Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Οι ζόμπι εκλογές και οι ελπίδες των εναπομείναντων ζωντανών!


Έχουμε 24/5/2014 και η θεατρική ψευτο-δημοκρατία καλά κρατάει ακόμα. Όμως για πόσο καιρό ακόμα; Ελπίζω όχι για πολύ. Από το 2010 περιμένουμε να καταρρεύσει αλλά τα λεφτά είναι πολλά και λαδώνουν τα σμπαραλιασμένα γρανάζια του συστήματος. Τα λεφτά είναι πολλά, όπως πολλά είναι και τα μαύρα κοράκια που στηρίζουν την καφρίλα. 

Τα τελευταία μπάζα του καταρρέοντος και απαξιωμένου πολιτικού συστήματος κρατιούνται με νύχια και με δόντια στην εξουσία στηριζόμενοι επιπλέον, στην πεποίθηση ότι η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου είναι πρόβατα και χρειάζονται καθημερινή καθοδήγηση με το καρότο, το μαστίγιο και όχι και πολλές πολλές κουβέντες. 
Αυτά τα μπάζα δικαιολογούν τις υποκρισίες και τους θεατρινισμούς τους λέγοντας στον εαυτό τους ότι ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΜΕΙΣ θα ήταν κάποιοι άλλοι στην θέση μας και στην ανθρώπινη ιστορία πάντα έτσι γινόταν! 
Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι η κλασική προσπάθεια του πονηρά σκεπτόμενου ανθρώπου να παρασύρει τους άλλους σε ένα συμπέρασμα, επικαλούμενος γενικά και αόριστα την ανθρώπινη ιστορία, χωρίς όμως να αναφέρει κανένα ιστορικό γεγονός. Αυτό το πάντα έτσι γινόταν δεν είμαστε στη θέση να το γνωρίζουμε αλλά οι πονηροί το υιοθετούν για να δικαιολογούνται. 

Γιατί σε αυτήν την εποχή που ζούμε υπάρχει πλήρης σύγχυση των εννοιών της πονηριάς και της εξυπνάδας.
Κάποιος που εφαρμόζει μία στρατηγική διαχείρισης ανθρώπων στηριγμένη στην απόκρυψη πληροφοριών ή στην διαχείριση ανθρώπινων αδυναμιών, δεν είναι ευφυής. Απλά και μόνο έχει τα απαραίτητα ψυχικά στεγανά για να εφαρμόσει μία πονηρή μέθοδο εναντίον άλλων συνανθρώπων του. Φυσικά οι πονηροί ποτέ δεν δρουν μόνοι τους γιατί είναι και κότες. Οι πονηροί δρουν πάντα στα πλαίσια μίας φασιστικής τελικά ομάδας και στα πλαίσια μίας γενικότερης στρατηγικής. Όμως οι  φασιστικές αυτές λογικές δρουν και διαφθείρουν ανθρώπους και συνειδήσεις πάντα έμμεσα, ποτέ άμεσα. Η αμεσότητα σκοτώνει τον φασισμό τους και το ξέρουν. Τα αγγελικά πρόσωπα (προσωπεία) έχουν να σου προσφέρουν πεντακοσάρια πλεονάσματος, θέσεις εργασίας, εργολαβίες και υπέρ- εργολαβίες, αξιοκρατικά μεν, αλλά μόνο αν είσαι καλό παιδί δε. Σου κλείνουν το μάτι. Σου δίνουν ότι νομίζεις ότι χρειάζεσαι, αφού πρώτα σε έχουν καταστήσει εθισμένο στην λογική του, (αφού έτσι είναι μωρέ. Τι άλλο μπορώ να κάνω εγώ; Ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώλος μας.) 
Τα ξέρουμε, τα μάθαμε, τα σιχαθήκαμε και ξανά σιχαθήκαμε εκατό φορές.  

Η αλλαγή έρχεται, ένα βήμα προς τα εκεί γίνεται αύριο με τις ευρωεκλογές. Αν δεν αναστήσουν πάλι κάνα δύο εκατομμύρια νεκρούς από αυτούς που έχουν ακόμα γραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους. Θα τους σβήσουν ποτέ; Αλλά θα μου πεις, άμα τους σβήσουν πως θα διοργανώνουν τις ζόμπι εκλογές τους; Καλή λευτεριά. 

Δαμιανός Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.