Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Για 100 χρόνια δίνουν τον Ερημίτη - Ξεκίνησε ο Διαγωνισμός


Ανακοινώθηκε σήμερα η έναρξη του διαγωνισμού για την εκποίηση του Ερημίτη στην Κασσιώπη. Η αξιοποίηση (sic) εκτείνεται στα… 100 χρόνια.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ξεκινά ο διεθνής διαγωνισμός για την αξιοποίηση οικοπέδου που βρίσκεται στην περιοχή Κασσιώπη της Κέρκυρας.


Εκποίηση φιλέτου για 100 χρόνια
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Ταμείου: «Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρει τη δυνατότητα αξιοποίησης του ακινήτου μέσω διάθεσης του δικαιώματος επιφανείας, που μπορεί να εκτείνεται χρονικά μέχρι τα εκατό (100) έτη. Πρόκειται για παραθαλάσσια έκταση 500 περίπου στρεμμάτων, στα βόρειο-ανατολικά παράλια της Κέρκυρας με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης και σε απόσταση μόλις 38 χλμ. από την πόλη της Κέρκυρας.
Η Κέρκυρα διαθέτει Διεθνές Αεροδρόμιο το οποίο εξυπηρετεί πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού, και πτήσεις τσάρτερ από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης καθώς και λιμάνι με σύνδεση προς τα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου, την Πάτρα και την Ιταλία. Η τουριστική αξιοποίηση του ακινήτου θα τροφοδοτήσει την τοπική οικονομία και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές και νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή»

Ότι προλάβετε μέχρι 10 Απριλίου
Στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την 10η Απριλίου 2012 και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και νομικά κριτήρια που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Όσοι προ-επιλεγούν θα πρέπει να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές διαφάνειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εταιρεία Eurobank EFG Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. είναι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία.

Τι δήλωσε ο δ/ντης του Ταμείου
Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής δήλωσε: « Βασικός στόχος μας είναι η αναζωογόνηση της οικονομικής δραστηριότητας στην ευρύτερη περιοχή με πρώτη θετική συνέπεια τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας… Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι το πιο γνωστό και δεύτερο μεγαλύτερο νησί του Ιονίου, ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Μεσογείου. Διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, φυσικό κάλλος, θαυμάσιο κλίμα και ενδιαφέροντα αξιοθέατα που την καθιστούν
έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Με την αξιοποίηση του εξαιρετικού ακινήτου της Κασσιώπης, φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε την Κέρκυρα ως ευρύτερο τουριστικό προορισμό …»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την αναλυτική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.