Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή Ελληνικού-Αργυρούπολης είναι- και το έχουν διατυπώσει καθαρά και ξάστερα κατ επανάληψη- υπέρ της μονιμοποίησης όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά των ελαστικών μορφών εργασίας.

Απόλυτα εναρμονισμένη με τη θέση αυτή είναι η απόφαση , που εξέφρασε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 11 Μάη ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης για την παραμονή στις θέσεις τους των 100 περίπου συμβασιούχων του δήμου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Υπέρ της απόφασης αυτής τάχθηκαν με ευρύτατη πλειοψηφία τα μέλη του ΔΣ.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κυβέρνηση και Τρόικα προχωρούν στην πιο άγρια λεηλασία εισοδημάτων, δικαιωμάτων και δημόσιας περιουσίας.

Το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ακίνητα, ενέργεια, υποδομές οργανώνεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Χιλιάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στη σφαγή της απόλυσης μέσω νέων εφευρημάτων τύπου «εργασιακής εφεδρείας».

Το ένα χαράτσι διαδέχεται το άλλο, εισοδήματα φορολογούνται για δεύτερη και ίσως τρίτη φορά, επιβάλλονται εισφορές δήθεν έκτακτες αλλά πενταετούς διάρκειας και τερατώδη τέλη σε ακίνητα που εισπράττονται με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Μειώσεις σε συντάξεις ανθρώπων που ήδη με δυσκολία μπορούν να επιβιώνουν.

Η άντληση και των τελευταίων αποθεμάτων των λαϊκών αποταμιεύσεων, για να πληρωθούν μέσω των τελών οι διεθνείς τοκογλύφοι, οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη ασφυξία την αγορά, προκαλεί νέες χρεοκοπίες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, πλήττει καίρια τα οικονομικά των ΟΤΑ και τη δυνατότητά τους να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες.

Φτάνει πια.

Χρειάζεται να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος.

Χρειάζεται ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζει την αλληλεγγύη του στις κινητοποιήσεις συνδικάτων και επιτροπών.

Καλούμε τους πολίτες να δυναμώσουν το κίνημα αντίστασης στη λεηλασία της ζωής τους.

Θα είμαστε μαζί τους. Στους δρόμους και τις πλατείες.

Για την ανάπτυξη ενός πολύμορφου μαζικού αγωνιστικού κινήματος με στόχο την ανατροπή της πολιτικής κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ.

Ως δήμος στηρίζουμε, συμμετέχουμε, συντονιζόμαστε με κάθε δράση που έχει στόχο την άρνηση πληρωμής των κάθε είδους χαρατσιών που επιβάλλει κυβέρνηση – τρόικα.


http://www.elliniko-argyroupoli.gr/article.php?id=359

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.