Παρασκευή 15 Αυγούστου 2014

Ε.ΠΑ.Μ.: Η ελληνική αγροτιά δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως από την Ε.Ε.!ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενα ακόμα βήμα προς  την ολοκληρωτική καταστροφή του αγροτικού κόσμου της χώρας αποτελεί το ρωσικό εμπάργκο σε αγροτοδιατροφικά προϊόντα. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι παρά η απάντηση της Μόσχας στις επιλογές της Ε.Ε. και των Η.Π.Α. που συντάσσονται με το νεοναζιστικό καθεστώς του Κιέβου και υποδαυλίζουν τις θηριωδίες σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού.

Η ελληνική αγροτιά δεν έχει να περιμένει τίποτα απολύτως  από την Ε.Ε., πολλώ δε μάλλον από τη συγκυβέρνηση των υποτελών,  που ευθυγραμμίζεται  πλήρως με τις επιλογές των Βρυξελλών. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί για την αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της αγροτικής οικονομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανέρχεται μόλις και μετά βίας στα 400 εκατ. € και δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις ζημιές  των Ιταλών παραγωγών. Στην εσωτερική αγορά, οι ροδακινοπαραγωγοί δέχονται ισχυρές πιέσεις, αφού η πτώση των τιμών των προϊόντων τους τείνει να ξεπεράσει και το 50%!!!

Ομως η «ζημιά» δεν περιορίζεται μόνο στον αγροτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας. Από το ρωσικό εμπάργκο θα επηρεαστούν και οι εξαγωγικοί κλάδοι προκαλώντας «ντόμινο» πολλαπλασιαστικών αρνητικών εξελίξεων στο σύνολο της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Αν δε προστεθούν και οι πολιτικές συνέπειες εξαιτίας των επιλογών της δωσιλογικής συγκυβέρνησης, τότε πλέον μπορούμε να διακρίνουμε ξεκάθαρα το μέγεθος μιας εθνικής τραγωδίας που προστίθεται και διογκώνει την ήδη υφιστάμενη!

Εν κατακλείδι, αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό απ’ όλους είναι ότι όσο η χώρα μας συνεχίζει να πορεύεται προσδεμένη στο άρμα της ιδιότυπης ευρωπαϊκής δικτατορίας των τραπεζών, το μόνο που μπορεί να ...προσδοκά είναι η απόλυτη καταστροφή!

Μόνο η ρήξη με το κατοχικό καθεστώς των διεθνών δεσμεύσεων και των δανειακών συμβάσεων και η επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μπορούν να φέρουν ξανά την ελπίδα και την προοπτική.


Η αποδέσμευση από τα δεσμά της Ε.Ε. είναι ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη. Οι αγρότες εξακολουθούν να παρασύρονται στην παγίδα του πρόσκαιρου συμφέροντοςκάνοντας προτάσεις ανεδαφικές για το μέλλον τους, όπως είναι το θάψιμο και η αποζημίωση.  Είναι βέβαιον όμως, ότι σύντομα θα τα βρουν και πάλι μπροστά τους.

Αθήνα, 12 Αυγούστου 2014
Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.