Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Τον συνέλαβαν επειδή ρώτησε αστυνομικούς γιατί χτυπούσαν μετανάστη!

Αναδημοσίευση από: www.epikaira.gr  - Πηγή

Σχόλιο ΕΠΑΜ Νότιου Τομέα: Εάν έχουμε ΧΟΥΝΤΑΡΑ αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, τότε εμείς τι είμαστε που την ανεχόμαστε ακόμα;

Ο 40χρονος ρώτησε "γιατί τον πατάτε αφού τον έχετε συλλάβει;" και βρέθηκε κατηγορούμενος...

Η απλή ερώτηση του πολίτη προς τα όργανα της τάξης, σύμφωνα με δημοσίευμα του "Έθνους", προκάλεσε τη σύλληψή του στον Κολωνό, με τις κατηγορίες της "ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης", της "αντίστασης" και της "απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου".
Η εισαγγελέας σχημάτισε κοινή δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού, ο οποίος ομολόγησε κλοπή τσάντας, και του πολίτη Πέτρου Καπετανόπουλου, φορτώνοντας στον δεύτερο και την κατηγορία της "απλής συνέργειας σε ληστεία".

Πάντως η κοπέλα της οποίας την τσάντα φέρεται να έκλεψε ο μετανάστης δεν αναφέρει την ύπαρξη συνεργού και πολύ περισσότερο την παρουσία του Καπετανόπουλου.

Ούτε και ο μοναδικός μάρτυρας κατηγορίας, ένας από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, δεν αναφέρει κάτι παρόμοιο.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 21 Ιουλίου γύρω στα μεσάνυχτα και ο 40χρονος υπάλληλος του ΟΑΕΔ και πατέρας ενός παιδιού δύο ετών κινδυνεύει να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αφού η παραπομπή και μόνο δημοσίου υπαλλήλου για κακουργηματική πράξη συνεπάγεται αυτοδικαίως τη θέση του σε προσωρινή αργία μέχρι την αμετάκλητη εκδίκαση της υπόθεσής του.

Για το θέμα αυτό θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σήμερα, Πέμπτη, στη 1 το μεσημέρι στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ παρουσία του ίδιου και του συνηγόρου του Κώστα Παπαδάκη.

Επί της υπόθεσης θα μιλήσουν σήμερα εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και της Εθνικής Επιτροπής για τα ανθρώπινα Δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.