Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

"Φεύγω, για να μην ψάχνω φαγητό στα σκουπίδια" έγραψε ο 77χρονος που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα

Η αδυναμία του να ανταποκριθεί στα χρέη,  λόγω της οικονομικής κρίσης οδήγησε τον 77χρονο άνδρα, να δώσει τέλος στη ζωή του στο Σύνταγμα.

"Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου. Και επειδή δεν μπορώ να βρω το δίκιο μου, δεν μπορώ να βρω άλλον αγώνα αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω τα σκουπίδια για τη διατροφή μου", ανέφερε στο ιδιόγραφο σημείωμα, που βρέθηκε επάνω του, ο 77χρονος που έβαλε τέλος στη ζωή του με μία σφαίρα στο κεφάλι.

Το τραγικό και πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 9 σήμερα το πρωί, στην "καρδιά" της Αθήνας, στο κέντρο της πλατείας Συντάγματος κι ενώ στο σημείο βρισκόταν πολύς κόσμος.

Ο αυτόχειρας κατέβηκε τα σκαλάκια που οδηγούν στην πλατεία και κατευθύνθηκε στο σημείο που βρίσκεται πριν την έξοδο του μετρό και τράβηξε την σκανδάλη. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

"Φεύγω, για να μην ψάχνω φαγητό στα σκουπίδια" έγραψε ο 77χρονος που αυτοκτόνησε στο Σύνταγμα.

Ποιος ήταν ο 77χρονος

Άνδρες της αστυνομίας έψαξαν τις τσέπες του άνδρα, για να εξακριβώσουν την ταυτότητά του, ενώ περισυνελέγη και το περίστροφο, με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του.

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες προκύπτει, ότι ο 77χρονος ήταν συνταξιούχος φαρμακοποιός, παντρεμένος, πατέρας μίας κόρης και κατοικούσε στην περιοχή των Αμπελοκήπων. Η σύζυγός του ήταν επίσης συνταξιούχος.

Ο 77χρονος ήταν μέλος του Φαρμακευτικού Συλλόγου έως το 1994, οπότε και πούλησε το φαρμακείο του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτόχειρας έπασχε από σοβαρή ασθένεια και η κόρη του εργαζόταν σε πολιτικό γραφείο.

Στο σημείο βρίσκονται από την πρώτη στιγμή άνδρες της ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας,  που έχουν αποκλείσει την περιοχή, ενώ ασθενοφόρο παρέλαβε τη σορό του, η οποία μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό και από εκεί στο Νεκροτομείο Αθηνών.

Κατά τη μεταφορά της σορού του 77χρονου άνδρα, κάποιοι από τους παρευρισκόμενους χειροκρότησαν, φωνάζοντας "καλό ταξίδι άνθρωπε", ενώ άλλοι φώναξαν "όταν κλείνουν τα σπίτια του κόσμου, εκεί φτάνεις".

"Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου"

Δύο αυτόπτες μάρτυρες που κάθονταν στο παγκάκι εκείνη τη στιγμή, έχουν ήδη οδηγηθεί στην Ασφάλεια για κατάθεση.

Ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων φέρεται να δήλωσε πως δευτερόλεπτα πριν τραβήξει τη σκανδάλη, ο 77χρονος είπε: "Δεν θέλω να αφήσω χρέη στα παιδιά μου".

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.