Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Η υπερβολική υποτέλεια οδηγεί στην τρέλα... και όχι μόνο

Ναι σε όλα είπαν και λένε συνέχεια οι πολιτικοί της μεταπολίτευσης, οι πολιτικοί που μαζί με τις οικογένειές τους και την μεταπολιτευτική τους κληρονομιά, έχυσαν και συνεχίζουν να χύνουν το αίμα του Λαού μας στο όνομα της Δημοκρατίας. Τώρα πια, η υποτέλεια τους, ο ραγιαδισμός τους, έχει φτάσει στο σημείο της απόλυτης παράνοιας.

Το τελευταίο κεφάλαιο τις πικρής μας μεταπολιτευτικής ιστορίας έχει πλέον ανοίξει για τα καλά. Όμως, τα τελευταία κεφάλαια ως γνωστόν προχωρούν πιο γρήγορα και εμπεριέχουν όλες τις αποκαλύψεις που δεν αποκαλύφθηκαν μέχρι στιγμής. Έτσι και τώρα, με την τραγωδία που ζούμε. Και τι μυστικά δεν έχουμε μάθει ακόμα! Πραγματικά, μπορουμε να φανταστούμε τι ξεφτιλισμένα ξεπουλήματα και μειοδοσίες δεν μας έχουν αποκαλυφθεί ακόμα;


Ότι δεν αποκαλύφθηκε στα πρώτα κεφάλαια του έπους της προδοσίας που όλοι μας γνωρίσαμε, τώρα θα αποκαλυφθούν. Τα ξεπουλήματα πίσω από κλειστές πόρτες, οι αμέτρητες πράξεις απίστευτου δοσιλογισμού, ο ξεφτιλισμένος τους ραγιαδισμός και υποτέλεια που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, από εδώ και πέρα, θα αποκαλύπτονται σωρηδόν και σχεδόν κάθε μέρα. Γιατί θα με ρωτήσετε; Γιατί κατά την γνώμη μου, το απαιτεί το "σενάριο". Ή εάν θέλετε, γιατί πολύ απλά αυτό θα είναι το αποτέλεσμα των ίδιων των πράξεών τους.

Καμιά προδοσία, καμία δικτατορία, κανένα απολυταρχικό καθεστώς, δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια του για πολύ. Η θεαματική κατάρρευση και του δικού μας, είναι προ των θυρών.  Έτσι λοιπόν και με τους ολόδικους μας καθεστωτικούς, οι ίδιες τους πράξεις, τους οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στον όλεθρο και γελοιοποίηση που την εχουν όλη μα όλη δικιά τους. Η απόλυτη υποτέλεια που επιδεικνύουν τους έχει φανερά πλέον, οδηγήσει σε έναν παροξυσμό παράνοικής τρέλας, ψυχοπάθειας στα τελευταία της στάδια, αυτό δηλαδή που ο Λαός απλά αποκαλεί τρέλα. Και μέσα στην τρέλα τους αυτή που δεν έχει επιστροφή, έχουν αρχίσει να κάνουν λάθη. Πολλά, σοβαρά και τεράστια λάθη. Λάθη που τους κάνει να αποκαλύπτονται μέσα στον πανικό τους.

Πανικόβλητοι μπροστά στην ολοκληρωτική αποτυχία τους, προσπαθούν να αποτινάξουν την εικόνα που έχει γι αυτούς σύσσωμος ο Λαός, την εικόνα δηλαδή του γελοίου και υποτελή δοσίλογου, που κάνει ότι ακριβώς του αναθέσει η εκάστοτε  επικυρίαρχη δύναμη. Όμως, με τις σπασμωδικές τους προσπάθειές τους αυτές, όχι μόνο δεν τον καταφέρνουν, αλλά προκαλούν και τον θυμό των κυρίαρχων δυνάμεων που έχουν προ πολλού προσκυνήσει. Δοκιμάζουν τα πάντα. Δοκιμάζουν απεγνωσμένα, τον υποτιθέμενο "πατριωτικό λόγο" και τα καλέσματα για ενότητα και τις βλακώδεις προσπάθειές να ανασχηματιστούν χρησιμοποιώντας τα ίδια τους τα νεκρά απομεινάρια. Τις αστείες κομματικές συνεργασίες και την κατάρρευση ακόμα και των ιδεολογιών που εδώ και χρόνια τόσο προσπαθούσαν να μας πείσουν γι αυτές και ακόμα και τα παράδοξα κατηγορητήρια προς αυτούς με τους οποίους συνεργάζονται. Και φτάνουν βεβαια, μέχρι και το άκρατο αλλά απολύτως γελοίο πλέον ψέμα ότι όλα πάνε μια χαρούλα και ότι όλα είνιαι καλά κι ωραία. Και μέσα στην ψυχοπαθειά τους, μερικοί από αυτούς, τα πιστεύουν κιόλας!


Αλλά την ίδια στιγμή που τα κάνουν αυτά με έναν εξαιρετικά και πραγματικά αξιολύπητο τρόπο, έχουν στον σβέρκο τους τα αφεντικά τους, που έχουν ήδη καταλάβει ότι τα ψωμιά τους δεν είναι πλέον πολλά. Οπότε; Είναι φανερό. Το πολιτικό σύστημα που μας κυβέρνησε τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αρχίσει την γρήγορη αποσύνθεσή του, η οποία δεν έχει γυρισμό. Η γάγγραινα που είχε προσβάλει το σώμα τους, τώρα πια έχει ξεπεράσει προ πολλού το σημείο οποιασδήποτε πιθανότητας θεραπείας, εάν υπήρχε ποτέ και αυτή. Και στο στάδιο που είναι τώρα, το μόνο που μπορεί να προβλέψει κανείς, είναι πλέον μια σύντομη περίοδος αποσύνθεσης. Αλλά η αποσύνθεση αυτή δεν έρχεται μόνη της. Θα συνοδευτεί με την προβλεπόμενη σαπίλα, δυσοσμία και αποκάλυψη της τρομακτικής καταστροφής που έχει καταφέρει να προκαλέσει η ασθένεια που έχουν και μέχρι τώρα ήταν κρυμμένη καλά με διάφορα τεχνάσματα. Και τα αφεντικά τους, ετοιμάζονται για την επερχόμενη και αναγκαια γι αυτούς διαδοχή τους.

Το καλό νέο, είναι ότι ποτέ στην χυδαία και στενόμυαλη θεώρηση που είχαν αυτοί για την πολιτική, δεν είχαν υπολογίσει τον Λαό που υποτίθεται ότι έπρεπε να υπηρετούν. Τα ρηχά τους πρόσωπα, και τα ακόμα πιο ρηχά τους "πολιτικολογήματα",  είχαν βάλει στην "εξίσωση" τον Λαό μόνο στην περίπτωση της χειραγώγησης και της συλλογής των ψήφων που τους κρατούσαν στην εξουσία. Για όλες τις άλλες πρακτικές τους, η κάστα τους ήταν άνθρωποι που δεν σεβάστηκαν ποτέ τους, ούτε αξίες, ούτε ανθρώπους, εκτός και εάν ήταν για το βραχυπρόθεσμο τους συμφέρον. Κάθε τους λέξη, υπήρξε μόνο ένα κλισέ που με σαρκασμό ανέφεραν 
προς τον Λαό, λες και ήταν καταναγκαστικό έργο.

Είναι φανερό, ότι αυτοί ζούσαν όλον αυτόν τον καιρό και για όσον λίγο καιρό τους έχει απομείνει, μέσα σε μια τύφλα που τους απέτρεπε να αποδεχθούν οτιδήποτε πραγματικά Δημοκρατικό. Ένστικτο αυτοσυντήρισης; Δεν ξέρω και δεν με νοιάζει.  Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι από ανθρώπους τυφλούς στο πνεύμα και στο μυαλό, το μόνο που μπορεί να παραχθεί, είναι δηλητήριο. Εάν κανείς τους αφαιρέσει την δύναμη, τότε αποκαλύπτονται όπως ακριβώς είναι. Ρηχοί, εγωιστές, αυτοκαταστροφικοί, απελπισμένοι και με απόλυτη έλλειψη ικανοτήτων.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα μιας τέτοιας ζωής, το ανέφερα πριν. Ψυχοπάθεια, τρέλα και αναγκαστική αποκάλυψη του απίστευτου εξευτελισμού που επέφεραν οι ίδιοι στον εαυτό τους αλλά και σε αυτόν τον τόπο. Υπάρχουν όμως, και άλλα, έμμεσα αποτελέσματα. Αυτός που αγνόησαν, ή τουλάχιστον τα παιδιά αυτών που αγνόησαν, ο Λαός δηλαδή, τώρα που έχει σημασία, θα τους αγνοήσει. Και όσο προχωράει το στάδιο της δικής τους αποσύνθεσης, τόσο ο Λαός θα βλέπει την αρρώστια τους όπως ακριβώς είναι και τόσο θα τους αφήνει ακόμα περισσότερο στην μοίρα τους.  Γιατί τώρα ήρθε η ώρα της απόλυτης αποκάλυψης των. Το μέλλον τους δεν υπάρχει πλέον για τον Λαό και γι αυτό, σε λίγο θα τους αφήσει όλους αυτούς μέσα στην αποσύνθεσή τους χωρίς ούτε καν, να τους δώσει το δικαίωμα να δώσουν εξηγήσεις.

Αυτό πρέπει να καταλάβει ο Λαός, γιατί αυτό θα είναι τώρα και το μεγάλο τους μειονέκτημα. Τώρα, στην κατάσταση που βρίσκονται, τώρα είναι η ώρα που μπορεί να τους ξεφορτωθεί μια για πάντα. Δεν υπάρχει λόγος για φόβο πλέον, ο εχθρός, μέσα στην ίδια του την απύθμενη ανηθικότητα, έχει καταστήσει τον εαυτό του ανίκανο να κάνει το οτιδήποτε για να ανακάμψει. Τώρα, πριν έρθει άλλος, φρέσκος εχθρός, και παραλάβει τα ινία, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να κάνει ο Λαός την κίνησή του.

Και μόλις αφανιστούν, μέσα στο χάος και την απουσία έστω αυτής της άρρωστης κυβέρνησης, ο Λαός θα βρεθεί σε μια περίσταση, που θα πρέπει να αποφασίσει. 

Θα κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος; 
Θα αναθέσει και πάλι την εξουσία σε αντιπροσώπους, των οποίων τα παιδιά θα μας προδώσουν και θα προσπαθήσουν να ξεπουλήσουν την Πατρίδα στο όνομα του Λαού και μόνο, πάλι; 
Θα απαιτήσει πραγματική Δημοκρατία, όπου ο απλός Λαός θα υπαγορεύει σε συνεχή χρόνο το θέλημά του και θα απαιτεί τα συμφέροντά του; 
Θα απαιτήσει πραγματική Δημοκρατία, όπου η εξουσία δεν θα είναι πλέον δυνατόν να συγκεντρώνεται στους λίγους ή στα μεμονωμένα συμφέροντα; 
Θα διαφυλάξει την παρακαταθήκη που μας έδωσαν οι πρόγονοί μας, που έχυσαν το αίμα τους για την Ελευθερία; 
Θα αφήσει πάλι να μας κυβερνήσουν ίδιοι ή παρόμοιοι άνθρωποι, με τις ίδιες αρρώστιες αυτών που φεύγουν τώρα, χωρίς να αφήσει το παραμικρό δικαίωμα στον εαυτό του να μπορεί να τους πετάει έξω, την στιγμή που θα αντιληφθεί μια προδοσία;

Έχει ο Λαός την ετοιμότητα να κάνει το χρέος της ανατροπής και της αναγέννησης; Από εμάς εξαρτάται! Η ώρα είναι ιδανική!

Σηκωθείτε!
Ενημερωθείτε!
Ενημερώστε!
Προετοιμαστείτε!
Οργανωθείτε!
Ας τους ανατρέψουμε και ας πάρουμε την Πατρίδα πίσω!


Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.