Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Προσφυγές στο Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης: Έκκληση για μαρτυρίες – Πολύτιμη βοήθεια από Ε.ΠΑ.Μ.

Γράφει η Χριστίνα Σαλεμή
Στις 21.11.2012 η Γερμανίδα ακτιβίστρια Sarah Luzia Hassel-Reusing, υπέβαλλε προσφυγή κατ’ αγνώστων στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, αναφορικά με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που τελούνται στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των επιπτώσεων που προκάλεσαν....
τα μέτρα λιτότητας στην υγεία των ανθρώπων. Χρονολογικά, αυτή ήταν η τέταρτη καταγγελία στην Χάγη και συνοδεύτηκε από μια “Έκκληση στον ελληνικό πληθυσμό για μαρτυρίες” , η οποία κυκλοφόρησε στα αγγλικά: Appeal to the English speaking Greek population for testimonies. Σήμερα έμαθα ότι το κείμενο κυκλοφόρησε και στα ελληνικά και ότι το ΕΠΑΜ, προσφέρθηκε να συλλέξει και να μεταφράσει όσο περισσότερο αποδεικτικό υλικό γίνεται.
Συγκεκριμένα, με μήνυμα που κυκλοφόρησε ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, η Κεντρική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ., ζήτησε από όλους τους πυρήνες να συλλέξουν μαρτυρικές καταθέσεις είτε από μέλη τους, είτε από φίλους και γνωστούς τους, προκειμένου να σταλούν στην Χάγη, διευκρινίζοντας ότι οι μαρτυρικές καταθέσεις θα πρέπει να σταλούν στην μεταφραστική υπηρεσία του ΕΠΑΜ  (epam.translations@gmail.com) με κοινοποίηση την νομική υπηρεσία (epamlaw@gmail.com) και τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο (sadleoni@hotmail.com) το συντομότερο δυνατόν για να ικανοποιηθεί το αιτημα της κυρίας Hassel-Reusing πριν είναι αργά. Τέλος, έλεγε το μήνυμα ότι ”Οι πυρήνες παρακαλούνται να δράσουν άμεσα. Στο τέλος του παρόντος υπάρχει σύνδεση στα Ελληνικά όπου εξηγείται πώς πρέπει να γίνουν οι βεβαιώσεις. Έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε στο να φτάσει στο δικαστήριο της Χάγης η γενοκτονία που διαδραματίζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας. Θα την αφήσουμε να πάει χαμένη;;; ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ” Κάντε και εσείς το ίδιο. Σας αφορά και μας αφορά όλους !
Όπως είπε και η κυρία Hassel-Reusing στο κείμενο της, όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, τόσο πιο φανερό θα είναι το γεγονός ότι πρέπει να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων για τις βλάβες που έχουν ήδη προκληθεί και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών. Σε αυτό ακριβώς το πνεύμα, για να ασκήσουμε περισσότερες πιέσεις αλλά και για να ενώσουμε την υπόθεση και να σπάσουμε την προπαγάνδα, δημοσίευσα ένα ηλεκτρονικό αίτημα προς τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που έχει ως εξής:
As a citizen of the world, I support the legal battles of the Greek people and ask the Prosecutor of the International Criminal Court (ICC) to immediately activate procedures, to investigate the crimes being perpetrated in Greece and bring to trial anybody responsible for them. Any and all persons found guilty must be punished. Such crimes must be prevented.


Como ciudadano del mundo, apoyo las batallas legales del pueblo griego y pido al Fiscal de la Corte Criminal Internacional (ICC) que abra procedimientos inmediatos para investigar los crímenes que están siendo perpetrados en Grecia y lleven a juicio a las personas responsables de ellos. Cualquier persona encontrada culpable de estos crímenes debe ser penalizada. Estos crímenes deben ser prevenidos. 


Ως πολίτης του κόσμου, στηρίζω το δικαστικό αγώνα των Ελλήνων και ζητώ από τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά. Οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν, τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποτραπούν.
Για να το υπογράψετε, κάντε κλικ ΕΔΩ 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ: απαιτούνται μόνο ένα όνομα, η χώρα και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Συμπληρώστε αυτά τα πεδία και τελειώσατε. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να επιλέξετε να μην δημοσιευτεί το όνομα σας στην λίστα των υπογραφών. Το e-mail ούτως η άλλως δεν δημοσιεύεται και δεν χρησιμοποιείται για κανένα άλλο σκοπό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα. Το like στο facebook δεν προσμετρά.
Για να δείτε την λίστα των υπογραφών κάντε κλικ ΕΔΩ
ΠΡΟΣΟΧΗ: Άλλο πράγμα οι προσφυγές, άλλο οι μαρτυρικές καταθέσεις και το αποδεικτικό υλικό, και άλλο το ψηφιακό αίτημα!Καλά θα ήταν ο καθένας να τα κάνει όλα, αλλά αν δεν γίνεται, ας κάνει ότι μπορεί.
ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις προσφυγές που έχουν σταλεί έως τώρα στην Χάγη και ΕΔΩ το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών.

Το Καταστατικό της Ρώμης βάσει του οποίου δικάζει το συγκεκριμένο δικαστήριο βρίσκεται ΕΔΩ
Για να σας διευκολύνω, αντιγράφω στην συνέχεια το απόσπασμα που περιγραφεί τα εγκλήματα που έχουμε καταγγείλει: εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία ( το οποίο είναι και αυτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, άλλα λόγω βαρύτητας εξετάζεται χωριστά). Για να καταλάβετε όμως καλά το θέμα, εκτός από το καταστατικό, πρέπει να διαβάσετε και αυτό: The Elements of Crimes
Καταστατικό της Ρώμης του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Υιοθετήθηκε στις 17.7.1998 από τη Διπλωματική Διάσκεψη των Πληρεξουσίων των Ηνωμένων Εθνών για την Ίδρυση Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Έναρξη ισχύος: 1.7.2002, σύμφωνα με το άρθρο 126
Text: United Nations, Treaty Series, vol. 2187, p. 3
[όπως κυρώθηκε με το Ν. 3003/2002: Κύρωση Καταστατικού Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, (ΦΕΚ 75, τ. Α ́)]
Γενοκτονία
Άρθρο 6.- Για τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, “γενοκτονία” σημαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις οι οποίες διαπράττονται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνοτικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας, ως τέτοιας:
(α) Ανθρωποκτονία με πρόθεση μελών της ομάδας
(β) Πρόκληση βαρείας σωματικής ή διανοητικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
(γ) Με πρόθεση επιβολή επί της ομάδας συνθηκών ζωής υπολογισμένων να επιφέρουν τη φυσική καταστροφή της εν όλω ή εν μέρει
(δ) Επιβολή μέτρων που σκοπεύουν στην παρεμπόδιση των γεννήσεων εντός της ομάδας (ε) Δια της βίας μεταφορά παιδιών της ομάδας σε άλλη ομάδα.
Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας
Άρθρο 7.- 1. Για τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας” ση­ μαίνει οποιαδήποτε από τις ακόλουθες πράξεις όταν διαπράττεται ως μέρος ευρείας και συστηματικής επίθεσης που κατευθύνεται κατά οποιουδήποτε αμάχου πληθυσμού, εν γνώσει της επίθεσης:
α) Ανθρωποκτονία με πρόθεση
β) Εξόντωση
γ) Υποδούλωση
δ) Εκτόπιση ή βίαιη μετακίνηση πληθυσμού
ε) Φυλάκιση ή άλλη σοβαρή στέρηση της σωματικής ελευθερίας κατά παραβίαση βασικών κανόνων του διεθνούς δικαίου στ) Βασανιστήρια
ζ) Βιασμός, γενετήσια δουλεία, εξαναγκασμός σε πορνεία, εξαναγκασμός σε εγκυμοσύνη, εξαναγκα­ σμός σε στείρωση ή άλλη μορφή γενετήσιας βίας παρόμοιας βαρύτητας.
η) Δίωξη κατά οποιασδήποτε αναγνωρίσιμης ομάδας ή κοινότητας για λόγους πολιτικούς, φυλετι­ κούς, εθνικούς, εθνοτικούς, πολιτιστικούς, θρησκευτικούς ή λόγους φύλου, όπως αυτό ορίζεται στην πα­ ράγραφο 3, ή άλλους λόγους που αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως ανεπίτρεπτοι κατά το διεθνές δίκαιο σε σχέση με οποιαδήποτε πράξη που αναφέρεται στην παρούσα παράγραφο ή οποιοδήποτε έγκλημα εντός της δικαιοδοσίας του Δικαστηρίου.
θ) Βίαιη εξαφάνιση προσώπων
ι) Φυλετικός Διαχωρισμός
κ) Άλλες απάνθρωπες πράξεις παρόμοιου χαρακτήρα οι οποίες με πρόθεση προκαλούν μεγάλο πόνο ή βαρεία σωματική βλάβη ή βαρεία βλάβη της διανοητικής ή σωματικής υγείας.
2. Για τους σκοπούς της παραγράφου 1:
(α) “Επίθεση κατευθυνόμενη κατά οποιουδήποτε αμάχου πληθυσμού σημαίνει συμπεριφορά που συνεπάγεται την κατά συρροή διάπραξη πράξεων που αναφέρονται στην παράγραφο 1 κατά οποιουδήπο­ τε αμάχου πληθυσμού, κατ’ εφαρμογή ή προς εξυπηρέτηση της πολιτικής ενός κράτους ή μιας οργάνωσης που στοχεύει στη διάπραξη τέτοιας επίθεσης.
(β) Η “εξόντωση” περιλαμβάνει την με πρόθεση επιβολή συνθηκών ζωής, μεταξύ άλλων στέρηση πρόσβασης σε τροφή και φάρμακα, υπολογισμένων να επιφέρουν την καταστροφή μέρους του πληθυ­σμού
(γ) “Υποδούλωση” σημαίνει την άσκηση οποιασδήποτε ή όλων των εξουσιών οι οποίες είναι σύμφυ­τες στο δικαίωμα της ιδιοκτησίας επί προσώπων, και περιλαμβάνει την άσκηση τέτοιας εξουσίας κατά την εμπορία προσώπων, ιδιαίτερα γυναικών και παιδιών.
(δ) “Εκτόπιση ή βίαιη μετακίνηση πληθυσμού” σημαίνει την μετακίνηση των προσώπων για τα οποία πρόκειται με απέλαση ή άλλες πράξεις εξαναγκασμού από την περιοχή στην οποία νομίμως βρίσκο­ νται, άνευ λόγων επιτρεπτών κατά το διεθνές δίκαιο.
(ε) “Βασανιστήρια” σημαίνει την με πρόθεση πρόκληση έντονου πόνου ή δοκιμασίας, σωματικών ή ψυχικών επί προσώπου που τελεί υπό την κράτηση ή υπό τον έλεγχο του κατηγορουμένου. Τα βασανιστή­ρια δεν περιλαμβάνουν πόνο ή δοκιμασία που προκύπτει μόνον ή είναι σύμφυτος ή είναι δυνατόν να προ­ κύψει από την επιβολή νόμιμων κυρώσεων.
(στ) “Εξαναγκασμός σε εγκυμοσύνη” σημαίνει τον παράνομο περιορισμό γυναίκας που κατέστη έγκυος δια της βίας, με την πρόθεση να επηρεαστεί η εθνική σύνθεση οποιουδήποτε πληθυσμού ή να πραγματοποιηθούν άλλες σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Ο ορισμός αυτός δεν μπορεί κα­ θοιονδήποτε τρόπο να ερμηνευθεί ως επηρεάζων τις εθνικές νομοθεσίες που αφορούν την εγκυμοσύνη.
(ζ) “Δίωξη” σημαίνει την με πρόθεση και βαρείας μορφής στέρηση θεμελιωδών δικαιωμάτων σε αντίθεση προς το διεθνές δίκαιο εξ αιτίας της ταυτότητας της ομάδας ή κοινότητας.
(η) “Φυλετικός διαχωρισμός” σημαίνει απάνθρωπες πράξεις παρόμοιου χαρακτήρα όπως οι αναφε­ ρόμενες στην παράγραφο 1, που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο θεσμοθετημένου καθεστώτος συστηματικής καταπίεσης και κυριάρχησης μιας φυλετικής ομάδας επί οποιασδήποτε άλλης φυλετικής ομάδας ή ομάδων και διαπραττόμενες με πρόθεση τη διατήρηση του καθεστώτος αυτού.
(θ) “Βίαιη εξαφάνιση προσώπου” σημαίνει τη σύλληψη, κράτηση ή αρπαγή προσώπων από ένα Κράτος ή μια πολιτική οργάνωση ή με την άδεια, υποστήριξη ή συναίνεση αυτών, οι οποίες ακολουθού­ νται από άρνηση παραδοχής αυτής της στέρησης της ελευθερίας ή της παροχής πληροφοριών για την τύχη ή τον εντοπισμό των προσώπων αυτών, με πρόθεση αποστερηθούν της προστασίας του νόμου για παρα­ τεταμένο χρονικό διάστημα.
3. Για τους σκοπούς του παρόντος Καταστατικού, εννοείται ότι ο όρος “φύλο” αναφέρεται στα δύο φύλα, αρσενικό και θηλυκό, με την έννοια που τους προσδίδει η κοινωνία. Ο όρος “φύλο” δεν έχει έννοια διαφορετική από την παραπάνω.


Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ HASSEL – REUSING ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ :
Έκκληση στον ελληνικό πληθυσμό για μαρτυρίες
Αριθμός αρχείου (File number): OTP-CR-345/12
Αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι,
Στις 21.11.2012 κατέθεσα στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ICC) μήνυση
εναντίον αγνώστου με την υποψία του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας εξαιτίας
πρόκλησης βλάβης από πρόθεση και ταυτόχρονα βλάβης συστηματικής και ευρείας
κλίμακας στην υγεία του ελληνικού πληθυσμού (άρθρο 7, παρ. 1, lit k Καταστατικό
της Ρώμης).
Κάθε άτομο έχει το ανθρώπινο δικαίωμα, για το πρόσωπό του, για το υψηλότερο
δυνατό επίπεδο φυσικής και πνευματικής υγείας (άρθρο 12, Κοινωνική Σύμβαση
ΟΗΕ). Επιπροσθέτως, το ανθρώπινο δικαίωμα στην υγεία προστατεύεται για τις
γυναίκες από το άρθρο 12 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Γυναικών
(CEDAW) και για τα παιδιά από το άρθρο 24 της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα
Δικαιώματα των Παιδιών (CRC). Επιπλέον, τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται,
σύμφωνα με το άρθρο 19 CRC, εναντίον των βλαβών. Κατά συνέπεια, το ανθρώπινο
δικαίωμα στην υγεία πρέπει να επηρεάζεται λιγότερο από τα μέτρα δημοσιονομικής
αυστηρότητας από κάθε άλλο κοινωνικό δικαίωμα.
Κατέθεσα συνειδητά τη μήνυση εναντίον αγνώστων, επειδή είναι τόσα τα πρόσωπα
(μεταξύ των οποίων εκείνα της τρόικας, που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή
Επιτροπή, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Ομάδα Εργασίας των υφυπουργών Οικονομικών
του Eurogroup, τους ανώτερους από αυτούς υπουργούς Οικονομικών, και πολλούς
εξωτερικούς συμβούλους και λομπίστες) τα οποία εμπλέκονται στα σχέδια και τις
αποφάσεις σχετικά με τους όρους των δανειακών συμβάσεων για τη «Στήριξη της
Ελλάδας» και το EFSF, που πιθανόν μόνο τα αρχεία για το πώς προέκυψαν οι όροι
και οι μαρτυρίες θα αποσαφηνίσουν ποια συγκεκριμένα πρόσωπα είναι υπεύθυνα για
αυτούς τους όρους, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε βλάβη σε τόσο πολλούς
κατοίκους και πολίτες στην Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να εντοπιστούν και να
λογοδοτήσουν, και η καταστροφή της υγείας των Ελλήνων από τα μέτρα
δημοσιονομικής αυστηρότητας πρέπει να σταματήσει.
Προσωπικά, σε ό,τι με αφορά, κατέδειξα τη σύνδεση μεταξύ των όρων και των
συνεπειών τους όσον αφορά στην πείνα και στην καταστροφή του συστήματος υγείας
στην Ελλάδα, εν μέρει αναφερόμενη σε στοιχεία της μήνυσης που είχε ήδη κατατεθεί
από τον κ. Γεώργιο Τράγκα και τους συνεργάτες του.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου, οι βλάβες στην υγεία έχουν
προκληθεί κυρίως από τις περικοπές στον τομέα της υγείας και από την πρόκληση
πείνας, αλλά και από την δημιουργία αστέγων και την έλλειψη της οικονομικής
δυνατότητας για τη θέρμανση στα σπίτια.
Τα έως τώρα συγκεντρωμένα στοιχεία καταδεικνύουν όλα τα παραπάνω σε
θεωρητικό επίπεδο. Λείπουν συγκεκριμένες μαρτυρίες κατοίκων της Ελλάδας, των
οποίων η υγεία έχει πληγεί από τα μέτρα δημοσιονομικής αυστηρότητας. Επίσης,
είναι σημαντικές μαρτυρίες φίλων και συγγενών Ελλήνων, που έχουν πεθάνει
εξαιτίας βλάβης της υγείας τους που προκλήθηκαν από τα μέτρα δημοσιονομικής
αυστηρότητας, ή που αυτοκτόνησαν εξαιτίας των συνεπειών των μέτρων
δημοσιονομικής αυστηρότητας.
Στόχος είναι να παρουσιαστούν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, όχι μόνο
αφηρημένα νούμερα, άρθρα και στατιστικά στοιχεία, αλλά επιπλέον από η ανθρώπινη
οπτική. Στόχος είναι να καταθέσουν μαρτυρίες, όχι μόνο δημοσιογράφοι και
ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά ειδικά όσο το δυνατόν περισσότερα
θύματα, κι έτσι να συμμετέχουν ενεργά στην κατεύθυνση της απονομής δικαιοσύνης
και της τιμωρίας των υπευθύνων.
Για το σκοπό λοιπόν της συλλογής στοιχείων, χρειάζομαι τη στήριξή σας, με τη
μορφή αποστολής της μαρτυρίας σας, στην αγγλική γλώσσα, στο Διεθνές Ποινικό
Δικαστήριο της Χάγης, στην οποία θα αναφέρεστε γραπτά στον αριθμό αρχείου (file
number) OTP-CR-345. Σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού της Ρώμης, όλοι
μπορούν να αποστείλουν πληροφορίες-στοιχεία που αφορούν σε υποτιθέμενες
περιπτώσεις εγκλημάτων, σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης.
Η διεύθυνση για την αποστολή των μαρτυριών-στοιχείων είναι (σύμφωνα με την
ιστοσελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου):
International Criminal Court
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands
Ή μπορούν να αποσταλούν μέσω τηλεομοιοτυπίας στο +31 70 515 8555.
Το ζητούμενο είναι να καταδειχθεί το θέμα της βλάβης στην υγεία εξαιτίας
συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας. Παρακαλώ, όπως εξηγείτε στη
μαρτυρία που θα αποστείλετε από ποια χρονική στιγμή κι έπειτα η υγεία σας
παρουσίασε πρόβλημα και με ποιο μέτρο το συνδέετε.
Αυτό μπορεί να αναφέρετε σε φάρμακα ή σε υπηρεσίες υγείας ή σε ιατρούς, στους
οποίους πια δεν έχετε πρόσβαση ή μόνο στην έλλειψη δυνατότητας πληρωμής ή
συμμετοχής στην πληρωμή στα παραπάνω ή που πλέον δεν βρίσκονται σε αρκετά
κοντινή απόσταση στον τόπο κατοικίας σας.
Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πείνας, στη μαρτυρία σας αναφέρετε από πότε το
αντιμετωπίζετε και εξαιτίας ποιου είδους περικοπών (για παράδειγμα στη σύνταξη ή
τον μισθό σας) δεν είχατε πλέον αρκετά για την πλήρη σίτισή σας. Επιπλέον, εάν η
αιτία ήταν η χαλάρωση της προστασίας εναντίον των αναιτιολόγητων απολύσεων ή η
αύξηση του κόστους ζωής, η μαρτυρία σας είναι απαραίτητη. Παρακαλώ, επίσης
όπως αναφέρετε εάν ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υποσιτίζεστε είναι ότι έχετε
υποστήριξη από φιλανθρωπική οργάνωση.
Εάν έχετε μείνει άστεγος/-η, ή εάν διαμένετε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση εξαιτίας
οικονομικής αδυναμίας, παρακαλώ επίσης όπως εξηγήσετε, από πότε και εξαιτίας
ποιων περικοπών δεν μπορείτε πλέον να έχετε πρόσβαση στα απαραίτητα.
Εάν αυτό είναι εφικτό, παρακαλώ επίσης όπως επισυνάψετε στην επιστολή σας στο
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, φωτοτυπίες των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι με τα
οικονομικά μέσα που διαθέτετε, δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον το απαραίτητο κόστος
για τροφή, διαμονή ή υγειονομική περίθαλψη.
Εάν διαθέτετε στοιχεία σχετικά με το από πότε τα πρόσωπα που σχεδίασαν ή
αποφάσισαν τους όρους για την Ελλάδα πρέπει να γνώριζαν τι επιπτώσεις οι όροι
αυτοί έχουν στην υγεία των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας, παρακαλώ
ενημερώστε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κι εμένα σχετικά με αυτά τα στοιχεία.
Και αυτό γιατί έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας (άρθρο 7 του Καταστατικού της
Ρώμης) στοιχειοθετείται μόνο όταν ενέχει πρόθεση σε ένα βαθμό, δηλαδή όταν
κάποιος γνωρίζει τι συνέπειες έχουν οι πράξεις/αποφάσεις του, αλλά παρ’ όλα αυτά
τις λαμβάνει/τις εφαρμόζει.
Κάθε μαρτυρία με στοιχεία που αφορά στην βλάβη της υγείας συγκεκριμένων
προσώπων εξαιτίας συνθηκών συνιστά σημαντική συμβολή στη λύση. Επιπροσθέτως,
όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, θα καταδείξουν στο
Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι είναι σημαντικό στους πολίτες και τους κατοίκους
της Ελλάδας να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων για τις
βλάβες στην υγεία και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Sarah Luzia Hassel-Reusing

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

3) Ως έμμεση μαρτυρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ίδια η λίστα των υπογραφών ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ .

ενδεικτικά :

Eleni Papantoniou
The situation in Greece is very dangerous for the people.my parents were working 25 years,very hart and very much,now we can’t leave.we don’t have money for food,for doctors.my father is serious ill and he can’t pay the medicaments .all these years not even one time went to the doctor.he was paying always the money for the ensurance,one time he needed something and he must pay for everything.In schools every day more children fall down,because they don’t have to eat.The grandparents,they were paying 35 years to take pension, and they don’t have money to eat,to take their medicine and they have given these money.And the mafia-goverment wants to steal us more money.We pay taxis for our houses with the electricity,if you don’t pay the bill,you don’t have electricity. And from the little money,which take someone,who works the 75% goes as taxes again to the black hole of the Greek National Bank.(which is in fact private) Please help us before it’s too late…we have “war”and every day people dead
Catherine PAPADOPOULOS
We are being decimated… the number of casualties is rising and there is very little we can do. Since we do not want to fight with guns please at least let us fight the civil way – in court.

Roula Bala
They don’t ask They don’t heart They stole everthing from us Put them inside for ever at least

Anthony Cargas
This is a genocyde! Citizens didn’t know what gonverment signed. Gonverment controls media so media never show the truth. Gonverment broke the law in many ways. They are traitors and have made law so that they can avoid punishment! They let criminals from all the world ruin our every day life, no arrests! Businessmen bought gonvernment to rule the country! We learn too late from internet! Greece must not die! Greek citizens don’t deserve this! Please investigate! You won’t believe in your eyes!

kosmas loumakis
WHAT GOES ON IN GREECE AT THIS TIME IS A RESISTANCE AGAINST AN INVASION, an invasion as brutal as the one against Poland in 1939… The new invasion army is wearing suits instead of uniforms and they are holding laptop computers instead of guns.. The occupying powers know that the invasion will cost Greece hundreds of thousands of lives within the next few years and that the invasion will force perhaps another half a million to emigrate! It will liquidate the entire Greek Nation.


HELENI KARAYIANNI, NAFPLIO
PLEASE,SOMEBODY OUT THERE,MUST HELP US. THEY ARE KILLERS. EVERY DAY ,WITH THEIR POLICY,THEY KILL US.TAXES,OVER TAXES.NOW THEY TAKE EVERYTHING ,FROM OUR ACCOUNTS IN THE BANK (THAT LITTLE BIT), LEAVING US WITH NOTHING. NOBODY CAN PROTECT US,FROM THE STATE-ROBERRY. THE STATE IS THE WORST THIEF.PLEASE…A MOTHER WITH 3 KIDS….

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.