Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Οι «… κονομολόγοι» επενδυτές, του ΣΥΡΙΖΑ!

του Κώστα Γιαννιώτη

Με τη δημοσίευση των «Πόθεν… αίσχος» των εθνοπατέρων, πολύς ντόρος και φασαρία ξεσηκώθηκε για έναν ….«φουκαρά», πρώην πρασινοφρουρό και πρώην εργατοπατέρα, ονόματι Τσουκαλά.

Τι έκανε ο άνθρωπος περισσότερο από ότι έκαναν – και κάνουν -  οι περισσότεροι απ` αυτούς που σήμερα κατοικοεδρεύουν στο μέγα ναό της «δημοκρατίας» ;  

Απλά του δόθηκε η ευκαιρία και γέμισε κοιλιά και τσέπες, στο όνομα της δημοκρατίας και της πατρίδας. Όχι βέβαια με κακό σκοπό ! Απλά για να του γίνει πιο εύκολη η «επανάστασή» του ενάντια σ` όλους αυτούς που γεμίζουν κοιλιές και  τσέπες στο όνομα της δημοκρατίας  και της δύσμοιρης πατρίδας.

Βούιξαν τα κανάλια. Στα παράθυρά τους πέφτει μαύρο κλάμα, από τις μωρές παρθένες της ενημέρωσης, για το σπουδαίο μαντάτο του …. κόλπου της ασφαλιστικής αποζημίωσης Τσουκαλά.

Τι να γίνει, όμως! Αυτή είναι η ζωή και, πολύ περισσότερο, η τακτική του πολυπλόκαμου....
συστήματος. Όσο σε χρειάζεται, σε έχει στα παράθυρα, πρώτο τραπέζι πίστα. Έτσι όμως και χρειαστεί, το σύστημα,  να παρουσιάσει το «φιλολαϊκό» του πρόσωπο, τότε αλλάζει το πράγμα. Σε σταυρώνει δημοσίως, χωρίς ούτε στιγμή να αναλογιστεί ότι μέχρι χθες παίζατε μαζί τις πιτσικουλιές της δημοκρατίας και της …… σωτηρίας της πατρίδας.
Αυτή, άλλωστε, ήταν πάντα η μοίρα όλων των πιστών σφουγγοκωλάριων του συστήματος. Αναλώσιμα και  άψυχα υλικά ήταν, και θα είναι πάντα, για το σύστημα.

Το μενού λοιπόν του κανιβαλισμού περιλαμβάνει, αυτές τις μέρες, …… Τσουκαλά στα κάρβουνα.

Όμως, αν μυρίσουμε καλά στον αέρα την τσίκνα, θα διαπιστώσουμε ότι το πράγμα βρωμάει. Πολύ Τσουκαλά «παίζει» και ……. αφήνουμε στο απυρόβλητο κάποια άλλα παλικάρια, που τα προφυλάσσουν σαν κόρη οφθαλμού.

Μιλάμε για ……«επαναστάτες» πρώτης γραμμής και «αριστερούς» με πατέντα. Μιλάμε για τα ξεφτέρια του προγραμματισμού της  οικονομίας και της ανάπτυξης αυτού του τόπου.
Μιλάμε για τους ανθρώπους εκείνους  του ΣΥΡΙΖΑ που δίνουν τα  «φώτα» τους (τρομάρα τους) στον πολυάσχολο κ. Τσίπρα.
Μιλάμε για τους κυρίους Σταθάκη και Τσακαλώτο. Μιλάμε για «κονομολόγους» (όχι δεν έγραψα λάθος λέξη) ολκής. Για τους ανθρώπους  που συμφωνούν απόλυτα με τις κατευθύνσεις  του ιδρύματος Brookings, των Βρυξελλών και του Βερολίνου, που συμβουλεύουν τον κ. Τσίπρα να ανοίγει το στόμα του και να λέει ότι ….. ‘’το εθνικό μας νόμισμα είναι το ΕΥΡΩ’’ και πως …… ‘’μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφή για όλους’’.
Είναι οι καθηγητάδες οικονομικών (τρομάρα τους) που δεν μπορούν να διανοηθούν μια Ελλάδα ανεξάρτητη και με δικό της νόμισμα. Τύφλα να` χει ο Στουρνάρας !

Αυτούς προφυλάσσουν, πίσω από τις φαρδιές πλάτες του Τσουκαλά, τα γνωστά κέντρα προπαγάνδας και αποπροσανατολισμού.
Αφήνουν στο απυρόβλητο το γεγονός ότι οι κύριοι αυτοί, την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται γενοκτονία, μιλούν για ……. ’ανθρωπιστική κρίση’’ και ταυτόχρονα σπεύδουν να τζογάρουν δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ΕΥΡΩ στα χρηματοπιστωτικάfundς τα οποία συμμετέχουν στην κατασπάραξη της χώρας μας. Την J.PMORGAN και την BLACKROCK.

Αλλά δε φτάνει αυτό. Η αναισχυντία τους φτάνει μέχρι του σημείου να «κόπτονται» για το δικαίωμα στη ζωή των κατοίκων της Χαλκιδικής, την ίδια στιγμή που τα χρήματα, του ενός απ` αυτούς, επενδυμένα – μέσω της BLACKROCK - στην ELDORADO GOLD, εξαρτώνται από την επιτυχία της εταιρίας εξόρυξης χρυσού στην Χαλκιδική.

Για να καταλάβω. Όσο θα αυξάνουν οι αποδόσεις των επενδύσεων των «συντρόφων» Σταθάκη και Τσακαλώτου, τόσο θα ……. εντείνεται και ο αγώνας τους εναντίον των κερδοσκοπικών funds ;;;; Μνήσθητί  μου, Κύριε !!!!! 

Θα ήθελα πολύ να δω, αυτόν τον κύριο «σύντροφο», να πηγαίνει τώρα, παρέα με τον Τσίπρα, στην Ιερισσό και να δηλώνει, όπως και ο αρχηγός του, την ………. ‘’αμέριστη συμπαράστασή του’’ στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι παλεύουν με τα θεριά των εταιριών, στις οποίες επενδύει ο ……«κονομολόγος» του ΣΥΡΙΖΑ. Να δηλώνει αλληλέγγυος με αυτούς οι οποίοι παλεύουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, όχι σε ένα δηλητηριώδες σεληνιακό τοπίο που τους ετοιμάζει η ELDORADO GOLD, αλλά στον όμορφο τόπο που  κληρονόμησαν από τους γονιούς τους.
Στους κατοίκους οι οποίοι άρχισαν να υποψιάζονται ότι για να πετύχουν αυτό για το οποίο αγωνίζονται, θα πρέπει πρώτα να απαλλαγούν από τους κάθε είδους συνεργάτες τού κάθε Σταθάκη και του κάθε Τσακαλώτου. Που άρχισαν να αντιλαμβάνονται το πού οδηγεί η πολιτική την οποία ευαγγελίζεται ο Τσίπρας, ο αρχηγός του Σταθάκη. Τι σημαίνει η πολιτική της ……‘’διαπραγμάτευσης των δανειακών συμβάσεων’’ ( ! )
Που άρχισαν να κατανοούν ότι αυτή η πολιτική δεν στρέφεται εναντίον του βιαστή, ο οποίος ασελγεί στο κορμί της πατρίδας μας, αλλά, στην ουσία, επιδιώκει να διαπραγματευτεί, με το βιαστή, τη …… ‘’στάση’’ του βιασμού.

Δε συζητιέται, λοιπόν, τίποτε για τα «πόθεν έσχες» των δυο αυτών κυρίων. Τίποτε, εκτός από κάποιες φευγαλέες και ανούσιες αναφορές. Διότι αυτοί οι δυο κύριοι διαμορφώνουν πολιτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να προφυλαχτούν και να διασωθούν, για την περίπτωση που αποφασιστεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η διάδοχη κατάσταση. Οι απόψεις τους θα είναι πολύτιμες για το σύστημα.
Δεν ήρθε η ώρα τους να καούν!
Ο Τσουκαλάς είναι ίσως καμένο χαρτί, για το σύστημα. Ας τον φάνε τα σκυλιά !

Οι «διαπραγματευτές» και οι επενδυτές είναι χρήσιμοι! Κάνουν καλό στα FUNDS, τη Μέρκελ, τον Μπαρόζο,το Σόιμπλε και όλο το σκυλολόι.
  
                                                                                  Κώστας Γιαννιώτης
                                                             Μέλος του Εθν. Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ
                                                                                       22 – 12 – 2013   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.