Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Απολογισμός Ημέρας

Το Σάββατο 26/11 μια ομάδα από μέλη του ΕΠΑΜ πραγματοποιήσαμε την προγραμματισμένη δράση - ενημέρωση πολιτών της Γλυφάδας στην Λαϊκή Αγορά, στην οδό Μιαούλη. Στήσαμε ένα τραπεζάκι με έντυπα στη μέση της Λαϊκής και μοιράζαμε ενημερωτικό υλικό του ΕΠΑΜ από τις 11:30 το πρωί ως τις 2:30 το μεσημέρι στους κατοίκους που είχαν έρθει για τα ψώνια τους. Στη συγκεκριμένη Λαϊκή έχουν μοιραστεί έντυπα και άλλες φορές από συναγωνιστή που μένει κοντά, αλλά το γεγονός ότι αυτή τη φορά είμαστε ομάδα και είχαμε και τραπεζάκι έδωσε στη δράση μεγαλύτερο... "κύρος" ας πούμε. Παραπάνω από τους μισούς έπαιρναν τα έντυπα και συνέχιζαν το δρόμο τους, ενώ οι υπόλοιποι μας αποφεύγανε προσπερνώντας βιαστικά με κατεβασμένο κεφάλι. Υπήρξαν κάποιοι που σταμάτησαν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες, αλλά και κάποια άτομα που στάθηκαν να εκφράσουν αρκετά επιθετικά τις διαφωνίες τους, με τους οποίους ανοίξαμε συζήτηση παραθέτοντας οικονομικά και άλλα στοιχεία για να στηρίξουμε τις θέσεις του ΕΠΑΜ. Σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι δεν γνωρίζανε το ΕΠΑΜ ούτε τον Καζάκη.Μια κοπέλα που μόλις είχε αποφοιτήσει στο εξωτερικό και έψαχνε να βρει άκρη με τις φίλες της να οργανωθούν σε κάποιο ευρύτερο τοπικό σχήμα, όχι κόμμα, γράφτηκε μέλος μας και δύο κυρίες ζήτησαν πρώτα να τις καλέσουμε σε μια συνάντηση με την προοπτική να γίνουν μέλη μας.

Κλείνοντας θα ήθελα να προσθέσω εδώ, ότι εγώ προσωπικά ένιωσα πολύ όμορφα μέσα σ' αυτή τη δράση. Ένας λόγος ήταν ότι ήμουν ΜΑΖΙ σε μια ομάδα με άλλους συναγωνιστές μου. Αυτό μου έδινε σιγουριά και δύναμη και ακόμα, ήταν και πρακτικό, γιατί εκεί που εγώ δεν ήξερα να απαντήσω σε μια ερώτηση ήξερε ένας άλλος της ομάδας. Και, τέλος, και το πιο σπουδαίο, ίσως σας φανεί περίεργο, νιώθω καλά που γράψαμε ένα μέλος, γιατί για μένα, ακόμα και ένα λουλούδι να φυτρώσει από πολλούς σπόρους που σπέρνεις, είναι μεγάλο και σπουδαίο πράγμα.

ΜΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.