Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Γερμανικός ναζιστικός χειμώνας, του 1943! Ευρωπαϊκός ναζιστικός χειμώνας, του 2013!

Δυο χρονολογίες τόσο μακρινές και τόσο διαφορετικές!
Δυο εποχές τόσο κοντινές και τόσο ίδιες!
………………………………………………………………………………………………
του Κώστα Γιαννιώτη

Χειμώνας του 2013!

Τρόμος και πανικός στα επιτελεία της νεο-Γκεστάπο!
Έντρομοι παρακολουθούν την αποσύνθεση του πολιτικού τους εκτρώματος, χωρίς καμιά δυνατότητα, από μέρους τους να παρέμβουν ουσιαστικά και επιδιορθωτικά.
Αντιλαμβάνονται ότι ούτε «ελιές» τους σώζουν, ούτε «58», ούτε 158, ούτε 1058.

Η κατάρρευση των δημοσίων εσόδων τους αποδιοργανώνει και τους οδηγεί σε απονενοημένες κινήσεις απελπισμένου, που προσπαθεί να πιαστεί από τα μαλλιά του για να μη βουλιάξει μισοπέλαγα.
(Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο προέρχονται, αυτή τη στιγμή από 2.695.791 φυσικά πρόσωπα.
Η αύξηση των επιχειρήσεων, που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, έχουν....
αυξηθεί κατά 230 %, περίπου, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του `12).

Πρέπει να πληρώσουν τους νταβατζήδες «εταίρους» της Ευρώπης και των «αγορών», αλλά  δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός.

Διατάσσουν τα εφοριακά τάγματα εφόδου να «σπάνε» ……. ‘’μετά από εισαγγελική εντολή’’ - προστατευμένες συνταγματικά – πόρτες σπιτιών πολιτών, και μπουκάροντας μέσα να προχωρούν σε κατασχέσεις του περιεχομένου των κατοικιών.

Κατάσχουν σπίτια και ξεσπιτώνουν ανθρώπους, για ποσά που οι «κυβερνώντες» δίνουν για πουρμπουάρ στους ελάχιστους εναπομείναντες οπαδούς τους για να τους χειροκροτούν.
Αφήνουν στο σκοτάδι και την παγωνιά 350. 000 ανθρώπους, γιατί τους αφαίρεσαν τη δυνατότητα να μπορούν να πληρώσουν το ρεύμα, την ίδια στιγμή που τα μαντριά των «κομμάτων» τους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ τής τάξης των 400 και 500 χιλιάδων ΕΥΡΩ. (Την ίδια ώρα μοιράζουν δεκάδες εκατομμύρια σε εταιρίες παρατρεχάμενων «συμβούλων» που τα χρεώνουν σ` αυτούς που θα ξεσπιτώσουν αύριο για χρέη προς το δημόσιο).

Ανοιχτός φασισμός και επικίνδυνη για τον τόπο εξέλιξη. Εικόνες που σε λίγο θα μας πάνε πιο πίσω κι από την τριτοκοσμική Νιγηρία – όπως ήθελε, και το δήλωνε απερίφραστα, η περίφημη  κ. Λαγκάρντ. Ο εφοριακός μέσα στο σπίτι και το φορτηγάκι τού παλιατζή απ` έξω -  με  το μεγάφωνό του να παίζει σκυλολαϊκά -  να φορτώνει παλιούς καναπέδες, μισοσκουριασμένα πλυντήρια, την….. κιθάρα, ενθύμιο από τον παππού, το χρυσό δαχτυλίδι της γιαγιάς και ό, τι άλλο βρει ο εφοριακός που θα κάνει τις κατασχέσεις. Ο κάθε υπαλληλάκος εφοριακός (που δέχεται να δρα ως συνεργός, με τη δικαιολογία ……. ‘’είχα εντολές. Τη δουλειά μου έκανα !!) θα έχει τη δυνατότητα να κρίνει ακόμα και το ποια ώρα θα κοιμηθεί ο κάθε χριστιανός – αφού θα μπορεί να κάνει έφοδο απροειδοποίητα και οποιαδήποτε ώρα της μέρας.

Μέρα με τη μέρα το κατοχικό καθεστώς διολισθαίνει σε μια, όλο και πιο ανοιχτή «κοινοβουλευτική» φασιστική εκτροπή, παραμερίζοντας βίαια κάθε ατομικό και συλλογικό συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών.


Κάποιοι άλλοι, αυτού του πολιτικού συστήματος που κατατρώει σαν γάγγραινα το σώμα της πατρίδας μας, «αντιπολιτεύονται» (!) και «κατακεραυνώνουν» (!) τους «κυβερνώντες» την ίδια ώρα που ηγετικά τους στελέχη - και «διαπρεπείς» «οικονομολόγοι» τους – επενδύουν χιλιάδες ΕΥΡΩ στην JPMORGAN και την BLACK ROCK, τα προεξάρχοντα κοράκια που καταξεσκίζουν το κορμί της Ελλάδας. Αυτοί θα μας σώσουν !!!!!  Αυτοί θα…… « διαπραγματευτούν» με αυτούς στους οποίους επενδύουν τα λεφτά τους !!!!!

Το παρόν και το μέλλον των πολιτών αυτής της χώρας, η ίδια η ζωή του, τίθενται υπό αμφισβήτηση και, στην ουσία, υπό απαγόρευση.

Η αγωνία και η αβεβαιότητα για το αύριο είναι αυτά που διακατέχουν τον κάθε άνθρωπο αυτού του τόπου, λίγο πριν κλείσει τα μάτια του να κοιμηθεί. Ίδια με αυτά που βίωσαν οι γονείς και οι παππούδες μας στη διάρκεια της κατοχής. Δεν ήξεραν τι θα τους ξημερώσει.
 Βέβαια, υπήρξαν και αυτοί που και στην α΄ κατοχή πέρασαν καλά, απλώνοντας τα πόδια τους πάνω στο χιλιοβασανισμένο κορμί του λαού, που στέναζε κάτω από τη ναζιστική μπότα. Που απολάμβαναν τα λουκούλλεια γεύματά τους, ομοτράπεζοι των κατακτητών την ώρα που στο δρόμο κυλούσε αργά και πένθιμα η χειράμαξα με τα στοιβαγμένα, τουμπανιασμένα από την πείνα, πτώματα αθώων παιδιών.
Ίδια και σήμερα . Τα μόνα που άλλαξαν είναι τα μέσα επιβολής της κατοχής.

Τις τεθωρακισμένες μεραρχίες τους και τη Λουφτβάφφε τις αντικατέστησε το ΕΥΡΩ.

Τότε η Κομαντατούρ είχε την έδρα της  στην οδό Κοραή. Σήμερα μεταφέρθηκε στο Μαξίμου.

Η οδός Μέρλιν της Γκεστάπο μεταφέρθηκε στο Σύνταγμα, στο υπουργείο Στουρνάρα, και τα κατά τόπους φρουραρχεία του, τις εφορίες.

Τα Ες Ες υποκαταστάθηκαν από τα ΜΑΤ.

Οι φυλακές Αβέρωφ μεταφέρθηκαν στον Κορυδαλλό.

Τα σπίτια καίγονται από ξυλόσομπες και τα  παιδιά δηλητηριάζονται (όχι στο Νταχάου, αλλά στα σπίτια τους) από αναθυμιάσεις.

Ο εχθρός, ο σκοπός του, τα θύματά του, οι τακτικές του, αλλά και οι συνεργάτες του παραμένουν ίδια.

Σαν να πάγωσε το ημερολόγιο στη δεκαετία του σαράντα. Σαν να μην  άλλαξε μέρα. Εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι τότε ο Έλληνας μπορούσε να μένει σε ένα  σπίτι, έστω και πανάθλιο και παγωμένο, και να κλείσει για πάντα τα μάτια του, έχοντας σαν τελευταία εικόνα τις κρεμασμένες στον τοίχο φωτογραφίες αγαπημένων του.
Σήμερα αργά αλλά σίγουρα χάνει αυτή την «πολυτέλεια» με αποφάσεις του ανωτάτου διοικητού των κατοχικών δυνάμεων φον Ράιχενμπαχ, - του αντικαταστάτη του στρατηγού φον Χέλμουτ Φέλμυ του 1941-44 - και των Πολ ΤόμσενΜατίας Μος, και Κλάους Μασούχ - στη θέση του φον Βάλτερ Σιμάνα, διοικητή των Ες Ες του 1941-44..

Πολλοί είναι οι συμπατριώτες μας, που η τελευταία εικόνα που αποτύπωσαν, πριν κλείσουν τα μάτια τους σε κάποιο πεζοδρόμιο ή στο βάθος κάποιας στοάς, ήταν ο βαρύς και απειλητικός ουρανός, την ίδια ώρα που στην απέναντι πλατεία λαμπύριζε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου, και στο πλαϊνό κτήριο η φωτεινή διαφήμιση της J.P.MORGAN. Μοναχικός αποχαιρετισμός τους το ειρωνικό πέρα δώθε της σημαίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με άφατη χυδαιότητα παρακολουθεί και απολαμβάνει τον ανθρώπινο εξευτελισμό και την απαξίωση της ίδιας της ζωής. Η σβάστικα που μεταμφιέστηκε σε αστέρια.

Πατριώτη, που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, να θυμάσαι.
Χριστούγεννα του 1943, μέσα στη φρίκη του γερμανικού ναζισμού, οι Έλληνες πίστεψαν σταελεύθερα Χριστούγεννα του 1944. Και το πέτυχαν.
Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα. Μέσα στη φρίκη του ΕΥΡΩναζισμού μπαίνουμε στα Χριστούγεννα του 2013. Τα ελεύθερα Χριστούγεννα του 2014, θα φτάσουν σύντομα. Είτε το θέλουν είτε όχι. Θα τα γιορτάσουμε ελεύθεροι γιατί κάθε μέρα και πιο πολύ γίνεται οργισμένη απαίτηση της πλειοψηφίας του λαού, που θέλει να ζήσει  ελεύθερος, χωρίς χρέη. Με το δικό του νόμισμα, που θα αντιπροσωπεύει την εθνική του κυριαρχία και ανεξαρτησία. Την αξιοπρέπεια του ικανότατου, αλλά τόσο βασανισμένου, λαού μας !
Είπαμε και στην αρχή αυτού του σημειώματος.

Δυο χρονολογίες τόσο μακρινές και τόσο διαφορετικές! Αλλά ………
Δυο εποχές τόσο κοντινές και τόσο ίδιες !

                                                                                               Κώστας Γιαννιώτης
                                                                       Μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.