Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Απατεώνες και ληστές


Αυτός είναι ο λογαριασμός της ΔΕΗ που μου ήρθε σήμερα.
Για 65 τ.μ. οικία πληρώνω χαράτσι... 390 ευρώ βάσει της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ αντικειμενικής αξίας. Σε δύο δόσεις. 195 και 195 ευρώ (πάλι καλά που το σκέφτηκαν και αυτό...).
Πληρώνω χαράτσι για ένα σπίτι που ουσιαστικά, όπως πάνε τα πράγματα, θα μου το πάρει η τράπεζα γιατί θα αδυνατώ να πληρώσω το στεγαστικό δάνειο.Προσέξτε τώρα:
Με το επικείμενο "κούρεμα" θα...
μειωθούν και άλλο οι μισθοί, αλλά και οι φοροαπαλλαγές της πρώτης κατοικίας. Το μόνο που ΔΕΝ θα μειωθεί θα είναι οι δόσεις των στεγαστικών δανείων!Θα μειωθούν όμως οι αξίες των ακινήτων....
Πράγμα που σημαίνει η αξία του ακινήτου μου δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την αξία σύμφωνα με την οποία πήρα το δάνειο από την τράπεζα.Έτσι, θα χρωστάω ουσιαστικά στην τράπεζα ΔΙΠΛΑΣΙΑΣ ΑΞΙΑΣ ακίνητο!
Όχι, πείτε μου αν δεν πρόκειται για απατεώνες του κοινού ποινικού κώδικα από την στιγμή που εγώ που δεν έχω "μαύρα" στην άκρη θα αναγκάζομαι να αποπληρώνω (αν τα καταφέρω με μισό μισθό) σπίτι διπλάσιας αξίας από την αντικειμενική του, ενώ ο μάγκας που τόσα χρόνια "τα έκρυβε" θα έχει ρευστό για να το αγοράσει όταν το βγάλει η τράπεζα στο σφυρί... στην μισή τιμή!
Κατά τα άλλα... "θα πληρώσουν οι Τράπεζες" μας είπε ο ΓΑΠ....

ΥΓ. Άραγε, από την στιγμή που το Κράτος μου επιβάλει φόρο ακινήτου ως ιδιοκτήτη, δεν σημαίνει ότι αναγνωρίζει αυτομάτως ότι είμαι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του...;
Βοτανοκηπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.