Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής και απόφασης

Διαβάζοντας ένα άρθρο της κ. Σπυράκη, γνωστής πολιτικής σχολιάστριας, του επίσης
γνωστού "δημοκρατικού και ανεξάρτητου" τηλεοπτικού σταθμού MEGA, δεν απέφυγα
τον πειρασμό , να της απευθύνω κάποιες ερωτήσεις και απορίες μου.


Και όχι μόνο στην κ. Σπυράκη, αλλά και σε όλους αυτούς που υπεραμύνονται της πολιτικής της Τρόϊκας και ανησυχούν για τις καθυστερήσεις εφαρμογής, των αποφάσεων των "οικονομικων τρομακρατών" μας.


- Γιατί εγώ (και όλος ο ελληνικός εργαζόμενος λαός) θα πρέπει να πληρώσω τα χρέη που άλλοι δημιούργησαν , χωρίς να μας ρωτήσουν;

- Γιατί όλοι εμείς πρέπει να πληρώσουμε, πολλαπλές φορές, για το εισόδημά που αποκτήσαμε, όταν άλλοι δεν έχουν πληρώσει ποτέ; Και ξέρετε ποιούς εννοώ.
- Γιατί η μέση φορολογία των κρατών της Ευρώπης (και αυτών που μας υποχρεώνουν σε πείνα και εξαθλίωση) είναι 16 – 20 % και για το 2011 (πριν τα χαράτσια) η φορολογία του μισθοσυντήρητου Έλληνα , κατά μέσο όρο είναι 30 %;
- Γιατί τα χρήματα , που πραξικοπηματικά μας περικόπτουν, πρέπει να πηγαίνουν στην αποπληρωμή των τοκοχρεωλυσίων;
- Γιατί μας κοροϊδεύουν, λέγοντας ότι «αν δεν πάρουμε τις δόσεις, δεν θα υπάρχουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις» , όταν ξέρουμε ότι το κόστος των μισθών και συντάξεων για το 2011 είναι (στοιχεία του προϋπολογισμού) 22 δις, τα έσοδα 55,6 δις και το σύνολο των τοκοχρεωλυσίων 62 δις και οι εισπράξεις από τις δόσεις της «βοήθειας» 40 δις; Με απλή ανάγνωση και απλή προσθαφαίρεση, προκύπτει το συμπέρασμα, ότι την τοκογλυφική «βοήθεια» , μας την δίνουν για να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τα τοκοχρεωλύσια των παλιών δανείων , αυξάνοντας το ελληνικό χρέος.Μας περικόπτουν τα εισοδήματά μας, για να συμπληρωθεί το ποσόν που πρέπει να πληρώσουμε στους τοκογλύφους δανειστές μας. Οι μισθοί και οι συντάξεις , πληρώνουν τα δάνεια και όχι το αντίστροφο.

- Μήπως θα έπρεπε να υπάρξει μία ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση , που εξυπηρετώντας τις ανάγκες του λαού, να ορθώσει ανάστημα και να βροντοφωνάξει «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ, ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ»; Αν πάψουμε να πληρώνουμε τα τοκοχρεωλύσια , τα έσοδα φτάνουν και περισσεύουν για μισθούς και συντάξεις , χωρίς χαράτσια και φόρους και χωρίς την ανάλγητη περικοπή τους! Και επειδή δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει τέτοια κυβέρνηση, θα το βροντοφωνάξει , θα το απαιτήσει και θα το πετύχει, ο ελληνικός λαός!

- Γιατί , με μία και μόνο υπογραφή , χωρίς καν κύρωση από την Βουλή, «παραιτήθηκαν από την ασυλία λόγω άσκησης εθνικής κυριαρχίας;

- Γιατί συνεχώς παρανομούν , καταπατώντας ακόμη και αυτό το Σύνταγμα και μετά θεωρούν παράνομες τις αντιδράσεις του κόσμου , που είναι συνταγματικά κατοχυρωμένες με το άρθρο 120 παρ.4.; Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπίσει το σύνταγμα!

- Γιατί ξεπουλούν την Ελλάδα και τον πλούτο της ; H περιουσία του κράτους , είναι περιουσία του ελληνικού λαού, δεν είναι δική τους περιουσία!

- Έχει κανένας από όλους εσάς , τους υποστηρικτές της πολιτικής της Τρόϊκας, διαβάσει ή έστω ακούσει, για την απόφαση της ολομέλειας του ΟΗΕ , τον Απρίλιο 2010 , που δίνει το δικαίωμα σε κυρίαρχο κράτος, να αρνηθεί να αποπληρώσει δάνεια (ακόμη και αν δεν είναι επαχθή και απεχθή), αν υπάρχει κίνδυνος χρεωκοπίας του λαού, όπως συμβαίνει τώρα , σε εμάς;

- Υπάρχει ένας λαός που να μην υπέφερε, όταν είχε την ατυχία να περάσει από την «κλίνη του Προκρούστη» του ΔΝΤ;

Όλοι εσείς, που υπηρετείτε από διάφορα πόστα το σύστημα, όλοι εσεις που πληρώνεσθε για να τρομοκρατείτε τον λαό, εφαρμόζοντας το δόγμα «ΣΟΚ και ΔΕΟΣ», να πάτε να πληρώσετε, όχι γιατί κινδυνεύει η Ελλάς , αλλά το συνάφι σας!
Ο υπόλοιπος λαός, που εξαθλιώνεται από αυτές τις πολιτικές ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!


Όχι μόνο γιατί δεν έχει, αλλά γιατί ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ.

Είναι ζήτημα πολιτικής επιλογής και απόφασης!

Β.Τ.


Το εν λόγω άρθρο , μπορείτε να το διαβάσετε στο
http://www.aixmi.gr/index.php/giati-plhrono/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.