Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Κάτι σχεδιάζεις, έτσι δεν είναι; Μάλλον δεν κατάλαβαν ποιος είσαι τελικά!

Αγαπητέ Έλληνα, 
συγνώμη που θα το πω, αλλά σε κατάλαβα... 

Κάτι σχεδιάζεις, έτσι δεν είναι;
Κάτι έχεις στο μυαλό σου, αλλά δεν τους το λες! Σήμερα, πριν μόλις λίγο, το σκέφτηκες, το είπες στον εαυτό σου, το έμαθα από σίγουρες πηγές. Οι Ισπανοί βγήκαν έξω. Οι Πορτογάλοι βγήκαν έξω. Εσύ τους κοίταγες με απορία... Δεν βγήκες σαν και αυτούς, γιατί σκέφτηκες ότι δεν έχει νόημα, οι ιδέες οι δικές σου, είναι διαφορετικές. Το κατάλαβα. Εσύ περιμένεις κάτι σημαντικό, κάτι με νόημα. Είναι προφανές πλέον, έλα μαρτύρησε το! Είναι σίγουρο ότι κάτι προετοιμάζεις, ετοιμάζεσαι για την μεγάλη αλλαγή! Πίσω από την ηρεμία σου, κάτι κρύβεται τελικά!


Εσύ, έχεις Ιστορία και το ξέρεις το μάθημά της... Ξέρεις καλά για παράδειγμα, ότι θα χρειαστεί κάποιος αγώνας, ότι ο στόχος έχει τίμημα. Και ξέρεις καλά ότι δεν θα τους αφήσεις να σου τα πάρουν όλα, ακόμα και αν χρειαστεί κάποια θυσία, όποια και να είναι αυτή. Αλλά περιμένεις ακόμα και τώρα, περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για την σημαντική αλλαγή. Εσύ, δεν θέλεις πάλι τα ίδια, θέλεις την αλλαγή σε κάτι που πραγματικά αξίζει. Και έτσι εν τω μεταξύ, έχεις βαλθεί να οργανωθείς. Οργανώνεις το πνεύμα σου, οργανώνεις το μυαλό σου, οργανώνεις την ζωή σου όσο μπορείς. Μπορεί σήμερα να είναι δύσκολα τα πράγματα. Αλλά ξέρεις καλά ότι κάποια στιγμή, θα είσαι έτοιμος να κάνεις αυτό που πρέπει και δεν μαρτυρείς. Ίσως μάλιστα, να έχεις αρχίσει να ηρεμείς και λίγο, γιατί αυτά που σχεδιάζεις, κατάλαβες ότι θα αποδώσουν πολύ...

Αυτός που σε πρόδωσε, αυτός που θέλει να στα πάρει όλα, αυτός έχει τώρα πια πάρει ειδική θέση για σένα. Τους έχεις βάλει εκεί που δεν ξεχνιούνται ποτέ... Μεταξύ φίλων, φανερώνεις αυτό που βλέπουν όλοι. Μεταξύ των φίλων σου, ο κόσμος σου είναι διαφορετικός και ποθείς αυτό που δεν λες παραέξω... Όμως, σε έχω καταλάβει! Έμαθα ότι το έχεις φιλοσοφήσει τόσο καιρό, τόσες συζητήσεις στα καφενεία, είχαν αποτέλεσμα τελικά!  Ο Έλληνας μέσα σου, αυτός που κρύβεις δηλαδή, ξυπνάει όλο και πιο πολύ... Κατάλαβες ότι η μεγάλη αλλαγή πρέπει να γίνει σε σένα, και τώρα πια, ότι η αλλαγή αυτή έχει ήδη αρχίσει!

Βλέπεις τον εαυτό σου πιο υπεύθυνο, να έχει πάρει την ζωή του στα χέρια του. Και συνειδητοποίησες, ότι αυτοί δεν κατάλαβαν τελικά ποιος είσαι. Αυτοί, σε βλέπουν σαν σκλάβο και νομίζουν ότι έχουν δικιά τους την δική σου ζωή. Εσύ όμως, βλέπεις τον εαυτό σου πολύ διαφορετικά. Και έτσι, δεν καταλαβαίνεις τι κάνουν, δεν μπορείς να δεχθείς αυτό που σου λένε τώρα, εσύ τα βλέπεις αυτά σαν κάποιο κακόγουστο αστείο... Όταν κοιτάς τον καθρέφτη το πρωί, βλέπεις έναν ελεύθερο άνθρωπο, με δικιά του γνώμη και δικές του ιδέες. Βλέπεις τον εαυτό σου δυνατό, σαν αρχηγό της ομάδας σου, της ομάδας του ενός, των δύο ή των τριών, δεν έχει σημασία πόσοι είναι.

Μπορεί να σε κορόιδεψαν, μπορεί να σου είπαν ότι δεν είσαι κάτι σημαντικό, μπορεί να σου είπαν ότι δεν αξίζεις... Όμως ξέρεις ότι στην ουσία εσύ έχεις τον έλεγχο, εσύ έχεις την δύναμη! Και έτσι, πλέον αγνοείς τους προδότες και τώρα μαζεύεις δυνάμεις, αποθηκεύεις εφόδια. Σου είπα, σε κατάλαβα, δεν μπορείς να κρυφτείς πλέον! Τώρα έχεις σχεδόν όλα τα εφόδια που θα χρειαστούν πλέον, ο πραγματικός πολίτης μέσα σου ήδη κάνει το καθήκον του για την Χώρα. Ο ελεύθερος πολίτης, αυτός που είσαι εσύ δηλαδή, τώρα κάνει ήδη αυτά που χρειάζονται. Και αυτό που εσύ ξέρεις καλά ότι είσαι, δεν μπορούν να το αλλάξουν πια! Ότι και να κάνουν στο τέλος, εσένα μπορούν μόνο να σε αποδεχτούν όπως είσαι, ελεύθερο και υπεύθυνο. Έτσι απλά είναι τα πράγματα, γιατί δεν έχουν άλλη επιλογή!

Το ξέρω λοιπόν, το έμαθα, έχω πηγές! Ότι σήμερα έκανες κάτι που θα βοηθήσει σε αυτόν τον κρυφό σου στόχο... Κι ακόμα ότι αύριο, θα κάνεις τα ίδια πιο πολύ. Ο δρόμος προς την ανόρθωση έχει ήδη ανοιχτεί! Ο πίνακας του σχεδίου σου, έχει ήδη ζωγραφιστεί και σε λίγο αρχίζει η εφαρμογή... Κι ακόμα ξέρω ότι το έχεις πει στον φίλο σου και το είπες και σε κάποιον συγγενή! Γιατί ξέρεις ότι έχει τον ίδιο πόθο, ξέρεις ότι σε χρειάζεται και θα τον χρειαστείς! Θα αναρωτιέσαι τώρα, έλα βρε φίλε, γιατί τους το λες, πρέπει να το φωνάζεις δηλαδή;

Τότε θα σου θυμίσω κάτι: Να θυμάσαι ότι αυτοί δεν το ξέρουν, αυτοί δεν έχουν καταλάβει ποιος είσαι στην τελική! Όταν εσύ σηκωθείς και επιβιώσεις έτσι έτοιμος όπως είσαι, να ξέρεις ότι ο εχθρός θα τα χάσει και θα ξαφνιαστεί πάρα πολύ, γιατί μπροστά σε τέτοια δύναμη, δεν θα μπορέσει ποτέ να αντισταθεί...

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.