Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Χρήμα ετοιμάζεται να τυπώσει η Ιρλανδία"


Αρκετές κεντρικές τράπεζες έχουν αρχίσει να ετοιμάζουν σχέδια σε περίπτωση που καταρρεύσει η Ευρωζώνη

Για το ενδεχόμενο ακόμη και πλήρους διάλυσης του ευρώ προετοιμάζονται κεντρικές τράπεζες κρατών σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η Wall Street Journal, οι τράπεζες εξετάζουν “σενάρια ανάστασης εθνικών νομισμάτων που αποσύρθηκαν μετά την είσοδο του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος” στο μπλοκ της Ευρωζώνης.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας εξετάζει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της WSJ, σε ποια νομισματοκοπεία θα απευθυνθεί εάν κληθεί να επανατυπώσει το νόμισμά της. Εκτός, όμως, των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών και άλλες τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο λαμβάνουν αμυντικά μέτρα απέναντι στην αναταραχή που θα προκαλέσει μια κατάρρευση της Ευρωζώνης. Η Ελβετία ήδη σχεδιάζει την αποσύνδεσή της από το ευρώ ως “εξωτερικό σημείο αναφοράς ισοτιμίας σε μια προσπάθεια να κρατήσει την αξία του νομίσματος της σταθερή”. Ενώ το Μαυροβούνιο που, αν και δεν είναι στην Ευρωζώνη χρησιμοποιεί το ευρώ ως επίσημο νόμισμα, αναζητά το νέο εθνικό του νόμισμα σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.