Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Δημήτρης Καζάκης: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Όλοι στην συγκέντρωση-πορεία την Κυριακή 17-11-13.
40 χρόνια μετά, τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου μέσα από τους αγώνες του σήμερα.


Την περασμένη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013 στο Πολυτεχνείο, δημοκρατικές και πατριωτικές, γνήσια προοδευτικές δυνάμεις, έδωσαν το στίγμα της αποφασιστικότητας, μα πάνω απ’ όλα, της ενότητας του λαού για το νέο Αγώνα, για την καινούργια μεγαλειώδη Αντίσταση για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία και Κοινωνική Απελευθέρωση.


Αυτή λοιπόν η επέτειος του Πολυτεχνείου είναι ξεχωριστή. Όχι μόνο γιατί κλείνουν σαράντα χρόνια από την ηρωική εξέγερση που ουσιαστικά έριξε την επτάχρονη χούντα, αλλά γιατί μπορούμε να δηλώσουμε με την παρουσία μας, τον παλμό μας, την αποφασιστικότητά μας, ότι εμείς ενωνόμαστε.
Προχωράμε μπροστά. Αφήνουμε πίσω κάθε είδους πικρόχολες διαιρέσεις του παρελθόντος, ιδεοληψίες, ιδιαίτερες κομματικές, ή άλλες βλέψεις και ενωνόμαστε στη βάση του πατριωτικού και δημοκρατικού καθήκοντος.

Δίνουμε τα χέρια και λέμε:


ΝΑΙ στην απαίτηση όλου του ελληνικού λαού να ενωθούμε πέρα και πάνω από τις διαχωριστικές γραμμές δεξιάς-αριστεράς, υπό μια σκέπη, αυτή της αληθινής Δημοκρατίας και να διεκδικήσουμε τη χώρα μας.


ΝΑΙ στη δημιουργία ενός ευρύτατου Πατριωτικού και Δημοκρατικού Πόλου απέναντι στην φασιστική απειλή που κυοφορεί το περιλάλητο Συνταγματικό Τόξο.


ΝΑΙ στα αιτήματα για Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία – Κοινωνική Απελευθέρωση, τα οποία σφράγισαν τους αγώνες του λαού μας από την εποποιία της εθνικής αντίστασης εναντίον του ναζί κατακτητή έως σήμερα.


Να γιατί το καθήκον κάθε αληθινού πατριώτη, κάθε αληθινού Έλληνα που πονά και νοιάζεται για τον τόπο του, για την οικογένειά του, για το σήμερα και το αύριο των παιδιών του, είναι να δώσει το παρών και να ενισχύσει με την παρουσία του τις γραμμές του Δημοκρατικού Πόλου. Να ενισχύσει την μοναδική ενωτική πρόταση που υπάρχει σήμερα για την υπεράσπιση της πατρίδας από τους σύγχρονους κατακτητές και τους δοσίλογους, με σκοπό την αναγέννηση της Ελλάδας προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού της.


Τώρα είναι η ώρα να δείξουμε ότι δεν είμαστε αμνοερίφεια για να μας διαχωρίζουν σε δεξιούς ή αριστερούς ώστε να μην ενωθούμε ποτέ εναντίον του κοινού εχθρού. Τώρα μπορούμε να τους δείξουμε ότι είμαστε Έλληνες ελεύθεροι πολίτες και όχι έρμαια για τα κομματικά μαντριά. Τώρα μπορούμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι πέρα από τα κομματικά λάβαρα, αυτό που μας ενώνει είναι το σύμβολο της εθνικής ενότητας του λαού μας, που πάνω του έχει χαραγμένο με το αίμα των παππούδων μας, Ελευθερία ή Θάνατος.

Ας ανασκουμπωθούμε όλοι. Τέρμα οι γκρίνιες, η μιζέρια και οι προφάσεις. Τώρα ήρθε η ώρα να δώσουμε το παρών. Πρέπει να πιάσει ρίζες η ενότητα που ξεκίνησε τη Δευτέρα που πέρασε. Να γίνει ακόμη πιο πλατιά, πιο μαχητική, πιο μαζική για να συνεπάρει και να ξεσηκώσει τον λαό. Ο καιρός βιάζει. Δεν περισσεύει ούτε λεπτό. Και να μην ξεχνάμε ποτέ ότι σε τόσο κρίσιμους καιρούς αυτός που αποφεύγει να πάρει θέση, να συμμετέχει, ή να οργανωθεί αρχίζει κιόλας να προδίδει πρώτα τον εαυτό του και ύστερα τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.