Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ. για τις πρόσφατες συμμορίτικες επιθέσεις της Χ.Α

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πήραν εντολές.
Να βγουν από τις ποντικότρυπές τους και να χτυπήσουν, με όποιον τρόπο και όποιον βρουν μπροστά τους.
Στην αρχή ξεκίνησαν με φουκαράδες μετανάστες, έτσι για «προπόνηση».
Τώρα προχωρούν σε άνανδρες επιθέσεις κατά στελεχών αριστερών κομμάτων. Σε λίγο κανείς δεν θα είναι ασφαλής, αν δεν αποδεικνύει κάθε στιγμή, ότι σκύβει το κεφάλι στις επιβουλές του καθεστώτος.

Η στρατηγική της έντασης σε πλήρη εξέλιξη.

Ο τρόμος είναι ο σύμμαχός τους. Η διάλυση των διαδηλώσεων από τους ένστολους πραιτωριανούς δεν αρκεί πια. Οι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί δεν μπορούν πλέον να ελέγχουν τις κινητοποιήσεις αποτελεσματικά. Η ανυπακοή τείνει να γενικευτεί. ΕΡΤ, Αμυντική βιομηχανία, εκπαίδευση, τοπική αυτοδιοίκηση, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία κτλ σε μεγάλο αναβρασμό. Μόνο αποτελεσματικό όπλο καταστολής ο φόβος. Αυτός πρέπει να απλωθεί παντού.

Ο εμφύλιος ως τελευταία πράξη του δράματος. Είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρηθεί το καθεστώς και να ολοκληρώσει το εγκληματικό του έργο.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε δεν είναι τυχαίος.

Είναι ακριβώς αυτή η στιγμή που ξεδιπλώνεται για πρώτη φορά οργανωμένη αντίδραση της πληττόμενης κοινωνίας απέναντι στο κατοχικό καθεστώς που καταρρέει κάτω από το βάρος των εγκλημάτων του.

Είναι η στιγμή που η προσπάθεια για τον συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων για Γενική Πολιτική Απεργία αρχίζει να αποδίδει καρπούς και ήδη από τη ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν κινητοποιήσεις που ξεπερνούν τα στενά συντεχνιακά αιτήματα επί μέρους κλάδων εργαζομένων. Είναι η στιγμή που διαφαίνεται ότι οι εργαζόμενοι ξεπερνούν σταδιακά τις εγκάθετες γραφειοκρατικές ηγεσίες των συνδικάτων και πολιτικοποιώντας τον αγώνα, διεκδικούν δυναμικές κινητοποιήσεις με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος.

Είναι η στιγμή που η γενικευμένη στάση πληρωμών προς το κράτος και τις τράπεζεςπαίρνει σάρκα και οστά, όχι μόνο μεταξύ αυτών που δεν έχουν να πληρώνουν, αλλά και μεταξύ αυτών που σταδιακά επιλέγουν τη στάση πληρωμών ως πολιτική αντίδραση στη ξένη κατοχή.

Τα τσιράκια του καθεστώτος τρέμουν, ασφυκτιούν  και αντιδρούν ως πληγωμένο θηρίο. Ο εμφύλιος είναι η τελευταία τους καταφυγή και δεν θα διστάσουν να τον προκαλέσουν, πιστεύοντας ότι μπορούν να τον ελέγξουν.

Γι’ αυτό και τα τάγματα εφόδου του υποκόσμου της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» πήραν τις εντολές. Για να σπείρουν το φόβο, αλλά και να υπάρξουν αντιδράσεις. Για να δικαιωθεί η θεωρία των δύο «άκρων». Για να απλωθεί ο τρόμος και να επικρατήσει οαποπροσανατολισμός. Το περίφημο «συνταγματικό τόξο» από καταστροφέας να φανεί ως εγγυητής της ομαλότητας και να προλειανθεί το έδαφος για τερατογενέσεις.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο καλεί το λαό σε εγρήγορση και ψυχραιμία. Ούτε για μια στιγμή δεν πρέπει να επικρατήσει ο φόβος, ούτε για μια στιγμή δεν πρέπει να χαθεί ο στόχος. Και αυτός δεν είναι άλλος από την Ανατροπή.

Δεν πέφτουμε στη παγίδα, όσο καλοστημένη κι αν είναι. Απομονώνουμε τους σύγχρονους γερμανοτσολιάδες και τα φασιστικά κατακάθια εντολοδόχους του κατοχικού καθεστώτος και προχωρούμε μπροστά.

ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΣ

Αθήνα 13 Σεπτέμβρη 2013

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.