε βάρος της νέας γενιάς πρέπει να διαπερνούν  την καθημερινή μας δράση.
4.                  Συνεχίζουμε την προσπάθεια για συντονισμό των ομοσπονδιών της παιδείας και των γονιών για κοινές κινητοποιήσεις. Κάλεσμα σε όλα τα συνδικάτα και ομοσπονδίες δημόσιου αλλά και ιδιωτικού τομέα για κοινό μέτωπο στήριξης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών (παιδεία, υγεία, κοιν. ασφάλιση). Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού. Ο συντονισμός να περιλαμβάνει και το συντονισμό σε τοπικό επίπεδο των αντίστοιχων πρωτοβάθμιων συνδικάτων αλλά και άλλων χώρων, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί και θα διευρυνθεί η στενή επικοινωνία και ο συντονισμός των δύο εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών (ΟΛΜΕ-ΔΟΕ).
5.                  Μέτρα για την υπεράσπιση των εργασιακών μας σχέσεων και δικαιωμάτων, αλλά και της δημόσιας εκπαίδευση στην πράξη:
-                      Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε αύξηση του ωραρίου μας και δεν επιτρέψουμε να υλοποιηθεί οποιαδήποτε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για αυτό.
-                      Δεν αναλαμβάνουμε υποχρεωτικές υπερωρίες.
-                      Θα αποτρέψουμε στην πράξη πρόσληψη μέσω ΜΚΟ στα σχολεία.
-                      Ούτε ένα ευρώ από γονείς και εκπαιδευτικούς για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων. άμεση γενναία επιχορήγηση των σχολικών επιτροπών ώστε να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών των σχολείων.
-                      Τοποθέτηση μαύρων σημαιών και πανό σε όλα τα σχολεία με ευθύνη των ΕΛΜΕ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
-                      Αποκλεισμός και καταλήψεις Διευθύνσεων και Περιφερειών όταν επιχειρηθεί να μετακινηθούν εκπαιδευτικοί σε άλλο νομό ή περιφέρεια. Ο αποκλεισμός θα έχει στόχο να μην πραγματοποιείται η σχετική συνεδρίαση. Καλούμε τους αιρετούς εκπροσώπους του κλάδου και τα ΔΣ των ΕΛΜΕ να κάνουν ότι είναι δυνατόν να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη. Οι αιρετοί να καταγγέλλουν και να αποχωρούν από τέτοιες συνεδριάσεις των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, όταν η διοίκηση επιμένει στις μετακινήσεις.
-                      Εκφράζουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην επιβολή της «εργασιακής εφεδρείας» και τις απολύσεις όπως εκφράζεται με την επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους στις μεταφορές  και στους φορείς του Δημοσίου που καταργούνται. Καλούμε τις ΕΛΜΕ να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους συναδέλφους που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις και να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα γίνουν αυτή την εβδομάδα και στο προσεχές μέλλον.
-                      Το αίτημά μας για 25 μαθητές ανά τμήμα παραμένει επίκαιρο αυτήν την περίοδο που το Υπουργείο ξεκινά την «εξοικονόμηση» προσωπικού με την κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία. Καλούμε τους συναδέλφους μαζί με τους γονείς και τους μαθητές να προωθήσουν στην πράξη το αίτημα και δηλώνουμε ότι συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε οποιεσδήποτε ενέργειες σε αυτή την κατεύθυνση.
6.      Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης Απεργίας αμέσως, με το που θα ανακοινωθούν απολύσεις ή μετακινήσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με το ν. 3848/2010, με το που ξεκινήσει η εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας. Ούτε μια απόλυση, ούτε μια μετακίνηση εκπαιδευτικού.
7.    Απεργούμε στις 5 και στις 19 Οκτώβρη 2011 συμμετέχοντας στις απεργίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που κήρυξαν τα τριτοβάθμια όργανα. Συμμετέχουμε ενεργά και μαχητικά στα συλλαλητήρια που οργανώνονται τις μέρες αυτές σε όλες τις πόλεις χώρας. Νέες ΓΣ για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.