Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Λίγα πραγματάκια για όσους πίστευαν ότι για όλα φταίνε τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις

Η αλήθεια είναι ότι εάν κάποιος δεν ψάχνει και ψάχνεται βέβαια, τότε δεν θα ξέρει τι ακριβώς γίνεται. Αυτό είναι αλήθεια, γιατί όλοι μας ξέρουμε, ότι το "σύστημα" δεν μας ενημερώνει για τίποτα από τα σημαντικά. Ακούσαμε μήπως τελευταία για παράδειγμα, τι ακριβώς γίνεται με το τεράστιο χρέος που μας έχουν φορτώσει στην πλάτη, έστω να μας πούν πόσο είναι και πως αυξάνεται; Ή για το τι γίνεται τα σκάνδαλα και τις δίκες που περιμένουν; Ή μας έδωσαν κάποια πληροφορία για την δόση που έρχεται - δεν έρχεται και εάν έρθει θα έρθει με νέα σκληρότερα μέτρα κατά του Λαού; Τι έγινε με τα δισεκατομμύρια που δίνονται απολύτως εμπρόθεσμα και απλόχερα σαν στραγάλια στους διεθνείς τοκογλύφους την ώρα που δεν υπάρχει ούτε σάλιο να δώσουμε; Τι γίνεται με το τιτάνιο σκάνδαλο-προδοσία της ΕΛΣΤΑΤ; Τίποτα δεν μας είπαν. Τι ειπώθηκε (ή τι μας είπαν για το τι ειπώθηκε) μεταξύ Στουρνάρα και Τρόικας χθες;  Όποιος έψαξε λιγο στο διαδίκτυο έχει τουλάχιστον την υποψία ότι κάτι πάει τρομερά λάθος...  Οπότε δικαιολογείται εν μέρη να μην ξέρουν αυτοί που δεν ασχολούνται και τόσο με τα πράγματα.

Θα μπορούσαμε όμως να δουλέψουμε με τις πληροφορίες που όλοι μας έχουμε. Αυτές τουλάχιστον, δεν θα τις αμφισβητήσει κανείς. Τι ξέρουμε στα σίγουρα; Ας δούμε μερικά: Ξέρουμε, ότι οι κυβερνήσεις, από την στιγμή που υπέγραψαν την πρώτη δανειακή σύμβαση, κάνουν ακριβώς ότι τους υπαγορεύσει η Τρόικα. Αυτό είναι πασιφανές. Αρκεί να ακούσει κανείς προσεκτικά τις δηλώσεις του Στουρνάρα, όπου κάθε φορά αναφέρεται για το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να γίνει, με βάση το τι θα επιτρέψει η Τρόικα κάθε φορά. Ξέρουμε επίσης, ότι μέχρι στιγμής, ότι και να υπαγορεύει η Τρόικα, οι κυβερνώντες το κάνουν, άσχετα με την τιμή και το κόστος που μπορεί να έχει αυτό. Ξέρουμε επίσης, ότι οι αντιπολιτεύσεις, δεν έχουν καταφέρει να σταματήσουν εστω και μερικώς την αποδόμιση της κοινωνία σε όλους τους τομείς. Και τέλος, ξέρουμε όλοι τους επίσημους αριθμούς που περιγράφουν την καταστροφή που έχει γίνει. Ανεργία, άνεργοι, μισθοί, συντάξεις, αυτοκτονίες. Αυτά τουλάχιστον θα έπρεπε να τα ξέρουμε όλοι. Και εάν δεν τα ξέρει κανείς αυτά; Τότε δεν έχει παρά να κάνει μια βολτίτσα στην γειτονιά του, για να δει τα κλεισμένα μαγαζιά, τους συνανθρώπους του να μην έχουν αρκετά να ζήσουν και τη κατάθλιψη που έχει καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Ελλάδας. Και βεβαιως, όλα συνεχίζονται με τον ίδιο και μεγαλύτερο ρυθμό.

Ας δούμε δύο απλά πραγματάκια από την περίφημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της 20 Ιουνίου 2013 ( Αριθμός 236/2013 ) όπου έχουμε ένα τρανό παράδειγμα, για το πως προτίθεται το "σύστημα" να συνεχίσει την καταστροφή του σε πολύ πιο αποδοτικούς και γρήγορους ρυθμούς. Εδώ θα αναφέρω καθαρά το πρακτικό μέρος της απόφασης και θα αφήσω στην άκρη το γεγονός ότι η ίδια η απόφαση νομιμοποιεί αντισυνταγματικές διαδικασίες (και όχι μόνο) και φανερώνει το πόσο τρομακτικά ξεπουλημένη είναι η δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο... Το πρακτικό μέρος της, που άσχετα από το γεγονός ότι η όλη απόφαση είναι διαποτισμένη με το πνεύμα που χαρακτηρίζει μόνο δικτατορικά καθεστώτα, θέτει πλέον σε νομότυπη βάση την νέα μέθοδο και νέο μηχανισμό με τον οποίο θα ξεχαρβαλώσουν τελείως ότι έχει μείνει όρθιο στην Ελλάδα της Κατοχικής Ευρώ-Χουντάρας του σήμερα.


Ας δούμε σε ποιο πράγμα αναφέρομαι. Η απόφαση, στο σκεπτικό της, στο άρθρο 4, αναφέρει:

«...Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του κατά περίπτωση εποπτεύοντος Υπουργού: α) οι ανώνυμες εταιρείες με την επωνυμία "Κτηματική Εταιρεία του ∆ημοσίου Α.Ε. (Κ.Ε.Δ. Α.Ε.)", "Οργανισμός ∆ιαχείρισης ∆ημοσίου Υλικού Α.Ε. (Ο.Δ.Δ.Υ. Α.Ε.)", "Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Α.Ε. (Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.)", "Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης Α.Ε.", "Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων Α.Ε. (Ο.Σ.Κ. Α.Ε.)", "∆ημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων Α.Ε. (Δ.ΕΠ.Α.ΝΟ.Μ. Α.Ε.)", "ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.", "Ελληνικός Οργανισμός Μικρών - Μεσαίων Επιχειρήσεων και Χειροτεχνίας Α.Ε. (Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ. Α.Ε.)", β) τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία, "Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.)" και "Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας (Ε.Ι.Ν.)" και γ) άλλα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο Κράτος, εφόσον επιχορηγούνται τακτικά από κρατικούς πόρους και άλλες δημόσιες επιχειρήσεις εφόσον το Ελληνικό ∆ημόσιο είναι κύριο του συνόλου του καταβεβλημένου μετοχικού τους κεφαλαίου, μπορεί, αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα ή αν επιδιώκουν παρεμφερή σκοπό ή για τον εξορθολογισμό του κόστους λειτουργίας τους: αα) να καταργούνται, να συγχωνεύονται ή να διασπώνται με απορρόφηση ή με σύσταση νέων εταιρειών ή με απορρόφηση και σύσταση νέων εταιρειών ή/και ββ) να αποσπώνται από αυτά περιουσιακά στοιχεία ή επιχειρηματικές μονάδες ως κλάδος ή τμήμα και να εισφέρονται σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή/και να μεταφέρεται και να ανατίθεται η ασκούμενη δραστηριότητα ή ο επιδιωκόμενος σκοπός σε άλλο νομικό πρόσωπο...»

Προσέξατε κάτι; Ξέρω, υπάρχουν πολλά να προσέχει κανείς, πολλά για τα οποία θα μπορούσε να πάθει κάποιος από ένα θανατηφόρο εγκεφαλικό... Αλλά για τώρα, προσέξτε το εξής σημείο:

"αν επιβαρύνουν τον Κρατικό Προϋπολογισμό άμεσα ή έμμεσα"


Τι σημαίνει αυτό αλήθεια; Υπάρχει καμιά υπηρεσία που ΔΕΝ επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό; Τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τόσα άλλα δεν κοστίζουν χρήματα; Βεβαίως κοστίζουν. Οπότε; "Επιβαρύνουν" τον προϋπολογισμό, πολύ απλό. Και μένα με "επιβαρύνουν" τα παιδιά μου, οπότε είναι υποψήφια για... κούρεμα, καλή λογική έτσι δεν είναι; Εάν λοιπόν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός από οποιαδήποτε Δημόσια Υπηρεσία ή κρατικό ΝΠΙΔ αυτοί κρίνουν και αποφασίσουν (γιατί εξ ορισμού όλοι οι οργανισμοί αυτοί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό), τότε το καθεστώς μπορεί να το κλείνει και να απολύει τον κόσμο που εργάζεται εκεί. Με απλή υπουργική απόφαση, χωρίς Βουλές και άλλα διαδικαστικά που σπαταλούν χρόνο και ενέργεια... Είναι κάτι που δεν σκεφτήκατε που πρέπει να αναφέρουμε εδώ; Καταλάβαμε ότι έδωσαν στον εαυτό τους το δικαίωμα να τα καταστρέψουν όλα, με απλές αποφάσεις και νομότυπα μάλιστα, με την πλήρη υποστήριξη της δικαιοσύνης; Καταλάβαμε που ακριβώς και με ποια ταχύτητα μας οδηγούν;

Τελικά, για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα, το τούνελ για το οποίο μας μίλαγαν, δεν είναι τούνελ, αλλά είναι ένα πολύ βαθύ πηγάδι. Εμείς βέβαια, είμαστε ήδη εδώ και τρία χρόνια περίπου μέσα του. Και μάλιστα, πέφτουμε με επιταχυνόμενη ταχύτητα. Όσο για το φως που μας λένε ότι βλέπουν, δεν ξέρω για ποιο φως ακριβώς μιλούν.Είναι γνωστό ότι η εξουσία τυφλώνει, οπότε μάλλον το γεγονός ότι βλέπουν φως στο τούνελ, όταν δεν υπάρχει καν το τούνελ, πιστεύω ότι είναι απλά κάποιο από τα συμπτώματα της ψυχοπαθολογικής πάθησης που τους έχει καταλάβει. Η πραγματικότητα είναι, ότι με τον τρόπο που γίνονται σήμερα τα πράγματα, με τον τρόπο που κυβερνάται η χώρα δηλαδή, όχι μόνο δεν υπάρχει φως, αλλά κάθε δευτερόλεπτο που περνά, στην κυριολεξία, συνεχίζουμε να πέφτουμε όλο και πια βαθειά προς την απόλυτη εξολόθρευση στα Τάρταρα της Ιστορίας.

Θα με ρωτήσετε βέβαια, μα είναι δυνατόν να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, τι άλλο μπορεί να γίνει δηλαδή; Γιατί όχι ρε παιδιά; Δεν τους βλέπετε ότι συνεχίζουν με ακόμα πιο δαιμονισμένη αφοσίωση το καταστροφικό τους έργο; Μερικοί από εμάς έχουν ακόμα εργασία. Μερικοί από εμάς, ακόμα έχουμε σπίτια. Μερικοί από εμάς ακόμα βρίσκουμε κάτι να φάμε στα σκουπίδια! Τι νομίζετε, ότι θα μείνουν τα πράγματα έτσι ή με κάποιον μαγικό τρόπο θα γίνουν καλύτερα; Δεν τους ακούσατε; Δεν ακούσατε την Τρόικα να λέει ότι χρειάζονται περισσότερες απολύσεις και περισσότερα μέτρα; Δεν τους ακούσατε να λένε ότι θέλουν περισσότερο αίμα;

Πρέπει να καταλάβουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τι έρχεται. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το καθεστώς είναι απολύτως Ικανό για ΟΛΑ. Και όταν λέμε ικανοί για όλα, εννοούμε ΟΛΑ. Νόμιμη θανάτωση του Λαού, κατάλυση όλων των αξιών, εξάρθρωση όλων των υποδομών και κοινωνικών αγαθών. Με δικαιολογία το ότι όλα αυτά "κοστίζουν". Εάν δεν το έχετε κάνει ακόμα λοιπόν, αναρωτηθείτε τι ακριβώς θα γίνει 
σε μερικές μόνο πλευρές της ζωής μας, στους επόμενους μήνες και χρόνια, ΕΑΝ τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το έργο τους. Εγώ το σκέπτομαι ως εξής, εσείς εάν θέλετε μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε ότι νομίζετε....

 • Η Ελευθερία έκφρασης θα καταργηθεί και θα ποινικοποιήται, για όσους εναντιώνονται στο καθεστώς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή στο Ευρώ. 
 • Η Ελευθερία ενημέρωσης θα μειωθεί δραματικά και το μόνο που θα έχουμε δικαίωμα να μαθαίνουμε είναι αυτά που θέλουν να ξέρουμε. 
 • Το Διαδίκτυο θα φιμωθεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μια και αποτελεί τον τελευταίο τρόπο ελεύθερης ενημέρωσης, παρ' όλα τα προβλήματα που εμπεριέχει. 
 • Οι Κατασχέσεις σπιτιών είναι προ των θυρών. Θα χάσουμε τα σπίτια μας και μάλιστα χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες. Η κατάργηση της οποιαδήποτε προστασίας για την πρώτη κατοικία έχουμε δεν έχουμε δάνεια ήδη έχει δρομολογηθεί και επισπευθεί.
 • Επέρχεται κούρεμα ή και κατάσχεση λογαριασμών, σταδιακά μεν, αλλά σίγουρα. Αυτήν την στιγμή αποφασίζεται το πως ακριβώς θα γίνεται, πίσω από κλειστές πόρτες κάπου στην Ευρωπαϊκή Ένωση... 
 • Σύντομα, όλα τα χρέη, θα ανήκουν σε ιδιωτικούς οργανισμούς, ακόμα και αυτών προς το δημόσιο, γιατί τα χρέη προς το δημόσιο θα τιτλοποιηθούν για να περάσουν στο ιδιωτικό, διεθνή και τοκογλυφικό συμφέρον. 
 • Θα έχουμε Ιδιωτικές εισπρακτικές που θα κάνουν την φοροεισπρακτική εργασία και η αστυνομία, το ΣΔΟΕ και η εφορία ήδη οργανώνονται για να εφαρμόζουν βίαια εφαρμογή της φορολόγησης
 • Η αδυναμία να πληρώσει φόρο καποιος θα γίνει έγκλημα. Η ταμπέλα "φοροφυγάς" θα χρησιμοποιηθεί για να βιάζονται τα δικαιώματα του κάθε πολίτη ποτ τον έχει εξαθλιώσει το καθεστώς.
 • Οι φυλακίσεις του απλού, φτωχού Λαού για "φορολογικά εγκλήματα" είναι προ των θυρών.
 • Οι απεργίες θα γίνουν de facto παράνομες, θα καταστέλλονται ασύστολα με "νομότυπους" τρόπους αλλά και με απροκάλυπτη βία. 
 • Κάποιοι συμπολίτες μας, θα αναλάβουν ως καθήκον τους να κατασκοπεύουν όσους το "σύστημα" θεωρεί ως εχθρούς του.
 • Συστήματα άμεσης και ταχείας έκδοσης δικογράφων για χρέη προς τράπεζες αλλά και προσεχώς στο Δημόσιο, ήδη ετοιμάζονται. Οι νομικές προσβολές προς τους πολίτες θα πάρουν διαστάσεις απόλυτης λαίλαπας.
 • Ο όποιος ορυκτός και άλλος πλούτος της χώρας, δεν θα ξεπουληθεί απλά. Οι δωσίλογοι, στην ουσία θα παραχωρήσουν ότι ορυκτό πλούτο βρει σε όποιον αποφασιστεί
 • Η αλλαγή του Πολιτεύματος και Συντάγματος, για μόνιμη νομιμοποίηση δικτατορικών και κατοχικών, πρακτικών είναι κάτι που θα ήθελαν να κάνουν όσο το πιο σύντομα είναι δυνατόν. Μόλις βρούν την ευκαιρία θα το κάνουν άμεσα.
 • Η όποια Δημοκρατία που ξέρουμε μέχρι σήμερα θα λάβει ένα οριστικό τέλος και ο σκοπός της ύπαρξής μας, θα είναι απλά για να υπηρετούμε την Ομοσπονδία μέσα σε Ειδικές οικονομικές ζώνες
 • Τα βασικά δικαιώματα μας ως πολίτες αλλά και τα εργασιακά μας θα εξαφανιστούν. Οι μόνοι που θα έχουν δικαιώματα θα είναι οι μέτοχοι του κορπορατικού φασιμού που μας επιβάλλεται βήμα προς βήμα. 
 • Θα τρώμε ότι μας λένε, με τον τρόπο που μας λένε, στην ποσότητα που μας λένε. 
 • Θα χρησιμοποιούμε τα φάρμακα που μας δίνει το καθεστώς, χωρίς να ξέρει κανείς το πως λειτουργούν, η οτιδήποτε άλλο κανονικά είναι υποχρεωμένοι να μας αποκαλύπτουν.
 • Η Ομοσπονδιοποίηση είναι ο διακαής πόθος των επικυρίαρχων. Το μόνο πράγμα που μπορεί να την σταματήσει είναι η έννοια, η ύπαρξη και η υπεράσπιση του Έθνους-Κράτους. Οι Πατρίδες, είναι ένα μεγάλο φρένο στους σκοπούς του άκρατου καπιταλιστικού και Ιμπεριαλιστικού φασισμού που θέλει να μας επιβάλουν οι πραγματικοί επικυρίαρχοι της Ευρώπης. Γι αυτό και το σύστημα θα χρησιμοποιήσει τα όργανά της, που άθελά τους ή ηθελήμένα θα προσπαθήσουν να εξαφανίσουν τις Πατριωτικές έννοιες από την συνείδηση των Λαών, νομίζοντας ότι υποστηρίζουν την ιδεολογία τους. Στην ουσία όμως, απλά κάνουν την εργασία που τους έχει αναθέσει ο κορπορατικός φασιμός που θέλει παγκοσμια δικτατορία και άκρατο καπιταλισμό.

Πολλοί από εμάς δεν χρειαζόμαστε πια αποδείξεις, μας φτάνει η καθημερινότητα. Εάν ζητά όμως κανείς αποδείξεις και το εννοεί με θεμιτό τρόπο, ήδη θα έχει δει πολλές από αυτές και εάν χρειαστεί, θα αναζητήσει και τις υπόλοιπες. Αλλά δεν με απασχολεί αυτό. Αυτό που με απασχολεί, είναι ότι υποτίθεται τουλάχιστον ότι έχουμε στην χώρα μας κάποιες δυνάμεις που "εναντιώνονται" σε όλα αυτά. Αλλά εάν προσπαθήσει κανείς να ψάξει να βρει τι ακριβώς κάνουν για να εναντιωθούν, δεν θα βρει απολύτως τίποτα.

Οι διαδικασίες για να έρθουν αυτά που ανέφερα παραπάνω, έστω και μερικώς, αλλάζουν διαρκώς και γίνονται όλο και πιο εύκολες γι αυτούς. Νομότυπα βέβαια, για να υπάρχει τουλάχιστον και μια τυπική νομιμοποίηση. Δικαιολογείται λοιπόν, κάποιος να πιστεύει ότι θα έχουμε βελτίωση; Για τον απλό κόσμο, όπως ανέφερα, ως έναν βαθμό ίσως. Το ερώτημα είναι ποιος δεν επιτρέπεται να μην έχει καταλάβει που ακριβώς πάμε; Η απάντηση είναι η προφανής: Η αντιπολίτευση και η δικαιοσύνη. Αυτοί έπρεπε να ξέρουν καλύτερα. Αυτοί έπρεπε να ήδη να τους είχαν ρίξει. Αυτοί, ήδη είχαν πολλαπλές ευκαιρίες να το κάνουν. Γιατί δεν το έκαναν; γιατί δεν το κάνουν έστω και τώρα; Μήπως ήδη τα ξέρουν; Η απάντηση είναι προφανής, αλλά εδώ πάμε να καταλήξουμε σε κάποια άλλα συμπεράσματα...

Απ' ότι φαίνεται, η αντιπολίτευση και η δικαιοσύνη δικαιολογούν τον εαυτό τους με το να φωνάζουν με πάθος για οτιδήποτε παρεμφερές και περιφεριακό του πραγματικού ζητήματος. Παρ όλη την καταστροφή και ανθρωποθυσίες που γίνονται, παρ όλο τον όλεθρο που μας έχει πλακώσει σχεδόν ανεπιστρεπτί, αυτοί οι δύο, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν που ακριβώς είναι το πρόβλημα. Εδώ έχουμε δηλαδή ούτε έναν ούτε δύο ελέφαντες στο σαλόνι μας. Καιρός λοιπόν, να μιλήσουμε για τους ελέφαντες που θα μπορούσαν να είχαν επιφέρει μαζί με τον Λαό την μεγάλη αλλαγή και ανατροπή προς το καλύτερο:

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ,το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ. και μιλάμε βέβαια για τις κορυφές των κομμάτων αυτών και όχι το μεγαλύτερο μέρος της βάσης των. Τα κόμματα αυτά, μιλούν, φωνάζουν, καταγγέλλουν, κάνουν ότι μπορούν δηλαδή για να προκαλέσουν αντιπερισπασμό, να αποφύγουν να κοιτάξουν έστω και για ένα δευτερόλεπτο την ουσία του θέματος. Η Εθνική Ανεξαρτησία, η Δικτατορική Ε.Ε. , το εργαλείο της καταστροφής τους που είναι το Ευρώ, το Σάπιο πολιτικό σύστημα και πολίτευμα, η απόλυτη απουσία δικαιοσύνης, η απροκάλυπτη Κατοχή και Δικτατορία, είναι γι αυτούς θέματα δεν θέλουν να τους απασχολούν επί της ουσίας. Ακόμα και εάν αναφέρουν κάποια από αυτά, το κάνουν για τις εντυπώσεις. Τον υπόλοιπο χρόνο, πολλοί από αυτούς ελπίζουν ότι κάπως, κάπου και κάποτε, τα πράγματα θα αλλάξουν αυτόματα, ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ώστε επιτέλους να πάρουν και αυτοί μια θεσούλα. Οι υπόλοιποι, όπως είναι το σημερινό ΚΚΕ, ήδη έχουν της θέση που θέλουν και κάνουν τα πάντα να κρατηθούν εκεί ακριβώς που είναι σήμερα.

Εάν ψάξουμε να βρούμε τον ρόλο που έχει επιτελέσει, τότε είναι προφανές μέρος αυτής της "ομάδας" είναι και η δικαιοσύνη, που στηρίζει και νομιμοποιεί την κατοχική δικτατορία, με κάθε τρόπο. Γιατί άλλωστε να περιμένουμε και κάτι διαφορετικό; Αφού και εκεί, δεσπόζει η οικογενειοκρατία και γενικότερα η ίδια σαπίλα του μεταπολιτευτικού πολιτεύματος μέσα στο οποίο αλληλοϋποστηρίζονται και πράττουν ενάντια στον Λαό που υποτίθεται ότι υπηρετούν. 


Δεν είναι λοιπόν καθόλου παράξενο, που οι περισσότεροι από μας πλέον νοιώθουμε ότι ζούμε σε ένα καθεστώς όπου το κράτος είναι εχθρός μας. Η κάθε μας κίνηση, ότι κάνουμε, νύχτα-μέρα, γίνεται υπό το τρομακτικό βάρος τις πίεσης αλλά και φόβου ακόμα, που δεχόμαστε από το καθεστώς.
Ο λόγος βέβαια δεν είναι μόνο γιατί υπάρχει η κρίση έτσι απλά. Ο πραγματικός λόγος, είναι γιατί το μεγαλύτερο μέρος του Λαού έχει απέναντί του έναν εχθρό που ενωμένος κάτω από το κοινό του συμφέρον και δεν έχει κανένα πρόβλημα να μας αντιμετωπίσει με την βία, άμεσα ή έμμεσα για να προστατεύσει αυτά τα συμφέροντά του. Εάν προσέξει κανείς τι γίνεται σήμερα όλο και πιο απροκάλυπτα, θα δει ότι οι διαφωνίες σύσσωμης της αντιπολίτευσης, με τα κόμματα που ήταν και είναι στην εξουσία σταματούν απολύτως και αμέσως, όταν βρεθεί σε κίνδυνο το ίδιο το πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν. Όποιες και να ήταν αυτές οι "διαφορές", όσο ιδεολογικά διαφορετικές και να φαίνονται ότι είναι. Γιατί αυτό το "πλαίσιο" που τους κρατά εκεί που είναι σήμερα και τους δίνει την δυνατότητα να τρώνε και να πίνουν από την σάρκα και το αίμα του ίδιου του Λαού, είναι ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να επιβιώσουν. Και το ξέρουν πολύ καλά αυτό.

Η αλήθεια για το υπάρχον πολιτικό καθεστώς, μέσα στο οποίο απολύτως ανήκουν ΟΛΑ τα κόμματα της Βουλής, αλλά και η ίδια η δικαιοσύνη, είναι μόνο μία: Όπως και τα λεγόμενα κόμματα της εξουσίας που είχαμε μέχρι σήμερα, η δικαιοσύνη, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τα διάφορα συμφέροντα που εμπλέκονται πολύπλοκα και πολυεπίπεδα μαζίμε τους υπόλοιπους, δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να αλλάξει το συνολικό καθεστώς. Η ανατροπή είναι κάτι που θα αποφύγουν να γίνει, με όλες τους τις δυνάμεις και όλη τους την ψυχή. Γιατί ξέρουν ότι εάν άφηναν ποτέ τον Λαό να τους ελέγξει και να ασκεί την εξουσία του πάνω τους, τότε πολύ γρήγορα θα εξαφανίζονταν όλοι τους από τις διάφορες θέσεις τους που έχουν στο κράτος αλλά και την ίδια την Ιστορία αυτού του Τόπου... Έτσι λοιπόν, ΟΛΟΙ τους, θα συνεχίσουν ακάθεκτοι να υπερασπίζονται το υπάρχον πολίτευμα και γενικότερο σύστημα, που βρωμοκοπάει ασύστολα πλέον μέσα στα ίδια του τα περιττώματα, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ. Γι αυτό και είναι απολύτως διατεθειμένοι να αφήσουν να γίνουν όλα τα παραπάνω που ανέφερα και με το παραπάνω, αρκεί αυτά που θα γίνουν να μην θέσουν σε κίνδυνο το υπάρχον πλαίσιο που τους παρέχει τα συμφέροντά τους.

Καταλάβαμε πως σκέπτονται αυτοί, δηλαδή ολόκληρο το σύστημα της κυβέρνησης, αντιπολίτευσης και δικαιοσύνης αλλά και των λοιπών διαπλεκόμενων; Καταλάβαμε, ότι οι ιδεολογίες που μας λένε ότι έχουν, οι αξίες που μας λένε ότι πρεσβεύουν, η Δημοκρατία που μας λένε ότι υπηρετούν και ο Λαός που έπρεπε να έχουν ως αφεντικό, τα λειτουργήματα που υποτίθεται ότι κάνουν, δεν έχουν απολύτως καμία αξία γι αυτούς, εάν αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν τις θέσεις που σήμερα έχουν; Όλοι τους, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χ.Α., Δικαιοσύνη, Ιδιωτικά ΜΜΕ και άλλοι, θυσιάζουν και θα συνεχίσουν να θυσιάζουν - μέχρι τέλους και μέχρι τελικής πτώσεως - για να κρατηθεί το υπάρχον σύστημα στην σημερινή κατάστασή του. Υποστηρίζουν την Χούντα και τα διατάγματα της, μόνο και μόνο γιατί εάν δεν το κάνουν, θα χάσουν το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούν και υπάρχουν.
Προτιμούν δηλαδή να πεθάνουμε όλοι μας, για να μην πεθάνουν αυτοί. Εξ ορισμού δηλαδή, είναι όλοι τους εχθροί μας και γι αυτό του νοιώθουμε ως τέτοιους. Γι αυτό και συνεργάζονται άμεσα ή έμμεσα με τους επικυρίαρχους της Ε.Ε., του ΔΝΤ αλλά και τους λοιπούς ταγούς τους συστήματος. Γι αυτό και αρκούνται στα σκληρά λόγια και καταγγελίες, χωρίς ποτέ να κάνουν οτιδήποτε το ουσιαστικό. Ξεχάστε τα παραμύθια, ότι τα κάνουν για να μας σώσουν όπως μας λένε ή για να κάνουν "σκληρή" αντιπολίτευση ή να ασκούν δικαιοσύνη ή οποιοδήποτε άλλου λειτούργημα. Ότι κάνουν, το κάνουν για να κρατηθεί ολόκληρο το σύστημα στην σημερινή του κατάσταση για πάντα, με τα σημερινά διαπλεκόμενα συμφέροντα να μας χειραγωγούν και να μας καταδυναστεύουν νομότυπα, συνεχώς και χωρίς κανένα απολύτως όριο.

Τι μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το καθεστώς που δεν έχει κανένα πρόβλημα να μας σκοτώσει όλους, για χάρη της δικιάς του επιβίωσης; Πρέπει να καταλάβει ο Λαός, ότι εδώ έχουμε μια περίπτωση πολέμου όπου υπάρχουν δύο και μόνο πλευρές. Αυτήν του διεθνούς τοκογλυφικού συμφέροντος και του υπάρχοντος καθεστώτος που συνεργάζεται για το δικό του συμφέρον. Και την άλλη πλευρά, του ίδιου του απλού Λαού που σήμερα φυλλορροεί μπροστά στην τρομακτικά οργανωμένη επίθεση που δέχεται. Πρέπει να αγωνιστεί ο Λαός κάτω από το κοινό του συμφέρον να αποτινάξει επιτέλους τον ζυγό του απόλυτου ελέγχου που ετοιμάζεται και έρχεται ολοταχώς και έχει ως αιχμή του δόρατος σύσσωμο το σημερινό πολιτικό προσωπικό μαζί με την δικαιοσύνη και λοιπούς φίλους τους.

Και ποιος είναι ο αγώνας αυτός ακριβώς; Ο αγώνας αυτός, θα πρέπει να διέπεται από τον πόθο για Δημοκρατία και πραγματική Λαϊκή εξουσία, όπου αυτή διαφυλάσσεται από την ύπαρξη αυτόνομων κρατών. Αγώνας, όπου ο σεβασμός για την Πατρίδα μας θα συνδυαστεί με τον σεβασμό προς ΟΛΕΣ τις δίκαιες Πατρίδες των Λαών του κόσμου, γιατί ο εχθρός όλων των Λαών είναι κοινός. Και τέλος , ο αγώνας που πρέπει να είναι εθνικό-απελευθερωτικός, γιατί ο τρόπος με τον οποίο θέλουν να υλοποιήσουν την απόλυτη εκμετάλλευση είναι η κατάργηση όλων των κρατών.

Γιατί η κατάργηση των κρατών και των Εθνών αυτή που θέλουν να επιβάλλουν, δεν είναι βέβαια αυτή που θα μπορούσε να υπάρξει κάποτε στα πλαίσια μιας ώριμης, αναγεννημένης και πραγματικά ελεύθερης ανθρωπότητας, αλλά είναι αυτή που σήμερα με όρους παγκόσμιου καθεστώτος διακυβέρνησης, οδηγεί την ανθρωπότητα στην απόλυτη χειραγώγηση και εκμετάλλευση. Την κατάργηση των Πατρίδων και των Εθνών, για να αντικατασταθούν από μια άμορφη μάζα από σκλάβους που θα δέχεται χωρίς παράπονο την καταδυνάστευση του, δια μέσου μιας πλανητικής δικτατορίας όπου ο απόλυτος εξευτελισμός της ανθρωπότητας - και όχι ο εργάτης - δεν θα έχει καμία Πατρίδα. Αυτήν την πλανητική δικτατορία δηλαδή, για την οποία η σημερινή κυβέρνηση μαζί με την αντιπολίτευση, δικαιοσύνη και λοιπούς διαπλεκόμενους προετοιμάζεται να κρατήσει με νύχια και με δόντια τις θέσεις που πάντα είχε.

Το πρόβλημα δεν είναι απλά οι κυβερνήσεις που μας έχουν καταντήσει εδώ. Το πρόβλημα είναι ολόκληρος ο τραγικός συρφετός από κόμματα, θεσμούς και συνεργάτες του συστήματος όπου ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να διασπάσει, να περάσει αντιπερισπασμό και να καταστρέψει οτιδήποτε θα μπορούσε να γεννήσει πραγματική Δημοκρατία. 

Αυτός είναι σήμερα ο πρωτογενής εχθρός που βρίσκεται παντού και σε όλα τα σημαντικά πόστα του Κράτους. Αυτός είναι που προσπαθεί με διάφορες τεχνικές από το ψεύτικο μετερίζι του, να ορίσει για λογαριασμό του Λαού, ποια θα είναι η αρένα όπου θα γίνει κάθε ψεύτικος αγώνας. Και το κάνουν αυτό, αποκρύπτοντας επιμελώς τον πραγματικό, ουσιαστικό αγώνα: Τον εθνικό-απελευθερωτικό αγώνα, που αρχίζει με την μετωπική και ολοκληρωτική μη αποδοχή νομιμότητας της σημερινής Ευρώ-Χουντάρας - όχι δηλαδή μόνο στην στάση πληρωμών - και τελειώνει με την ολοκληρωτική και εκ βάθρων αναγέννηση αυτής της Πατρίδας και Έθνους!

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.