Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ HELIOS!

Συναγωνιστές

Πιστεύω πώς το HELIOS αποτελεί το Δούρειο Ιππο της –κατά μνημόνιον- εκχώρησης του εθνικού μας πλούτου στους Γερμανούς και θα πρέπει να γίνει κυρίαρχο θέμα στους αγώνες μας το αμέσως επομενο διάστημα.

Ισως ένα διάλλειμα από τον αγώνα κατά των χαρατσιών που μας έχει απορροφήσει ολότελα σε σημείο που να κινδυνεύουμε να ξεχάσουμε όλα τα άλλα.


Σας στέλνω εδώ ένα ρεπορτάζ που κάναμε, που περιγράφει με ποιές διαδικασίες προσπαθούν να περάσουν το μπαλάκι του ξεπουλήματος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
http://chania-politis.blogspot.com/2011/12/helios-20500.html

Κι ένα σχόλιο δικό μου προς ευρύτερο κοινό:
Αναρωτιέται κανείς, γιατί πρέπει να περιμένουμε τους Γερμανούς να «καταλάβουν» γή και ήλιο ελληνικό για να παράγουν φτηνό ρεύμα με κινέζικη τεχνολογία (μια και η δικιά τους είναι ήδη ακριβή) και να το πουλάνε στις χώρες του Βορρά ακριβά και σε μας, που μας ανήκει, πανάκριβα. Κάποιοι ηττοπαθείς, που τελούν σε πλήρη άγνοια και σύγχυση λένε πως εμείς οι Ελληνες δεν έχουμε την τεχνογωσία ούτε την τεχνολογία για να στήσουμε το δικό μας Helios και να πουλάμε την ηλιακή μας ενέργεια στους Ευρωπαίους τόσο, όσο χρειάζεται για να τους «ξεχρεώσουμε» αυτά που νομίζουν κάποιοι τέλος πάντων ότι χρωστάμε. Κάνουν λάθος και μια επίσκεψη στο Πολυτεχνείο Κρήτης και στα ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά θα τους πείσει για το αντίθετο. Η Τεχνογνωσία που έχουμε εμείς είναι εκπληκτική.
Είναι αλήθεια ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι η ηλιακή ενέργεια. Κι αυτό το κατάλαβαν πριν από μας οι Γερμανοί που βρήκαν την ευκαιρία να μας «πουλήσουν» χάρη, επενδύοντας τάχα στην Ελλάδα με το γιγαντιαίο αυτό project, που στην ουσία αποτελεί το Δούρειο Ιππο της νέας τραπεζο-γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα, ακριβώς έτσι όπως την προβλέπει το πρώτο μνημόνιο. Οποιος έχει ακομα την «ικανότητα» να πιστεύει ότι μας λένε οι επίσημε πηγές, δηλαδή αυτοί που συναίνεσαν στο ξεπούλημα της χώρας με τα μνημόνια, ότι δηλαδή θα μας προσφέρουν δουλειές και έσοδα από το Helios οι επενδυτές, ας ζει με αυταπάτες. Όταν κανείς δε διαπραγματεύεται αυτονόητους όρους για την επιβίωση της πατρίδας μας και των πολιτών της, όταν παραδίδουν χωρίς μάχη την εθνική μας κυριαρχία σε τοκογλύφους, γιατί πρέπει να πιστέψουμε ότι θα διαπραγματευτούν όρους με τους επενδυτές προς όφελος της Ελλάδας; Ποιος μας διασφαλίζει ότι δε θα φέρουν κινέζους να δουλεύουνε στα φωτοβολταϊκά, ή ότι πράγματι θα μας αποδίδεται κάποιο κέρδος; Ποιος μας διασφαλίζει ότι από την παραγώμενη ενέργεια θα έχουμε κάποιο ποσοστό κι ότι δε θα συνεχίσουμε να ζούμε υπό τη ρυπογόνο και ενεργοβόρα ΔΕΗ πληρώνοντας το πετρέλαιο για το ρεύμα μας στη διπλάσια τιμή, όταν στα χωράφια μας οι ξένοι θα παράγουν φτηνό ρεύμα με το δικό μας ήλιο;
Και τελικά ποιος μας διασφαλίζει ότι για να αποκομίσουν μεγαλύτερο κέρδος οι επενδυτές, δεν θα επιβάλλουν την κατάργηση των ιδιωτικών φωτοβολταϊκών πάρκων και των φωτοβολταϊκών στις στέγες που κατά εκατοντάδες επενδύουμε στα Χανιά και στην Κρήτη, ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός;
Ποιος πιστεύει ότι υπάρχει ΕΝΑΣ αξιόπιστος πολιτικός να τα διαπραγματευτεί αυτά, όταν όλοι αποδείχτηκαν ψεύτες, κλέφτες, κωλοτούμπες, κοινοί εγκληματίες και προδότες της πατρίδας που ξεπουλάνε τα πάντα και ρημάζουν τον κοσμάκη;
Κανείς.

Γιώργος Γυπάκης,
Δημοσιογράφος, Εκδότης εφημερίδας
Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας στο ΕΠΑΜ Χανίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.