Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Χώρα υπό διάλυση, Καθεστώς σε πανικό και ο αστάθμητος παράγοντας ...

του Ηλία Αλεξανδρή*

Αυτή την φορά το καθεστώς υποτέλειας και Συνταγματικής εκτροπής ξεπέρασε τον εαυτό του! Η επιβολή διήμερης απαγόρευσης διαδηλώσεων και κυκλοφορίας στην Αθήνα την 1η και 2η Απριλίου λόγω του ECOFIN έδωσε στην Αθήνα τα χαρακτηριστικά μιας αστυνομοκρατούμενης κατεχόμενης πόλης, μιας πρωτεύουσας σε χώρα υπό κατοχή.

Ο φόβος για τις πιθανές λαϊκές αντιδράσεις λόγω της παρουσίας των οικονομικοπολιτικών ηγεσιών της Ευρώπης που ευθύνονται για την μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία χρέους, οδήγησε το ντόπιο καθεστώς - που αποκαλείται κατ' ευφημισμό 'Ελληνική Κυβέρνηση' - να ξεδιπλώσει όλα τα ....

φασιστικά χαρακτηριστικά του.

Την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος του Δ' Ράιχ χερ Σόιμπλε χαριεντιζόταν με τον έπαρχο Σαμαρά, δηλώνοντας ότι "η Ελλάδα βρίσκεται στην σωστή πορεία", η Αθήνα βρισκόταν σε πλήρη αστυνομικό κλοιό για την "διασφάλιση" αυτής της πορείας με  την οποία πάνω από 1,5 εκατομμύριο έλληνες είναι άνεργοι και δίνουν αγώνα καθημερινής επιβίωσης ενώ η πρόσβαση σε αποτελεσματικές υπηρεσίες υγείας και φάρμακα για την πλειονότητα του λαού μας είναι πλέον ουσιαστικά αδύνατη.

Η οικονομική και κοινωνική κατάρρευση που επεκτείνεται ραγδαία λόγω των μνημονιακών καταστροφικών πολιτικών που επιβάλλονται από τα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης και το ΔΝΤ έχει ήδη οδηγήσει σε λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ το - ούτως ή άλλως προβληματικό στην λειτουργία του - κράτος είναι πλήρως παραδομένο στις επιταγές και τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων και βρίσκεται σε φάση βαθειάς απορρύθμισης.

Πρόκειται για το success story μιας χώρας υπό διάλυση!

Και ενώ τα καθεστωτικά παπαγαλάκια αναπαράγουν συνεχώς τα "καλά σχόλια" των ξένων οικονομικών κατακτητών για το "κυβερνητικό έργο", έρχεται η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έκθεσης της  για την κοινωνική κατάσταση και την απασχόληση στην ΕΕ και καταγράφει ότι η Ελλάδα, την περίοδο 2011-2013, εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού του πληθυσμού που κινδυνεύει με φτώχεια, με μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών την περίοδο 2008-2013 κατά 14,8%, την ίδια περίοδο που οι Έλληνες εμφανίζονται ως οι Ευρωπαίοι που εργάζονται τις περισσότερες ώρες εβδομαδιαίως με 43,7 ώρες. 

Σαν να ζουν σε άλλη χώρα - και με περισσό θράσος - η φερόμενη ως κυβέρνηση και η κυρίαρχη προπαγάνδα διατυμπανίζουν συνεχώς ότι τα δύσκολα πάνε, πέρασαν, ότι σύντομα βγαίνουμε στις αγορές, ότι βαδίζουμε ήδη στο δρόμο της της ανάπτυξης, ότι θα χαλαρώσουν οι σκληρές πολιτικές λιτότητας, ότι αφήσαμε πίσω τις παλιές μέρες στις οποίες μας οδήγησαν οι λαθεμένες πολιτικές του παρελθόντος.  

"Η Ελλάδα σύντομα θα βγει στις αγορές" δήλωσε - στηρίζοντας την προπαγάνδα - μόλις χθες στην Αθήνα ο κ. Ρεν, ο ίδιος που αμφισβητεί όμως ταυτόχρονα την ύπαρξη "πρωτογενούς πλεονάσματος" !

Πως να μην δηλώνει ύστερα χαρούμενος ο Σαμαράς ότι "¨Οι εταίροι μας μας βοήθησαν πράγματι". Μιλά σαφώς για το σάπιο πολιτικό κυβερνητικό κατεστημένο που εκπροσωπεί ο ίδιος και το οποίο όντως "διέσωσαν" - με το αζημίωτο βέβαια - οι Ευρωπαίοι τραπεζίτες και πολιτικοί, σε βάρος του λαού και της πατρίδας μας βέβαια.

Φυσικά θα χρειάζονταν δεκάδες σελίδες κειμένου για να αναλύσει κάποιος τα ψέματα που ξεστομίστηκαν από το ξένο και εγχώριο καθεστώς το διήμερο 1 και 2 Απρίλη στην Αθήνα. Αυτό που αξίζει όμως να επισημανθεί είναι ότι καταγράφεται μια συνεχής ένταση και κορύφωση της προπαγάνδας η οποία φέρνει - θέλουν δεν θέλουν - την αλήθεια στο προσκήνιο. 

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς δήλωσε "Υποφέραμε ως λαός πολύ. Και εξακολουθούμε να υποφέρουμε." σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει ένα "φιλολαϊκό" πρόσωπο αλλά παραδεχόμενος ταυτόχρονα την αλήθεια αυτή.  

Και η αλήθεια που δεν μπορούν να κρύψουν πλέον είναι ότι και ο τελευταίος Έλληνας που ακούει τον κ. Σόϊμπλε να δηλώνει «δεν θ’ αφήσουμε μόνη της την Ελλάδα στα δύσκολα» ξέρει πολύ καλά ήδη στο πετσί του ότι στην πραγματικότητα εννοεί: "τώρα που σας κάτσαμε στον σβέρκο για τα καλά δεν πρόκειται να φύγουμε και μην τολμήσετε να κουνηθείτε ραγιάδες!". Και βέβαια το ψέμα και το δούλεμα πάει σύννεφο μόνο και μόνο αν αναλογιστεί κάποιος ότι ο χερ Σόιμπλε μιλά για "δύσκολα" την ιδια στιγμή που η ντόπια προπαγάνδα φωνάζει πως "τα δύσκολα πέρασαν"!

Αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά το ντόπιο καθεστώς υποτέλειας και από τις κρυφές δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν ξεκάθαρα την πανωλεθρία που του ετοιμάζει στις Ευρωεκλογές ο λαός.

Παρά τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού με τις Ελιές, τα Ποτάμια και όλες τις λοιπές παραφυάδες τους τα νούμερα είναι όπως φαίνεται τόσο αμείλικτα που τους έχουν οδηγήσει σε κατάσταση πανικού!

Απόδειξη για τον πανικό αυτό είναι εξάλλου και όσα τραγελαφικά συνέβησαν με τους τάχα διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ - σωστά παλικάρια της φακής - και όσα κοσμητικά επίθετα ξεστομίστηκαν την προηγούμενη Κυριακή  στην Βουλή κατά την διαδικασία ψηφοφορίας του καταστροφικού πολυνομοσχεδίου με το οποίο θέλουν να δώσουν την χαριστική βολή στον λαό και την πατρίδα. 

Όμως πανικός δεν έχει καταλάβει μόνο τους ντόπιους υποτελείς αλλά και τους ξένους επικυρίαρχους που διαισθανόμενοι τον άμεσο κίνδυνο - της επερχόμενης ανατροπής - στις Ευρωεκλογές, ανακοίνωσαν σήμερα ότι στις 11 Απρίλη θα έλθει στην Ελλάδα η κα Μέρκελ, προφανώς για να στηρίξει με κάθε μέσον και να δώσει κουράγιο στους υποτελείς υποτακτικούς συνεργάτες της στο εγχώριο κατοχικό καθεστώς.

Το ντόπιο και ξένο καθεστώς δεν διστάζει σε μια ακόμα κίνηση να "δώσει τα ρέστα του" παρά το γεγονός ότι η επίσκεψη αυτή θα προκαλέσει παλλαϊκή αντίδραση ενάντια στο αποκρουστικό πρόσωπο της νέας Κατοχής που εκφράζει η κα Μέρκελ με όλα τα δεινά που έχει προκαλέσει στον λαό και την πατρίδα. 

Όπως είναι φυσικό οι σύγχρονοι Τσολάκογλου θα απαγορέψουν ξανά τις συγκεντρώσεις, τις διαδηλώσεις αλλά και την κυκλοφορία στην Αθήνα νεκρώνοντας ξανά την πρωτεύουσα για να κινηθεί με την άνεση της η ... "αυτοκράτειρα" και να αποφύγει τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις να συναντηθεί τυχαία με κάποιους από τους υπηκόους της που μπορεί να έχουν δυναμικές προθέσεις να της ανταποδώσουν το είδος της "αλληλεγγύης" με το οποίο αγκαλιάζει ασφυκτικά τον Ελληνικό λαό!

Την ώρα που γράφεται αυτό το άρθρο δημοσιοποιήθηκε το βίντεο της συνομιλίας Μπαλτάκου - Κασιδιάρη.

Η χρονική στιγμή που δημοσιοποιείται το βίντεο δεν είναι καθόλου τυχαία. Φαίνεται πως οι ξένοι επικυρίαρχοι κι απ' τις δύο πλευρές του Ατλαντικού θεωρούν ότι ήδη το καθεστώς είναι "καμμένο χαρτί"  και έθεσαν σε εφαρμογή ένα σχέδιο τύπου Ουκρανίας για την Ελλάδα, βάζοντας στο παιχνίδι την εφεδρεία των συστημικών νεοναζί της Χ.Α., ως αντίπαλο δέος απέναντι στην επερχόμενη επικράτηση μιας κυβέρνησης με βασικό κορμό τον "αριστερό" ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί ποιός άλλος ευνοείται από την αποκάλυψη του βίντεο από την Χ.Α. που εμφανίζεται ως αδικημένη από την κυβερνητική φασίζουσα ακροδεξιά της Σαμαρικής ΝΔ;

Τα παιχνίδια με την φωτιά που επέλεξε συνειδητά να παίζει η κυβερνώσα δεξιά με την φασίζουσα κυβερνητική πρακτική και την συμμετοχή σε υπουργικές θέσεις γνωστών ακροδεξιών προερχόμενων ως μεταγραφές από το ΛΑ.Ο.Σ. και όχι μόνο, φαίνεται ότι δεν θα της βγουν σε καλό και θα αποτελέσουν καταλύτη της ολοκληρωτικής διάλυσής της.

Το "σχέδιο Β" των οικονομικών κατακτητών είναι ήδη έτοιμο και τέθηκε σε εφαρμογή. Ακριβώς 3 ημέρες μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου της πλήρους παράδοσης του λαού και της χώρας στις ορέξεις των ξένων τραπεζιτών και τοκογλύφων και αφού οι ντόπιοι νενέκοι  έκαναν όλη την βρώμικη δουλειά - έστω και με κάποιες προσχηματικές απώλειες - η στυμμένη λεμονόκουπα είναι έτοιμη να πάει στον κάδο των αχρήστων!

Για μια ακόμα φορά τα διεθνή κέντρα που μας οδήγησαν και στο παρελθόν στις ακραίες καταστάσεις ενός εμφυλίου και δεν δίστασαν να οργανώσουν και να στηρίξουν πολύχρονες στρατιωτικές δικτατορίες προκειμένου να επιβάλουν τα συμφέροντά τους στην χώρα μας φαίνεται ότι είναι έτοιμα να ξαναπαίξουν στις πλάτες του λαού μας το σενάριο της εμφύλιας σύγκρουσης αριστεράς - δεξιάς.

Μόνο που οι εποχές δεν είναι ίδιες και σήμερα υπάρχει ο παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τους επικίνδυνους σχεδιασμούς τους. Ο ενωμένος ελληνικός λαός που μέχρι σήμερα τα τελευταία χρόνια δεν έπεσε σε καμία από τις εμφυλιοπολεμικές παγίδες που ήδη προσπάθησαν να του στήσουν με δολοφονίες και προβοκάτσιες που έχυσαν άδικα αθώο αίμα.

Όμως αυτό που σήμερα μπορεί να αποτελέσει πραγματικά τον αστάθμητο παράγοντα δεν είναι απλά και μόνο η ενότητα του λαού αλλά η οργάνωση του για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική χειραφέτηση που δεν αποδέχεται διαχωριστικές γραμμές αριστεράς-δεξιάς, αλλά στηρίζει αυτή την ενότητα στην πίστη για την δημοκρατία και την αγάπη για την πατρίδα.

Γιατί όσοι επιμένουν σε λογικές διαχωρισμών του παρελθόντος και προσπαθούν να παρασύρουν τον λαό σε ένα νέο  εμφύλιο είτε από τα "αριστερά" είτε από τα "δεξιά" μόνο δεινά στον λαό και την πατρίδα μπορούν να προκαλέσουν, μονό ξένα συμφέροντα μπορούν να υπηρετήσουν, συμφέροντα που πότε με πολέμους, πότε με εμφύλιους, πότε με ανοικτές δικτατορίες και πότε με μνημόνια έχουν προκαλέσει τις μεγαλύτερες εθνικές καταστροφές.

Ήδη ο ελληνικός λαός έχει αντιληφθεί το μέγεθος της απειλής που είδε να πραγματώνεται με την επιβολή των μνημονιακών πολιτικών και την αντεθνική και αντιλαϊκή στάση του διεφθαρμένου και υποταγμένου πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης.

Αυτή την φορά ο λαός έχει μόνο ένα χρέος! Δεν θα κάνει ξανά το ίδιο λάθος.

Θα δώσει πολύ σύντομα την βροντερή απάντηση του με κάθε τρόπο και θα είναι ίσως για πρώτη φορά μετά από την πτώση της επταετούς δικτατορίας μια απάντηση καθοριστική! Αυτή την φορά ενωμένος και οργανωμένος πέρα από ψευδεπίγραφες διαχωριστικές γραμμές και ιδεοληψίες, με ξεκάθαρα προτάγματα: την μονομερή διαγραφή του χρέους, την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος και την τιμωρία των ενόχων, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ προκειμένου να απελευθερωθεί η πατρίδα από τον νέο ολοκληρωτισμό του Δ' Ράιχ, την κατάκτηση της δημοκρατίας με Συντακτική Εθνοσυνέλευση και νέο Σύνταγμα για την αληθινή σωτηρία της πατρίδας και την προκοπή του λαού.

*Ο Ηλίας Αλεξανδρής είναι μέλος του Ε.Πα.Μ. Αχαρνών - Καματερού και της Πολιτικής Γραμματείας του Ε.Πα.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.