Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σε διαδικασία κλεισίματος η τράπεζα στεγαστικής πίστης UCI στην Ελλάδα

Συνεχίζεται το μπαράζ αποχωρήσεων από την Ελληνική επικράτεια πολυεθνικών τραπεζικών ιδρυμάτων.
Απ΄ ότι διαφαίνεται είναι μία στρατηγική επιλογή του Γαλλικού κολοσσού BNP Paribas να αποσυρθεί σταδιακά από την Ελλάδα αδιαφορώντας επιδεικτικά για τους εργαζόμενους.

Πριν ακριβώς 3 χρόνια η Cetelem (μετέπειτα BNP Paribas Personal Finance) είχε ανακοινώσει τη διακοπή των εργασιών της στην Ελλάδα στέλνοντας στην ανεργία142 ανθρώπους.


Στα τέλη του προηγούμενου μήνα, η BNP Paribas, με μία υποτιμητική για τη χώρα μας ανακοίνωση, κοινοποίησε στους υπαλλήλους της πως σχεδιάζει “να μετατρέψει το κατάστημα σε γραφείο αντιπροσωπείας“ και ουσιαστικά να οδηγήσει στην ανεργία άλλους 100 συμπολίτες μας.

Πριν από λίγες μέρες, η UCI Hellas ανακοίνωσε στους εργαζομένους της πως προχωράει στη διακοπή χρηματοδότησης νέων δανείων, πράγμα που σημαίνει πως μπαίνει σε διαδικασία κλεισίματος, όσο κι αν το management (σε Ελλάδα και Ισπανία) το αρνείται μετά βδελυγμίας. Τι σχέση έχει η UCI με την BNP Paribas?Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της τράπεζας “η UCI, (Union De Creditos Inmobiliarios S.A.E.F.C.) ιδρύθηκε το 1989 στην Ισπανία, μετά τη συνεργασία της ΒΝP Paribas και της Santander, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, με αποκλειστικό της σκοπό τη χορήγηση στεγαστικών δανείων σε ιδιώτες.” Μάλιστα, προχώρησαν κι ένα βήμα παραπέρα τρομοκρατώντας τον κόσμο που δουλεύει στην εταιρεία λέγοντάς του πως όποιος τολμήσει έστω και να ψελλίσει πως η UCIκλείνει, θα απολυθεί πάραυτα! Τέτοιο θράσος! Την προηγούμενη Παρασκευή (02/12/2011) προχώρησαν σε 4 “τυφλές” απολύσεις για παραδειγματισμό των υπολοίπων. Η εν λόγω εταιρεία απασχολεί περίπου 50 υπαλλήλους, στην πλειονότητά τους νεαρής ηλικίας, χωρίς μεγάλη εργασιακή εμπειρία και αρκετά φοβισμένους με την Ελληνική πραγματικότητα, ώστε να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στην εργασία δυναμικά. Σ' αυτό το χαρακτηριστικό των υπαλλήλων της, άλλωστε, είχε στηριχτεί η εταιρεία όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας της στην Ελλάδα (από το 2004 δραστηριοποιείται εδώ) ώστε να προβαίνει σε αναρίθμητες παρατυπίες. Ενδεικτικά αναφέρεται πως το ωράριο της εταιρείας είναι 9:00 – 18:00 (9ωρο) όταν το ωράριο των ιδρυμάτων που εποπτεύονται από την ΤτΕ είναι -ακόμα- 7,5ωρο. Επίσης, δεν τίθεται θέμα πληρωμής οποιασδήποτε υπερωρίας και σε πολλές περιπτώσεις δεν παρέχονται και δεν πληρώνονται όλες οι μέρες αδείας στους υπαλλήλους.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των πολυεθνικών, που με τα κουστουμάτα κι ακριβοπληρωμένα στελέχη τους, εκμεταλλευόμενοι την ανεργία και την ύφεση τρομοκρατούν τους εργαζόμενους αναγκάζοντάς τους να απεμπολούν οικειοθελώς δικαιώματα αιώνων κατοχυρωμένα με αγώνες και αίμα. Εφαρμόζουν την τακτική του “μη μιλάς και μπορεί εσύ να την γλυτώσεις” ή αλλιώς το “διαίρει και βασίλευε” που εφαρμόζει και η πολιτική-οικονομική- δημοσιογραφική χούντα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση. Φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι, φταίνε οι ταξιτζήδες, φταίνε οι φορτηγατζήδες, φταίνε αυτοί που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΕΣΕΙΣ ΦΤΑΙΤΕ!

Το οικονομικό κατεστημένο και οι πολιτικοί τους υπάλληλοι που επιτρέπουν σε πολυεθνικές τύπου BNP, UCI, Santander, HSBC, Shell, Media Markt κτλ να θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια, το φόβο και την άγνοια του απλού κόσμου. Τώρα είναι η στιγμή να αντιληφθούμε πως το πρόβλημα του διπλανού μας είναι και δικό μας, να αντιληφθούμε πως δεν “φυτρώσαμε” μόνοι μας σ' αυτόν τον κόσμο των ιδιωτών, αλλά είμαστε ισότιμα μέλη μίας κοινωνίας που δεν φοβάται να διεκδικήσει τα δικαιώματά της.

Είναι χρέος μας στο διχασμό που προσπαθούν να σπείρουν μεταξύ των μελών αυτής της κοινωνίας να απαντήσουμε με συσπείρωση και αντεπίθεση...δεν φαντάζεστε πόσο τους τρομάζει αυτή η προοπτική!

Γιώργος Βυθούλκας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η περήφανη....ανακοίνωση του τζεφρυ απο το καστελοριζο το 2010 για την εισοδο στο ΔΝΤ,τον θυμαστε λυπημενο με την μοβ γραβάτα,αλλα σίγουρος για τη σωτηρία μας αφου είχε χαρτογραφησει την πορεία για την Ιθάκη ...τρομάρα του και βρέθηκε στη Θράκη.
Τα ΜΜΕ τον βοήθησαν με την τσοντα της τζουλιας που βγήκε καπάκι και ο λαός είχε να απασχοληθει με το αν είναι ιδιωτικές στιγμές η κανονική πορνοταινια......
Άλλο ήθελα να πω και παρασυρθηκα τότε χρωστουσαμε 250 δις. Σήμερα χρωστάμε 360δις.τι έγιναν τόσες θυσίες και που παμε(μέχρι και το google αναγνωρίζει το ΠΑΜΕ και το γράφει με κεφάλαια .

Ανώνυμος είπε...

.....αντί να κρεμασουμε τους τραπεζίτες απο το Τ+10 μέχρι τους CEO που κέρδιζαν τον χρόνο bonus απο θαλασσοδανεια εκατομμύρια ευρω ασύλληπτα νούμερα για την ψωρογιωργαινα πρώην ψωροκωσταινα,τώρα έχει γεμίσει η Ελλάδα συσσίτια και εμείς συνεχίζουμε να ενισχύουμε τις τράπεζες δεν έφτασαν τα 110 δς που έχουν παρει μέχρι τώρα.
Μήπως έχει δίκιο ο άνευ αντικειμενου αντιπρόεδρος που μας είπε μαλακες?
Για σκεψου 50 υπουργοί και ο δημοσιογραφος καψης γα να μη μπερδευτουμε με τους καψη δες ,ανησυχούσε για τα μάρμαρα της πλατιάς συντάγματος

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.