Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Όταν το «βαθύ κράτος» αποκαλύπτεται…

Η ραγδαία ανάπτυξη του ΕΠΑΜ έχει ανησυχήσει σοβαρά την άρχουσα τάξη και τους μηχανισμούς της σε δεξιά και αριστερά. Νιώθει να απειλείται από κάτι πρωτόγνωρο για την ίδια και το σύστημα πολιτικής κυριαρχίας της και επομένως πρέπει να το διαβάλει με κάθε τρόπο. Πώς όμως να το κάνει, όταν δεν βρίσκει τίποτε που να στέκει να του προσάψει; Φτιάχνει ιστορίες για αγρίους και παντελώς ηλίθιους. Κι επειδή μέσα από τους υπάρχοντες κομματικούς μηχανισμούς η αναπαραγωγή υποταχτικών ηλιθίων αποτελεί τον κανόνα, θεωρούν ότι κάπως έτσι θα είναι και με την υπόλοιπή κοινωνία.
Πρώτα, είδαμε κάποιους να «αναρωτιούνται» που βρίσκει τα λεφτά το ΕΠΑΜ και ο Δημήτρης Καζάκης προσωπικά για να διατρέχουν πάνω-κάτω την Ελλάδα. Επειδή δεν βρήκαν απολύτως τίποτε, καμιά ύποπτη, ή σκιώδη σχέση να μας προσάψουν, απλώς «αναρωτιούνται». Γνωστή τακτική από την εποχή του Γκέμπελς. Το επιχείρημα αυτό έπιασε μόνο στους χαραμοφάϊδες των κομματικών μηχανισμών, που θέλουν κομματική αντιμισθία για να κάνουν το 1/100 αυτού που εθελοντικά και αμισθί κάνουν τα περισσότερα από τα μέλη του ΕΠΑΜ. Πώς μπορούν να καταλάβουν όλοι αυτοί οι ρεμπεσκέδες των κομμάτων, οι οποίοι για να βρουν ακροατήριο να μιλήσουν θα πρέπει να τους το μαζέψουν οι μηχανισμοί με τον ίδιο τρόπο που ο τσοπάνης σαλαγάει τα πρόβατα, ότι ο ίδιος ο απλός κόσμος θα οργάνωνε ομιλίες και συγκεντρώσεις από μόνος του επωμιζόμενος ακόμη και τα έξοδα από το δικό του υστέρημα; Πώς να αντιληφθούν ότι αυτό που κάνει το ΕΠΑΜ χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το υστέρημα του ίδιου του απλού κόσμου της δουλειάς, των μελών και των φίλων του. Στο ΕΠΑΜ δεν κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε υπάρχουν επιχορηγήσεις, δωρεές, τραπεζικά δάνεια, ή επαγγελματικά στελέχη. Υπάρχει μόνο η εθελοντική προσφορά στο μέτρο του δυνατού. Η ανάδειξη μέσα στο ΕΠΑΜ εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από την προσωπική δουλειά και συνεισφορά. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται να βρείτε στο ΕΠΑΜ παράγοντες και παραγοντίσκους, οι οποίοι την μόνη πολιτική προίκα που διαθέτουν είναι η «επωνυμία» τους από αλλοτινές εποχές και ξεπεσμένους μηχανισμούς.
Κατόπιν, όταν είδε το «βαθύ κράτος» ότι ο πολιτικός λόγος και η δράση του ΕΠΑΜ διαπερνά οριζόντια το πολιτικό σύστημα, ότι μπορεί να κερδίσει με την ίδια άνεση τον δεξιό, όπως και τον αριστερό, ή τον κεντρώο, σκέφτηκε να χτυπήσει τα σύμβολα του ΕΠΑΜ. Από τις υστερίες των νεοφιλελεύθερων ναζί τύπου Άδωνη Γεωργιάδη φτάσαμε στα βιντεάκια για τα «μασονικά» σύμβολα του ΕΠΑΜ. Ο φρυγικός σκούφος, το σύμβολο της ελευθερίας από την εποχή της Ομηρικής Ελλάδας, έγινε ένα σκοτεινό «μασονικό» σύμβολο. Το ίδιο και το ισοσκελές τρίγωνο της Αδελφοσύνης, της Ισότητας και της Ελευθερίας της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης του 1789, η οποία το δανείστηκε μαζί με τον φρυγικό σκούφο από την εποχή της Ρωμαϊκής δημοκρατίας και τους αγώνες των πληβείων ενάντια στους πατρικίους.
Πόσοι όμως είναι τόσο αγράμματοι, ή τόσο ανόητοι ώστε να πιστέψουν ότι τα κλασικά ιστορικά σύμβολα της δημοκρατίας είναι «μασονικά»; Ελάχιστοι. Γι’ αυτό και μπήκαν στον αγώνα και οι εφεδρείες του «βαθέως κράτους» στην αριστερά. Έτσι κάθε τρεις και λίγο έχουμε επιθέσεις ότι είμαστε εθνικιστές, ακόμη και «εθνικοσοσιαλιστές» και μάλιστα από εκείνους που εκ πεποιθήσεως και εξ ιδεολογίας είναι πράκτορες του ιμπεριαλισμού και της Ευρωπαϊκής αποικιοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα υπήρξε στο ιστολόγιο με την επωνυμία «Βαθύ Κόκκινο» όπου στις 6/12 αναρτήθηκε ανώνυμο κείμενο το οποίο, επικαλούμενο ανώνυμες «έγκυρες» πηγές, διακινεί την εξής πληροφορία για το ΕΠΑΜ:
«Αυτό λοιπόν που μας μεταβίβασαν –και επαναλαμβάνουμε ότι είναι κάτι που κυκλοφορεί χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει- είναι μια τουλάχιστον «περίεργη» προσέγγιση.
Συγκεκριμένα το ΕΠΑΜ –το πολιτικό μόρφωμα που ίδρυσε ο Δημήτρης Καζάκης- το οποίο έχει αναπτύξει μια σχετική δραστηριότητα τον τελευταίο καιρό και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και σε πολλές επαρχιακές πόλεις θα ήθελε να κάνει την παρουσία του στις επόμενες βουλευτικές εκλογές αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να κάνει μια εκλογική καμπάνια.
Πληροφορίες, λοιπόν, αναφέρουν ότι ο διαγραμμένος από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. –αλλά όχι και από το κόμμα- βουλευτής Πάνος Καμένος συζητάει να συστρατευτεί στο εγχείρημα του Δ. Καζάκη προσφέροντας εκτός των άλλων και οικονομική στήριξη. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι την ομιλία που έκανε πρόσφατα στην βουλή και στην οποία ο Π. Καμένος δήλωνε ότι θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2010 την είχε ετοιμάσει με συνεργάτη του Δ. Καζάκη.»
Δεν μας εκπλήσσει η εν λόγω «πληροφορία», ούτε το γεγονός ότι αναπαράγεται χωρίς «να έχουμε την δυνατότητα να ελέγξουμε αν ισχύει», όπως ο ομολογεί ο ανώνυμος συντάκτης του. Μας είναι γνωστό από καιρό το γεγονός ότι ορισμένοι που κυκλοφορούν στην αριστερά νιώθουν εξαιρετικά βολικά με το να διακινούν «πληροφορίες» που κατασκευάζονται από το «βαθύ κράτος». Επ’ αμοιβή, ή όχι, μας είναι αδιάφορο. Το γεγονός όμως ότι σχήματα, κόμματα, οργανώσεις και ιστοσελίδες της λεγόμενης αριστεράς ανέχονται αυτές τις διακριτές συγγένειες με την φαιά προπαγάνδα του «βαθέως κράτους», απλά αποδεικνύει τι στ’ αλήθεια κρύβεται πίσω από την δήθεν επαναστατική και ταξική ρητορεία ορισμένων.
Την επόμενη φορά λοιπόν που κάποιοι θα προσπαθήσουν να δώσουν μαθήματα στο ΕΠΑΜ από τα αριστερά, ή να ασκήσουν αφ’ υψηλού «ταξική» κριτική, ας φροντίσουν πρώτα να ξεκαθαρίσουν τις γραμμές τους από τους εκπροσώπους και τα βαποράκια του «βαθέως κράτους» και ύστερα τα λέμε…
Εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι και τους υποσχόμαστε ότι δεν θα χάσουν μόνο τον ύπνο τους.


6/12/2011
Δημήτρης Καζάκης

13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι η πρώτη φορά, που ο Καζάκης με εκπλήσει με την κριτική του προς πάσα κατεύθυνση. Σήμερα ήλθε να απαντήσει σε κριτικές και αναρτήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας. Δεν απάντησε , όμως σε ένα βασικό ερώτημα που καίει τα χείλη πολλών φίλων του ΕΠΑΜ: Πού το πάει το ΕΠΑΜ; Πού το πάει ο Καζάκης; Υπάρχει σαφής διαφοροποίηση από την ιδρυτική έως σήμερα. Γιατί προσπαθεί να αλλάξει το οργανωτικό και να επιβάλλει "κάθετες" δομές , όταν η ιδρυτική μιλάει για "αυτοκέφαλο " και "αυτοργάνωση" των πυρήνων; Γιατί και από ποιούς θα κρίνονται και θα εγκρίνονται , οι δράσεις των πυρήνων; Με ποιό δικαίωμα φτιάχνονται "επιτροπές" (διάβαζε ΕΔΕ) για να κρίνουν συναγωνιστές και ενέργειες, που έχουν ψηφιστεί από τους πυρήνες; Γιατί απαγορεύεται η επικοινωνία μεταξύ των πυρήνων και τον διαμεσολαβητικό ρόλο θα τον παίξουν τα κεντρικά όργανα; Τα κεντρικά όργανα του ΕΠΑΜ , από την ιδρυτική ΔΕΝ είναι εκλεγμένα και τον μόνο ρόλο που μπορούν να παίξουν είναι συντονιστικός. Με ποιά εντολή από την βάση, αλλάζουν πράγματα; Οι κεντρικές επιτροπές του ΕΠΑΜ , όλον αυτόν τον καιρό είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ! Δεν είναι σε θέση να εκδόσουν μία ανακοίνωση για τα σημαντικά και καταστροφικά που συμβαίνουν στην κοινωνία μας. Που είναι η ανακοίνωση για την προηγούμενη μεγάλη απεργία , στην οποία θρηνήσαμε νεκρό και δεκάδες τραυματίες; Που είναι η ανακοίνωση για την "εφεδρεία" που ήδη βγήκαν χιλιάδες συμπολίτες μας; Φοβάμαι, ότι υπάρχει προσπάθεια καπελλώματος της βάσης του ΕΠΑΜ, σχέδιο που εξυφαίνεται από συγκεκριμμένο κέντρο, μέσα στο οποίο εγκλωβίστηκε και ο Καζάκης, αφού οι πολλές ασχολίες του, δεν του επιτρέπουν να ασχοληθεί ιδιαίτερα με το ΕΠΑΜ!
Το συνέδριο είναι εκείνο που θα όριζε την ιδεολογική πλατφόρμα, την οργανωτική δομή και θα είχε εκλεγμένα άτομα στις κεντρικές επιτροπές με συγκεμμένες υποχρεώσεις και δικαιώματα. Είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο. Γιατί δεν έγινε ακόμη;
Θα έπρεπε να γίνει πρώτα αυτοκριτική και μετά κριτική επί παντός επιστητού.
Β.Τ.

Ανώνυμος είπε...

Το παραπάνω σχόλιο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και απλώς επαληθεύει τα όσα αναλύει ο Δημήτρης Καζάκης. Σύντομα θα αποκαλυφθούν όλες οι σκοπιμότητες που κρύβονται πίσω από τις δήθεν αμφισβητήσεις για την δουλειά και την παρουσία του ΕΠΑΜ. Αν ο Ανώνυμος είναι καλοπροαίρετος και δεν γνωρίζει, ας επικοινωνήσει μαζί μου στο προσωπικό μου e-mail.

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης [phileon@ath.forthnet.gr]

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Αποσκίτη ένας άλλος Ανώνυμος θέλει να σας ρωτήσει κάτι άλλο:

Όπως έχετε διακηρύξει δεν υπάρχουν αριστεροί και δεξιοί για εσάς. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι στο ΕΠΑΜ.

Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής:
ΕΝΕΡΓΑ κομματικά μέλη μεγάλων ή μικρότερων κομμάτων μπορούν να είναι μέλη και στο ΕΠΑΜ?
Πώς διασφαλίζεται το ΕΠΑΜ από τον πολιτικό αριβισμό ορισμένων, την ηλιθιότητα κάποιων άλλων αλλά κυρίως την πεμπτοφαλαγγίτικη δράση των Νεοταξιτών αντιπάλων μας?
Πόσο δύσκολο είναι να χώσεις ένα ΚΥΠατζή π.χ. στο ΕΠΑΜ?
Θέλετε μια απάντηση στο τελευταίο ερώτημα το οποίο είναι ρητορικό σε αντίθεση με τα προηγούμενα?
Είναι ΓΕΛΟΙΟ.
Όπως είναι και γελοίο η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ να έχουν ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΑ σε καίριες θέσεις στο ΕΠΑΜ.
Εάν ψαχτείτε λίγο μεταξύ σας θα δείτε ότι έχω ΔΙΚΙΟ.

Ανώνυμος είπε...

Για να απαντήσω στον "άλλο ανώνυμο". Από την Ιδρυτική του, το ΕΠΑΜ είναι ανοιχτό προς πάσαν κατεύθυνση. Και έτσι θα έπρεπε να είναι ένα "μέτωπο" που σκοπό έχει, να παλέψει όλος ο λαός για την υλοποίηση των στόχων. Δεν έχει , όμως, θέσει τις απαραίτητες δομές και το αναγκαίο πλαίσιο, για να αποτρέψει τους εγκάθετους. Έτσι ο καθένας μπορεί να εισχωρήσει πανεύκολα στο ΕΠΑΜ και να εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Δεν αποκλείω να έχουν μαζευτεί εκεί μέσα , κάθε καρυδιάς καρύδι, που θα σύρουν το ΕΠΑΜ σε άλλες κατευθύνσεις. Αν το ΕΠΑΜ δεν βάλει δικλείδες ασφαλείας, θα βρεθεί προ εκπλήξεων (μιάς και μέχρι τώρα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου).

Ανώνυμος είπε...

Άλλος Ανώνυμος :)

Είμαι βέβαιος ότι επειδή ακόμα το ΕΠΑΜ έχει λίγα μέλη, δεν έχει διαβρωθεί σε μεγάλο βαθμό απο εγκάθετους σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Παρά ταύτα, ακριβώς λόγω της υποστελέχωσης και της λειψανδρίας που χαρακτηρίζει οποιοδήποτε κίνημα εν τη γενέσει του. έχει γεμίσει με ανθρώπους οι οποίοι έχουν μπει στο ΕΠΑΜ για λάθος λόγο ή και μην έχοντας καν συναίσθηση πού βρίσκονται και τι επιδιώκουν.
Η χώρα μας βρίθει ανθρώπων με θολή ή / και ανύπαρκτη πολιτική σκέψη, οι οποίοι άγονται και φέρονται.
Αρκετοί από αυτούς μπήκαν πρόσφατα στο ΕΠΑΜ.
Αυτό δεν θα ήταν κακό εάν υπήρχε κάποιος έλεγχος για τις άλλες, τις παράλληλες δραστηριότητες, αυτών των ανθρώπων. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να είναι κάποιος το πρωί αρχισυνδικαλιστής εκλεγμένος πρόσφατα με παράταξη κοινοβουλευτικού κόμματος σε ΔΣ σωματείου με χιλιάδες μέλη, με μηδενική προσφορά στο σωματείο του, χωρίς πολιτικό λόγο, χωρίς πρόταση, ούτε καν αυτές που ακούει στο ΕΠΑΜ!! και το βράδυ να είναι π.χ. μέλος συντονιστικής επιτροπής συναντήσεων του ΕΠΑΜ ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Αυτά δεν γίνονται.
Δεν είναι δυνατόν να είναι κάποιος το πρωί μέλος του ΠΑΜΕ και να δηλώνει ΚΚΕ, να λέει "έλα μωρέ ο Καζάκης τώρα ..." και το βράδυ να διοργανώνει ομιλίες του Καζάκη...
Αυτά είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παραδείγματα από πραγματικά πρόσωπα.
Δεν έχει νόημα να πω ποιοι είναι και σε ποιο σημείο της Ελλάδας μένουν και δραστηριοποιούνται.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω και τον ανώνυμο και τον κύριο Αποσκίτη είναι, αν και ποιες ασφαλιστικές δικλέιδες θα μπουν επιτέλους στο ΕΠΑΜ, ώστε να μην γεμίσει ασφαλίτες, ΚΥΠατζήδες, αριβίστες και πεμπτοφαλλαγίτες.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι,
Το ΕΠΑΜ σαν Μέτωπο, από την ιδρυτική του διακήρυξη, αλλά και από την προϊστορία του ως ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ, όταν ήταν στα πρώτα βήματα της συγκρότησής του με την μορφή Πρωτοβουλίας Πολιτών (2010-2011), λειτουργεί ανοικτά προς κάθε Έλληνα πολίτη ανεξαρτήτως ιδεολογίας. Εξαιρούνται, βεβαίως, οι καθεστωτικές, δωσιλογικές, φασιστικές θέσεις και συμπεριφορές. Η προϋπόθεση για την ένταξη στο Μέτωπο είναι η αποδοχή των βασικών θέσεών του, που τέθηκαν στην Συνδιάσκεψη της Αργυρούπολης, 16 Ιουλίου 2011:
1. Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους και άμεση παύση πληρωμών προς τους δανειστές.
2. Έξοδος από την ζώνη του ευρώ και υιοθέτηση εθνικού νομίσματος.
3. Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη την Τράπεζα της Ελλάδος και ανασυγκρότηση της οικονομίας σε εθνική βάση.
4. Τιμωρία των ενόχων και των δοσιλόγων ώστε να τερματισθεί η διαφθορά και το ξεπούλημα της χώρας.
5. Βάθεμα της δημοκρατίας με νέο Σύνταγμα και Εθνοσυνέλευση.
Στην βάση αυτής της λογικής, που ξεκίνησε και λειτουργεί το ΕΠΑΜ, υπάρχουν και θετικά και αρνητικά φαινόμενα, όπως είναι φυσικό. Το ΕΠΑΜ έχει την δυνατότητα να προσελκύει ανθρώπους από τον χώρο της λαϊκής και πατριωτικής δεξιάς, κάτι αδύνατο για τις οργανώσεις και τα κόμματα της αριστεράς, και συγχρόνως να διατηρεί ένα ξεκάθαρα προοδευτικό και αγωνιστικό προφίλ. Αυτό είναι κάτι που έχει ενοχλήσει τις γραφειοκρατικές ηγεσίες της αριστεράς, αλλά και πολλούς αριστερούς που σκέπτονται ακόμα με πρότυπα οργάνωσης άλλων εποχών. Απ’ την άλλη, εγκυμονεί και πολλούς κινδύνους.
Όπως πολύ σωστά παρατηρεί ο Ανώνυμος 6:54, το επίπεδο της πολιτικής σκέψης στην χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι από ανύπαρκτο έως νεφελώδες. Ως εκ τούτου, πάρα πολλά άτομα, που αφυπνίσθηκαν ξαφνικά μετά την επίθεση του ΔΝΤ, δεν είναι ώριμα για πολιτικό αγώνα όπως θα το θέλαμε οι παλιότεροι και εμπειρότεροι. Είναι, όμως, πρόθυμα και αυτό το είδαμε ενάμιση χρόνο τώρα σε όλες τις συναντήσεις, τις κινητοποιήσεις, ακόμα και τις συγκρούσεις. Στο Σύνταγμα, φερ’ ειπείν, ξέρω πολύ καλά ότι στην πάνω πλατεία πρωτοστάτησαν από την αρχή άνθρωποι μέσης ηλικίας, που βγήκαν για πρώτη φορά στην πολιτική, είτε γιατί έχασαν τα μαγαζιά τους, είτε γιατί έμειναν άνεργοι, είτε γιατί αγωνιούν για τα παιδιά τους. Και πολλοί από αυτούς έδωσαν πραγματικές μάχες με τα σώματα καταστολής και έφαγαν τόννους χημικά σε όλες τις συγκρούσεις. Ένας συναγωνιστής, μάλιστα, από αυτούς, που ήταν πριν από τις 25 Μαΐου στην πλατεία, στα τέλη του Ιούνη αυτοκτόνησε γιατί αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα. Κανείς, όμως, από τους «υπεραριστερούς» της κάτω πλατείας δεν έδωσε καν σημασία.
Όλη αυτή η «απολιτίκ» μάζα, με βάση τα παλιά κριτήρια περί πολιτικής δράσης, δεν μπορεί να αγνοηθεί από ένα Μέτωπο που φιλοδοξεί να γίνει παλλαϊκό, ούτε να αντιμετωπίζεται με το γνωστό ύφος της αριστερής σνομπαρίας. Αν πραγματικά η αγωνιστική «ιντελλιγκέντσια», που μπαίνει μπροστά σήμερα για να καθοδηγήσει την αντίσταση, θέλει πραγματικά να οικοδομήσει ένα παλλαϊκό κίνημα αντίστασης, οφείλει να ανοίξει την αγκαλιά της σε όλους αυτούς τους ανθρώπους και να τους διαμορφώσει σε πραγματικούς αγωνιστές μέσα από την κοινή δράση. Υπάρχουν παραδείγματα γι’ αυτό ήδη. Άνθρωποι, που ανήκαν στην συντηρητική παράταξη και πρωτοήρθαν στην ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ τον περσινό χειμώνα με μεγάλες απορίες για το τι να κάνουν, είναι σήμερα αγωνιστές πρώτης γραμμής στις τάξεις του ΕΠΑΜ και οι ίδιοι στρατολογούν καινούργιους τώρα. Αντιθέτως, «έτοιμοι» παλιοί αγωνιστές της αριστεράς συνεχίζουν να αεροβατούν και να αερολογούν περί παντός του «επαναστατικού», μη αποφασίζοντας να δράσουν είτε μαζί μας είτε μόνοι τους. Η δικαιολογία ότι κάτι δεν είναι έτοιμο ή είναι πολύ «ανοικτό» γιατί δεν ανταποκρίνεται στις φαντασιώσεις τους περί κόμματος είναι πολύ εύκολη όταν κατά βάθος κάποιος δεν θέλει να δράσει ή δεν έχει αντιληφθεί τον πραγματικό εφιάλτη που απειλεί την χώρα.

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

Ανώνυμος είπε...

[Συνέχεια]
Τώρα, το γεγονός ότι όλη αυτή η αντίληψη της οργάνωσης νέου τύπου στις συνθήκες του 21ου αιώνα, όταν οι μάζες έχουν σιχαθεί κάθε τι οργανωμένο, έχουν μισήσει βαθειά τους κομματικούς μηχανισμούς που είναι υπεύθυνοι για την κατάντια μας και έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από τις αριστερές γραφειοκρατίες και τις αριστερίστικες πρακτικές, είναι κάτι πρωτόγνωρο και εγκυμονεί πολλούς κινδύνους, το γνωρίζουμε πολύ καλά.
Το ΕΠΑΜ δεν κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, όπως λες Ανώνυμε 10:18, είτε γιατί δεν γνωρίζεις είτε γιατί είσαι εμπαθής. Άλλοι κοιμούνται βαθειά και θα ξυπνήσουν απότομα, αν ξυπνήσουν, και θα τρίβουν τα μάτια τους γιατί το ΕΠΑΜ θα επιβιώσει όλων των αντιξοοτήτων και των αντιφάσεων μόνο και μόνο επειδή πιστεύει σ’ αυτό που θέλει να κάνει, και αυτό που θέλει να κάνει είναι το μόνο που μπορεί να γίνει. Αν δεν παλέψει όλος ο λαός για να ανατρέψει το καθεστώς κατοχής και να υλοποιήσει τους όρους της απελευθέρωσης της χώρας, είτε θα οδηγηθούμε στην άγρια καταστολή και αποτυχία, είτε στην παραίτηση και την εθελοδουλία. Ο κίνδυνος του να προσελκύσεις «κάθε καρυδιάς καρύδι» με αυτή την τακτική είναι απόλυτα υπαρκτός, και έχεις απόλυτο δίκιο Ανώνυμε 10:18, είναι συγχρόνως όμως ανάγκη να γίνει και καθήκον μας να θέσουμε τις δικλείδες ασφαλείας για να αποτρέψουμε τους εγκάθετους.
Ξέρουμε πολύ καλά, και λέγεται για πρώτη φορά ίσως ανοικτά σαν προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση, ότι μέσα στο ΕΠΑΜ έχουν έρθει αρριβίστες που προσβλέπουν στην εκλογική δυναμική του Μετώπου και στην δημοφιλή προσωπικότητα του Δημήτρη Καζάκη, επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν κρίση και ψάχνουν για πελατεία…, απελπισμένοι πολίτες που ακούν για λαϊκή αλληλεγγύη και νομίζουν πως θα λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, άνθρωποι που επέλεξαν το ΕΠΑΜ για λάθος λόγο ή δεν έχουν καν συναίσθηση τι θέλουν, εγκάθετοι κάθε είδους και πεμπτοφαλαγγίτες, ακόμα και πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.
Όμως, σε ρωτώ Ανώνυμε 10:26, νομίζεις ότι είναι δύσκολο αυτή την στιγμή να χωθεί ένας ΚΥΠατζής στο ΚΚΕ, στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα, αν θέλει; Σε πληροφορώ, καθόλου και θα κάνει πολύ μεγαλύτερη ζημιά απ’ ό,τι στο ΕΠΑΜ. Πολλές κομματικές οργανώσεις κομμάτων που λειτουργούν για δεκαετίες έχουν αυτή την στιγμή πολύ λιγότερα μέλη απ’ τους αντίστοιχους πυρήνες του ΕΠΑΜ και ακόμα λιγότερα ενεργά. Οι ανοικτές διαδικασίες στους πυρήνες του ΕΠΑΜ και η έλλειψη πυραμιδικής δομής, αν ωριμάσουν και λειτουργήσουν σωστά, θα είναι το καλύτερο δίχτυ ασφαλείας απέναντι σε κάθε προβοκάτσια, αφού αν «μολυνθεί» ένας πυρήνας δεν θα κινδυνεύει όλος ο οργανισμός. Ήδη αντιμετωπίσαμε αυτές τις ημέρες μπαράζ προβοκατόρικων επιθέσεων κατά του ΕΠΑΜ (για τις οποίες ορισμένοι είχαμε προειδοποιηθεί) μέσα από βίντεο κατασκευασμένα μέχρι δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και σε εσωτερικά μαίηλ του ΕΠΑΜ, τα οποία εξουδετερώσαμε με τον καλύτερο και δημοκρατικότερο τρόπο με μηδαμινές απώλειες για το Μέτωπο.
Τα περί προσπάθειας καπελώματος της βάσης του ΕΠΑΜ από δήθεν «δεξιούς» και τα περί πογκρόμ των αριστερών εντάσσονται μέσα στην γενικότερη επίθεση στην συνοχή του ΕΠΑΜ που είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες και η οποία κατευθύνεται από τον χώρο που ενοχλείται από την ανάπτυξη του ΕΠΑΜ και ο νοών, νοείτω… Η εντολή του βαθυκράτους είναι σαφής: να ανακοπεί η ένταξη των αριστερών στο ΕΠΑΜ και να εμποδιστεί ο παραπέρα διεμβολισμός του χώρου της πατριωτικής και λαϊκής δεξιάς. Γι’ αυτό, τόσο τα προβοκατόρικα βίντεο περί «μασονίας» όσο και οι διαδόσεις για «πογκρόμ αριστερών» έχουν κοινό στόχο και κοινή προέλευση.

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

Ανώνυμος είπε...

[Συνέχεια και τέλος]
Η πιο διαλυτική λειτουργία μέχρι στιγμής, όχι μόνο στο ΕΠΑΜ αλλά σε όλο το κίνημα το αντιμνημονιακό από την ώρα που άρχισε, είναι η γνωστή «παιδική αρρώστια»… που δεν είναι πλέον «παιδική», αλλά νόσος του Αλτσχάϊμερ. Οι αριστερίστικες και μπαχαλάκικες λογικές είναι αυτές που αποδυνάμωναν στην αρχή του 2010 τις κινητοποιήσεις, που πήγαν να τινάξουν τις πλατείες στον αέρα το περασμένο καλοκαίρι, που απογοήτευσαν τελικά πολύ κόσμο. Αντίθετα, η ενωτική, παλλαϊκή συσπείρωση είναι αυτή που κρατάει ακόμα ζωντανή την ελπίδα και δίνει προοπτικές για μια πραγματική ανατροπή και απελευθέρωση στο κοντινό μέλλον.
Με προβληματίζει κι εμένα Ανώνυμε 10:26, το ότι ενεργά μέλη μεγάλων ή μικρότερων κομμάτων είναι και μέλη του ΕΠΑΜ. Όμως, ο αριθμός τους δεν είναι αναλογικά μεγάλος και η συμπεριφορά τους εξαρτάται κυρίως όχι από την ιδιότητά τους ως κομματικού μέλους αλλά από την προσωπική τους διάθεση και την συμφωνία τους με τις αρχές του ΕΠΑΜ. Σε πολλές περιπτώσεις έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι αξιόλογα στελέχη, αλλά το μέλλον πιθανόν να επιφυλάσσει εκπλήξεις και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι.
Το ΕΠΑΜ τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και σιγά-σιγά οργανώνεται και λύνει τα προβλήματά του. Το να νομίζουμε όμως ότι θα γεμίσει ασφαλίτες και αρριβίστες, Ανώνυμε 6:54, είναι σαν αν πιστεύουμε ότι ο ελληνικός λαός στην πλειοψηφία του είναι «αρριβίστες» ή «κοπρίτες» ή ότι η κρίση του συστήματος δεν έχει αγγίξει την πλειοψηφία του λαού και όλοι αυτοί που φωνάζουν και αγωνιούν είναι γιατί προσποιούνται ή ότι εμείς είμαστε τόσο ανίκανοι να διαπιστώσουμε τις προθέσεις τους.
Ευτυχώς για όσους μας πιστεύουν και δυστυχώς για τους εχθρούς μας και το βαθυκράτος, δεν είμαστε εύκολη λεία. Και πάνω απ’ όλα, ξεκινήσαμε για να νικήσουμε. Ήδη το ΕΠΑΜ στους τέσσερις σχεδόν μήνες δράσης του έχει κάνει πολλά, έχει παρέμβει σε όλα τα θέματα είτε με ανακοινώσεις είτε με εκδηλώσεις είτε με κινητοποιήσεις και, παρά τις μικρές του δυνάμεις ακόμα, έχει προκαλέσει συζητήσεις και σχόλια περισσότερο από κάθε άλλο πολιτικό μόρφωμα ή συλλογικότητα που εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό μετά τις δραματικές εξελίξεις στην χώρα μας.
Όσον αφορά, τελειώνοντας, την κακοήθεια περί «ΕΔΕ», που γράφεται από τον Ανώνυμο 9:59, είναι η ίδια παραπληροφόρηση που διαδίδεται από προβοκατόρικα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, που κυκλοφορεί σε απειλητικά μαίηλ, που δεν έχει καμμία σχέση με την αλήθεια και που ήδη έχει απαντηθεί με την άμεση αντίδραση του ΕΠΑΜ στην ασφαλίτικη προσπάθεια «χαφιεδισμού» από τα μέσα που υπέπεσε στην αντίληψή μας. Επανέρχομαι στην έκκλησή μου προς τον Ανώνυμο 9:59, αν είναι καλοπροαίρετος και παραπληροφορημένος, να επικοινωνήσει μαζί μου για να τον ενημερώσω. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και καλό θα είναι να μην συνεχιστεί αυτή η πρόκληση γιατί πολλοί θα πέσουν από τα σύννεφα αν κοινοποιηθούν αυτά που γνωρίζουμε. Αν πάλι κάποιοι «ιδρυματοποιημένοι» στην αριστερή γραφειοκρατία θέλουν ένα νέο αποκούμπι για την απελπισία τους, τους πληροφορούμε ότι το ΕΠΑΜ δεν έχει καμμία πρόθεση να γίνει ένα δεύτερο ΚΚΕ ούτε ένα ανοικτό άσυλο για παλαβούς και προβοκάτορες.

Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Αποσκίτη,

είμαι ο ανώνυμος 6:54 ή "άλλος ανώνυμος" :)

Κατ' αρχάς να σας πω ότι είμαι αναγνώστης σας για πολλά χρόνια. Δραστηριοποιούμαι στο ΕΠΑΜ όποτε μου το επιτρέπουν ο υπερβολικός φόρτος εργασίας και οι αυξημένες οικογενειακές μου υποχρεώσεις.

Δοξάζω το Θεό γιατί έχω με τη σημερινή κατάσταση και δουλειά και μεγάλη οικογένεια.
Και δοξάζω τον Θεό γιατί έχει μείνει το λείμμα σε αυτή την χώρα (Χριστιανική ορολογία: Οι ελάχιστοι εναπομείναντες πιστοί στον Θεό) για το οποίο αυτή η χώρα αξίζει να σωθεί.
Ένας από τους καλύτερους εκπροσώπους αυτού του λείμματος είστε εσείς. Και δεν το γράφω για να σας κολακεύσω Μου το αποδεικνύετε ΧΡΟΝΙΑ, με τα γραπτά σας. Θυμάμαι και μια ομιλία σας πριν από πολλά χρόνια. Και τότε ο λόγος σας ήταν καθάριος όπως και τώρα. Αντρικός όπως συνηθίζω να λέω. Ξεκάθαρος, σταράτος.
Ένας λόγος με veritas και gravitas.
Όπως ήταν και η απάντησή σας στα σχόλια μας. Ξεκάθαρη, χωρίς περιστροφές και χωρίς υπεκφυγές.
Θα συνεχίσω να συμμετέχω στο ΕΠΑΜ μόνο και μόνο γιατί υπάρχουν σε αυτό άνθρωποι όπως εσείς.
Θα ήθελα να σας παρακαλέσω για κάτι.
Να μην αφήσετε όλους αυτούς τους ανθρώπους, τους εγκάθετους, τους απελπισμένους που ψάχνουν μια σανίδα σωτηρίας, τους θολωμένους που όταν τους ρωτάς τι πιστεύουν απαντούν κυνικά "τίποτα" ή βλακωδώς "δεν είμαι σίγουρος για τίποτα", να καταστρέψουν ΚΑΙ το ΕΠΑΜ, όπως κατέστρεψαν τις οικογένειές τους, την ελληνική κοινωνία, τα συνδικάτα και τα κόμματα. Σας παρακαλώ να βρείτε τρόπο να προστατέψετε την τελευταία μας ελπίδα.
Μην τους διώξετε. Όλοι είναι χρήσιμοι στον κοινό αγώνα. Αλλά φροντίστε να μην μετέχουν στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων.
Η πατρίδα είναι σε κίνδυνο. Οι Νεοταξίτες τοκογλύφοι είναι έτοιμοι να την καταπιούν μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη και να μας καταδικάσουν σε μια νέα φεουδαρχία. Είναι έτοιμοι να προβούν στον αποπληθυσμό του πλανήτη με έναν Γ' ΠΠ.
Ανάμεσα στα έργα των ανθρώπων το μόνο ελπιδοφόρο σε αυτό το τόπο είναι το ΕΠΑΜ.
Καλό είναι που έχουμε (τουλάχιστον όσοι πιστεύουμε) πίστη και ελπίδα στον Θεό, αλλά ακόμα καλύτερο είναι να προσπαθούμε να διαφυλάξουμε τέτοιες καλές προσπάθειες από τους εκούσιους ή και ακούσιους εχθρούς τους.
Διότι συν Αθηνά και χείρα κίνει...

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή τον διάλογο που αναπτύχθηκε μέχρι τώρα στο θέμα που επέλεξε να αναπτύξει ο Δ.Καζάκης, με αφορμή το μπαράζ των επιθέσεων που δέχθηκε ο ίδιος προσωπικά αλλά και ορισμένοι πυρήνες του ΕΠΑΜ όπως επίσης και άλλα στελέχη του. Τελικά δε σας κρύβω ότι έμεινα ικανοποιημένος από όσα σχόλια γραφτηκαν, έστω και αν η κριτική που ασκήθηκε έφτανε στα όρια του ψεύδους ορισμενες φορές αλλά και της κακοήθειας.Παρά ταύτα όμως αποδείχθηκε μέσα από τα ίδια τα σχόλια ότι τόσο ο Καζάκης όσο και ο τρόπος λειτουργίας των πυρήνων του ΕΠΑΜ είναι απόλυτα σύμφωνος με όσα έχουν εξαγγελθεί, είτε από την ιδρυτική διακήρυξη είτε από τα γραπτά και τα λόγια του Δ.Καζάκη και των άλλων στελεχών του ΕΠΑΜ. Με απλά λόγια το Μέτωπο λειτουργεί σωστά και κινείται και ενεργοποιεί Συνέλληνες από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά και αυτό της Εκκλησίας όπως φάνηκε από το σχόλιο του Ανώνυμου 5.10. Το ΕΠΑΜ λοιπόν είνα ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΠΕΣ με τη διακήρυξή του. Τώρα αν κάποιοι περίμεναν να δουν ή να τραβήξουν τον Δ.Καζάκη και τα στελέχη του ΕΠΑΜ σε σοκάκια και στενωπούς για να ικανοποιήσουν το δικό τους ΄΄οραμα΄΄ ή το θέλω τους, έκαναν λάθος στη διευθυνση και φυσικά νοιώθουν προδομένοι; αλλά από τι; ποιος τους υποσχέθηκε κάτι άλλο εκτός από αυτό που οι ίδιοι είχαν στο μυαλό τους. Το καλλίτερο και ασφελέστερο για όλους όμως αυτούς θα είναι να λογικευθούν να ξαναδούν τα πράγματα από το καλεσμα που τους εγινε και μετά και να αναθεωρήσουν αν δεν τους ταιριάζει η ΄΄κακομοιρια΄΄ της σκέψης τους. Για φανταστείτε όλοι εσείς που σκεφτήκατε και πράξατε με τον τρόπο που μας δείξατε, πως ένας κόσμος που πάλεψε σκληρά, που έχυσε αίμα και υπέστη αφάνταστες ταλαιπωρίες από τα φακελώματα, να έρχονται τώρα κάποιοι νεώκοποι και όχι μόνο της Αριστεράς και να επαίρονται και να ζητάνε, κατά κάποιο τρόπο, την επαναφορά τους!.Ζητάνε να κάνουμε έλεγχο της πολιτικής προυπηρεσίας, προκειμένου να επιτρέψουμε στον οποιονδήποτε να είναι μέλος και να συμμετέχει στις οργανώσεις και τις δράσεις του ΕΠΑΜ. ΕΛΕΟΣ-ΕΛΕΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανώνυμος 5.10 θέλει να κάνει ένα μικρό σχόλιο σε ότι έγραψε ο κύριος Κυπριώτης.
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι είναι αδιανόητος ο πρότερος έλεγχος πολιτικής προϋπηρεσίας για την άδεια εγγραφής στο ΕΠΑΜ!!

Στο ΕΠΑΜ πρέπει να εγγραφούν ει δυνατόν 10.000.000 Έλληνες. Αυτός είναι ο στόχος.
Ανεξαρτήτως θρησκείας, ανεξαρτήτως ιδεολογίας (πλην φασιστοειδών και μπαχαλάκηδων κατά την άποψή μου, οι οποίοι ούτως ή άλλως είναι ελάχιστοι) ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και μορφωτικού επιπέδου.

Σε αυτά θα με βρείτε απόλυτα σύμφωνο κύριε Κυπριώτη.
Άλλωστε ένας Ορθόδοξος Χριστιανός έχει αυτή την αντίληψη και αυτή την κοσμοθεωρία χαραγμένη στο DNA του.
ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ.
Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην, ουκ ένι δούλος ουδέ ελεύθερος, ουκ ένι άρσεν και θήλυ πάντες γαρ υμείς είς εστέ εν Χριστώ Ιησού …

Εκεί που ίσως διαφωνήσουμε και θέλω την άποψή σας επ' αυτού είναι αν κάποιος μπορεί να υπηρετεί δύο αφεντάδες.
Να είναι δηλαδή ΕΝΕΡΓΟ μεγαλοστέλεχος σε ένα κόμμα (π.χ. εκλεγμένος στην Κεντρική Επιτροπή, η συνδικαλιστής εκλεγμένος σε ΔΣ μεγάλου σωματείου με το συγκεκριμένο κόμμα) και να είναι και στο ΕΠΑΜ.
Κατά την προσωπική, ΤΑΠΕΙΝΗ μου άποψη, δεν είναι συμβατές αυτές οι δύο ιδιότητες.
Τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τα μεγάλα συνδικάτα είναι Νεοταξικοί μηχανισμοί χειραγώγησης και παραπλάνησης του λαού.
Δεν είναι δυνατόν να ηγείσαι τέτοιων σχημάτων και να είσαι στο ΕΠΑΜ.
Δεν είναι δυνατόν να υπηρετείς 2 αφεντάδες.
"ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και Μαμμωνά"
Όπως παρατηρείτε η δική μας κοσμοθεωρία έχει απαντήσεις για όλες τις ανθρώπινες συμπεριφορές :)
Περιμένω τις απόψεις σας

Δημήτρης Κυπριώτης είπε...

Στον Ανώνυμο 5.10 Την απάντηση αγαπητέ φίλε τη δώσατε ο ίδιος και δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω να πω. Απλά να σημειώσω ότι αυτή η συμπεριφορά αφορά μόνον τον ίδιο που έχει επιλεξει να υπηρετεί δύο''αφεντλαδες''χωρίς να ενοχλείται! Τη συγκεκριμένη ή τις συγκεκριμένες περιπτώσεις αν υπάρχουν, προσωπικά δε νωρίζω. Και για να είμαι ειλοκρινής ούτε θα ηθελα να το ξέρω.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ κύριε Κυπριώτη αυτές οι περπτώσεις κατέστρεψαν κόμματα, συνδικάτα και συλλογικότητες που ξεκίνησαν όπως το ΕΠΑΜ.
Και όσο και αν δεν θέλουμε να τις ξέρουμε, κάποια μέρα ξυπνάμε και τις βλέπουμε δίπλα μας, να έχουν καταστρέψει τα πάντα γύρω τους.
Αλλά τότε είναι πια αργά....

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.