Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ανάπτυξη μόνο με επιστροφή στη δραχμή, λέει καθηγητής του Χάρβαρντ


Αναδημοσίευση από: www.newsbomb.gr - Πηγή


Υπέρ της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ τοποθετήθηκε ο καθηγητής οικονομικών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, Μάρτιν Φέλντσταϊν.Ο καθηγητής, μιλώντας στο Bloomberg, υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη μόνο εάν έχει ένα δικό της νόμισμα, μια από τις πολλές διαφορετικές απόψεις που έχουμε ακούσει τον τελευταίο καιρό.
Εάν συμβεί αυτό, ίσως υπάρξει χάος στην Ελλάδα για ένα διάστημα, τόνισε, όμως μετά η νέα δραχμή θα υποτιμάτο με αποτέλεσμα η Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη και να δοθεί ώθηση στην απασχόληση.

Για την περίπτωση της Ιταλίας ο Φέλντσταϊν είπε ότι η χώρα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανία θα έπρεπε σύμφωνα με τον καθηγητή να εμποδίσει τις περιφέρειες από το να αυξήσουν το Έλλειμμα, που αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα από την τραπεζική κρίση.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν αντιληφθεί ότι η κρίση είναι σοβαρή και αν και τους λείπει η μακροπρόθεσμη στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.