Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ «ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ»!


Αναδημοσίευση από Ε.Πα.Μ. Χανίων - Πηγή

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ «ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ»!      
ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ;
Η Ελλάδα είναι πασίγνωστο ότι παράγει ή μπορεί να παράγει με υπερεπάρκεια όλα τα απαραίτητα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα, κάνοντας και μεγάλης κλίμακας εξαγωγές πολλών από αυτά. Γιατί άραγε, με βάση τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) για πρώτη φορά στην ιστορία της, το 1981 το συνολικό ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών αγροτικών προϊόντων και τροφίμων άρχισε να γίνεται καθαρά αρνητικό; 402 εκατομ. δολλάρια περισσότερες οι εισαγωγές από τις εξαγωγές,ελλείματα σε κρέας, γαλακτοκομικά, ψάρια, ζάχαρη, δημητριακά, ζωοτροφές… Οι εξαγωγές  οπωροκηπευτικών από 73,5% το 1981, έπεσαν στο 47% το 1986! Ήταν απλή σύμπτωση το ότι το 1981 μας εντάξανε στην ΕΟΚ,την μετέπειτα «Ευρωπαϊκή Ένωση»-Ε.Ε.;Η πολιτική επιδοτήσεων από την Ε.Ε., ποσοστώσεων, αναδιάρθρωσης καλλιεργειών, αποβιομηχανοποίησης κλπ, είχε άραγε στόχο να γίνει η Ελλάδα περισσότερο εξαγωγική, ανταγωνιστική προς την Ε.Ε. χώρα ή περισσότερο εισαγωγική κάθε είδους προϊόντων-κερδοφόρα για τις ισχυρότερες οικονομικά χώρες και πολυεθνικές, εξαρτημένη,  πολιτικά διεφθαρμένη; Ποιος νοήμων Έλληνας δεν κατανοεί σήμερα ότι  ήταν   επιδοτήσεις και τοκογλυφικά δάνεια καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας μας;…
Οι ίδιες, πρώην αποικιοκρατικές χώρες έδιναν χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς της Αφρικής για να τους πάρουν χρυσό, διαμάντια και στη συνέχεια την ίδια τους τη γη, τις πατρίδες τους. Πόσο «άλλαξαν» από τότε οι στόχοι των αδίστακτων διεθνών κερδοσκόπων; Βέβαια, εκσυγχρονίστηκαν οι μέθοδοι και τα μέσα τους…
Μήπως μετά την ένταξη της πατρίδας μας στον «σκληρό πυρήνα» της ζώνης του ευρώ (με γνωστές από τότε στην ηγεσία της Ε.Ε. «αναγκαίες» στατιστικές αλχημείες)  βελτιώθηκε η απαράδεκτη κατάντια του ισοζυγίου 1981-2000;Να τι αποκαλύπτουν πάλι τα στοιχεία της Ε.Σ.Υ.Ε. (για όσους, επηρεαζόμενους από την τερατώδη προπαγάνδα διαπλεκόμενων  ΜΜΕ και ντόπιων ευρωλιγούρηδων, δε λειτουργεί ούτε τώρα η «στερνή μας γνώση»…)
Το 2002 οι εισαγωγές αγροτικών προϊόντων ήταν 4.272 εκατ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές, μόλις 2.660…_Το 2008 οι εισαγωγές εκτινάχθηκαν στα 5.967 εκ. ευρώ και οι εξαγωγές ήταν μόλις 3.617… (Από το 2002 η Ελλάδα δια χειρός Γ.Παπανδρέου, υπ.εξ. τότε, συνυπέγραψε να εισάγονται στην ΕΕ, και στην ίδια την χώρα μας, αδασμολόγητα τα αγροτικά προϊόντα και των εκτός ΕΕ χωρών!) Αυτά πριν το ξέσπασμα της έτσι δημιουργημένης κρίσης. Τώρα, μετά τα μνημόνια, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη : «Δυο δισεκατομμύρια ευρώ χάνει κάθε χρόνο η Ελλάδα από το ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων»!!! (agrotypos.gr 7/6/2012) Πολύ περισσότερα χάνει στο συνολικό εμπορικό ισοζύγιο, λόγω της συστηματικής αποβιομηχανοποίησης, της ανεργίας και της εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΟΜΩΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ!
Όπως ατομικά καθένας μας ως παραγωγός, έμπορος, καταναλωτής, προσπαθεί να αγοράζει ή να πουλά κάθε προϊόν  κατά περίπτωση, από όποιον και σε όποιον κρίνει πως τον συμφέρει, αδέσμευτα, ελεύθερα, ισότιμα, στη βάση επιδίωξης αμοιβαίου οφέλους, έτσι ακριβώς μπορούμε, είναι επιτακτικά αναγκαίο σήμερα, ν΄αρχίσουμε να πράττουμε συλλογικά, άμεσα με τοπικές υγιείς, αυτοελεγχόμενες συμπράξεις παραγωγών-καταναλωτών,ως τοπικές κοινωνίες. Το ίδιο μπορεί και είναι απόλυτα αναγκαίο να γίνει και σε εθνικό επίπεδο το  συντομότερο, αφού, αφυπνιζόμενοι επιτέλους, απαλλαγούμε από τις βαθύτατα ένοχες υποτελείς μνημονιακές συγκυβερνήσεις αυτών που αφού μας οδήγησαν ως εδώ, τώρα μας οδηγούν παραπέρα, σε πλήρη εθνική και κοινωνική καταστροφή.
Ενωμένοι πέρα και πάνω από κομματικά στεγανά, ιδεολογικές πολιτικές, ατομικιστικές και άλλες προκαταλήψεις, ας δώσουμε τα χέρια, ας ενώσουμε τις δυνάμεις, ας σταθούμε συλλογικά αλληλέγγυοι ο ένας στον άλλο, ας φωνάξουμε το δίκιο μας, ας συμπράξουμε αποφασιστικά, αγωνιστικά για: -Επιτροπές κοινών δράσεων κατά των χαρατσιών,του ξεπουλήματος της γης, του νερού, κατά των κατασχέσεων, υπέρ κάθε μορφής συλλογικής αλληλεγγύης στις γειτονιές και στα χωριά.
Συμπράξεις και νέου τύπου, αυτοδιαχειριζόμενους συνεταιρισμούς αμοιβαίου οφέλους παραγωγών-καταναλωτών μακριά από αντιλήψεις και τρόπους λειτουργίας  αμαρτωλών σχημάτων του παρελθόντος.
Όχι στο ξεπούλημα της Αγροτ.Τράπεζας! Πάνε να βάλουν στο χέρι τις υποθηκευμένες σ΄αυτήν, ποτισμένες με ιδρώτα και αίμα αγροτικές περιουσίες!
Όχι στους νεοταξίτικους (made in usa) κώδικες που επιδιώκουν πλήρη έλεγχο σπόρων, καλλιεργειών, υδάτων, από τις πολυεθνικές τροφίμων και απαγορεύουν ήδη με βαριές ποινές στις ΗΠΑ και αλλού ως και την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών για προσωπική χρήση! -Όχι στο ξεπούλημα και κακοποίηση των βουνών και ερημοποίηση αγροτικής γης με πρόσχημα τις ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες-φωτοβολταϊκά κλπ).
Πανελλαδικό, κομματικά ακηδεμόνευτο συντονισμό όλων των τοπικών συμπράξεων, επιτροπών αντίστασης και κινημάτων, για οργάνωση και σαφές ελάχιστο κοινό πλαίσιο στόχων ανάκτησης της πατρίδας μας  και της λαϊκής κυριαρχίας. Την επερχόμενη με αυτή την πολιτική κοινωνικής εξαθλίωσης, τεράστια λαϊκή κατακραυγή και εξέγερση ας μην την αφήσουμε να εκφυλιστεί σε απλή εκτόνωση παλλαϊκής οργής με σπαρμένους από οποιαδήποτε κομματικά επιτελεία, ασαφείς στόχους, αυταπάτες δήθεν απαλλαγής από χρέη και κοινωνική εξαθλίωση μέσα στο μαντρί της ευρωζώνης των τραπεζιτών και των πολυεθνικών.     Η καλύτερη και η μόνη εφικτή και αποτελεσματική αμοιβαία ωφέλιμη σύμπραξη ευρωπαϊκών λαών  είναι η προσπάθεια κάθε λαού που υποφέρει να απεξαρτηθεί από αυτό το μαντρί που ούτε ελέγχεται ούτε μπορεί να ελεγχθεί από λαούς.
Ίσως κάποτε κάποιοι λαοί να θελήσουν να δημιουργήσουν μιαν εντελώς διαφορετική μορφή ισότιμης σύμπραξης. Όποιοι  όμως αρνούνται τώρα την δυνατότητα  κάθε λαού να γίνει εθνικά κυρίαρχος και ανεξάρτητος-φίλος ισότιμα με όλους τους λαούς και χώρες, υπονομεύουν και αυτήν ακόμα την πιθανή μελλοντική θετική εξέλιξη. Μας καλούν με δημαγωγική, «προοδευτική» φρασεολογία να μείνουμε αυτοκαταστροφικά υπηρέτες μιας ευρωζώνης και μιας ΕΕ των τραπεζιτών…
 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ!
ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΙ –ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ,
ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.