Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Δικαιολογημένος ο πανικός!

του Κώστα Γιαννιώτη

Ο Ν. Φάραντζ ξεβράκωσε τον «πρωθυπουργό» Σαμαρά διεθνώς και δημόσια.
Του είπε κατάμουτρα, μέσα στο ευρωκοινοβούλιο, και μπροστά σε εκατομμύρια τηλεθεατές, ότι δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένας απλός υπάλληλος των Βρυξελών και του Βερολίνου.
Τον αποκάλεσε, έμμεσα πλην σαφώς, δωσίλογο που έχει παραδώσει τη διακυβέρνηση της χώρας στους τοκογλύφους.
Τον κατέγραψε σαν ένοχο για τη δυστυχία του ελληνικού λαού.
Τον κατηγόρησε ότι κατάργησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα, στον τόπο που γεννήθηκε η δημοκρατία.
Του είπε κι άλλα πολλά.
Πανικόβλητος ο «πρωθυπουργός» πάλευε μέσα στη …απελπισία του να δείξει ψύχραιμος και - με ένα ηλίθιο χαμόγελο που αποκάλυπτε περίτρανα την αμηχανία και τον πανικό του – προσπάθησε, με το γνωστό ψευτοκουτσαβάκικο ύφος να ψελλίσει κάποιες ανόητες, έως ....
ηλίθιες, ειρωνείες εναντίον του Άγγλου ευρωβουλευτή.
Γνώριζε όμως πολύ καλά ότι η καρδάρα είχε ήδη τουμπάρει και ότι το γάλα ήταν ήδη χυμένο.
Το ξεβράκωμα ήταν ήδη πραγματικότητα και γυρισμό δεν έπαιρνε.

Ας αφήσουμε όμως τον «πρωθυπουργό» να βγάλει τώρα μόνος του τα κάστανα από τη φωτιά κι ας δούμε τον αντίκτυπο στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις του γεγονότος.

Στα επιτελεία του δωσιλογισμού και των κουκουλοφόρων της δημοσιογραφίας χτύπησε συναγερμός.
Τα παπαγαλάκια και τα καλοπληρωμένα παλικάρια των συγκροτημάτων έσκισαν τα ιμάτιά τους και  εξανέστησαν με το αναιδή που τόλμησε να προσβάλει τον «πρωθυπουργό» της χώρας. Τον «πρωθυπουργό» της «δημοκρατίας» τους και της «ανάπτυξης».

Έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά που ξέρουν πολύ καλά. Τον γκαιμπελισμό !
Τόνοι λάσπης εναντίον του Ν. Φάραντζ, σε μια προσπάθεια να τον μειώσουν σαν πολιτική προσωπικότητα.
Και τι δεν τον είπαν !
Κρυπτοφασίστα και φίλο των νεοναζιστών της ΧΑ !
Οπαδό της Κου Κλουξ Κλαν !
Ξενοφοβικό !
Γελοίο και γραφικό !
Αντιευρωπαϊστή !!!!! (Αυτό, γι αυτούς, είναι βρισιά !!!!)

Αλήθεια γιατί τόσος καπνός κι αντάρα; Τι είπε ο άνθρωπος που δεν είναι πραγματικότητα; Αυτά που είπε δεν ήταν παρά το ένα εκατοστό από αυτά που ακούγονται καθημερινά στον τόπο μας, από το στόμα της τεράστιας πλειοψηφίας του λαού μας. Τι ήταν λοιπόν αυτό που τους έκανε να παραφρονήσουν;

Απλό! Είναι το γεγονός ότι εκεί δεν μπορούν να παρέμβουν και να ρίξουν μαύρο στην τηλεόραση! Το γεγονός ότι δεν μπορούσαν και να το αποκρύψουν, τους τρέλανε!
Δυστυχώς γι αυτούς δεν μπορούσαν να παρέμβουν κι εκεί και να αποκλείσουν, με ρητές εντολές, από κάθε μέσο ενημέρωσης αυτόν που δεν είναι του γούστου τους ή που ίσως θα αποκάλυπτε την προδοτική τους στάση.

Βλέπεις εκεί, δεν έχουν φτάσει – ακόμα – στο σημείο της ανοιχτής φασιστικής εκτροπής, όπως εδώ, και προσπαθούν να διατηρήσουν – ακόμα – τα προσχήματα κάποιας δημοκρατικής επίφασης. Δεν σου επιτρέπουν μεν να αποφασίζεις για λογαριασμό σου, αλλά σου επιτρέπουν -ακόμα – να ακούγεται η διαμαρτυρία σου και η καταγγελία σου. Δεν επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή, όπως εδώ.
Εδώ έχουν συνηθίσει να φιμώνουν κάθε τίμια φωνή διαμαρτυρίας , κάθε διαφορετική άποψη, κάθε διαφορετική πρόταση, έτσι ώστε να μπορούν άνετα να ρωτάνε με περισσή αθωότητα ……«Άλλωστε υπάρχει καμιά διαφορετική πρόταση ; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει καμία!»
Έτσι είχαν μάθει και έτσι πολιτεύονται. Να φιμώνουν τις γνήσια πατριωτικές φωνές και να διαλαλούν την αδιαντροπιά και το δωσιλογισμό σαν μονόδρομο και πατριωτισμό.

Πανικόβλητοι μπροστά στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τους γίνεται βραχνάς και εφιάλτης η σκέψη ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα όχι μόνο να καταποντιστούν και να εξαφανιστούν από τον πολιτικό χάρτη, αλλά και την ακόμα μεγαλύτερη πιθανότητα να παρουσιαστούν στην ευρωβουλή κάποιοι από την Ελλάδα πολύ χειρότεροι από τον Ν. Φάραντζ. Κάποιοι, στους οποίους έχουν κηρύξει τον πόλεμο της …. «σιωπής». Κάποιοι που τους ξορκίζουν από τα ΜΜΕ και των οποίων δεν πρέπει να ακούγεται ούτε το όνομα. Μόνο και μόνο στη σκέψη ότι μπορεί να βρεθούν στην ευρωβουλή βουλευτές του ΕΠΑΜ, παθαίνουν σύγκρυο.
Γιατί μας ξέρουν και τους ξέρουμε κι ας κάνουν πως δεν μας γνωρίζουν. Μικρός αυτός ο τόπος βλέπεις.
Αλλά το ξαναλέμε. Το ποτάμι έχει φουσκώσει και είναι κομμάτι δύσκολο να γυρίσει πίσω.
Το ΕΠΑΜ θα το βρουν μπροστά τους στην ευρωβουλή. Όχι μόνο οι ντόπιοι υπηρέτες, αλλά και τα αφεντικά τους. Και δεν θα είναι μόνο του. Θα είναι μαζί με τους ευρωβουλευτές των κινημάτων της Ευρώπης που συνυπέγραψαν το κοινό ανακοινωθέν της διεθνούς «Συνάντησης της Αθήνας».
Έτσι για να χαμογελάσει και να ελπίσει και λίγο το χειλάκι των ευρωπαϊκών λαών, που ελπίζουν να αποτινάξουν από πάνω τους το νεοφεουδαρχικό έκτρωμα που το ονόμασαν Ε.Ε.

Κώστας Γιαννιώτης
Μέλος του Εθνικού Συντον. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ 17/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.