Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ελεύθερη πτώση (φρη φολ)



της Mαρίας DAWKINSON
Χθες βράδυ, ένας φίλος αλλοδαπός μου περιέγραφε τον ενθουσιασμό του για το free falling - αυτό το σπορ που πέφτεις από αεροπλάνο με αλεξίπτωτο - και μου εξηγούσε πως η πτώση από ψηλά τον κάνει να αισθάνεται αυτή την ένταση που προκαλεί η απότομη εκροή αδρεναλίνης στον οργανισμό.





Είναι λέει η μοναδική στιγμή που βρίσκεται κάποιος εντελώς μόνος με τον εαυτό του, αντιμέτωπος με όλους τους φόβους του και στην ιδανική κατάσταση για να τους υπερνικήσει, κατά του "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό". Επέμενε ότι όλοι πρέπει μια φορά στη ζωή τους να το δοκιμάσουν και ότι είναι πραγματική αποκάλυψη.

Τον άκουγα σιωπηλά και με μάτι προσηλωμένο. Δεν ήθελα επ’ ουδενί να τον κάνω να νιώσει μειονεκτικά και αμήχανα αποκαλύπτοντάς του ότι ήδη διαπρέπω στο αγαπημένο του άθλημα, κι ότι το ασκώ ανελλιπώς, καθημερινά.

Θα το μοιραστώ όμως εδώ, με τους συναθλητές και συναγωνιστές μου στην εθνική ομάδα ελεύθερης πτώσης και θα αναφερθώ στις υποκατηγορίες του αθλήματος στις οποίες και διακρίνεται η χώρα μου διαγαλαξιακός.



Ελεύθερη πτώση i.q.
Κατακόρυφη και άμεση, χωρίς βοηθήματα τύπου Πατάκη. Είναι μια συνοπτική μεταλλακτική διαδικασία της φυσικής επιλογής, με σκοπό την επιβίωση. Η ελεύθερη πτώση i.q. σε εξασκεί στην άρνηση/απώθηση και σου δυναμώνει το αίσθημα της αυτοσυντήρησης.

Έτσι, συνεχίζεις ακάθεκτος και ανεπηρέαστος τις καθημερινές σου συνδρομές στη ΔΟΥ της περιοχής σου, χωρίς να διακατέχεσαι από συνεχή διάθεση να αφεθείς στην αγκαλιά της βαρύτητας. Επίσης θα μπορείς να οδηγείς άνετα χωρίς να προκαλείς πολύνεκρο, ακόμα και στο άκουσμα του "ευτυχώς που είμαστε υπό διεθνή επιτήρηση, για να μας σώσουν οι ξένοι από εμάς τους ίδιους".

Ελεύθερη πτώση libido
E, καλά. δε χρειάζεται καμία προπόνηση εδώ. Γίνεται αυτομάτως και χωρίς προπόνηση. Στη μια φορολογική δήλωση την έχεις και τη χαίρεσαι τεχνικολόρ, στην επόμενη είναι ανάμνηση παλιά, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι.

Όποιος συνεχίζει να την κρατά ψηλά και δεν του πέφτει στον Καιάδα των κομμένων χαρών είναι λίαν παρεξηγήσιμος και χρήζει ιατρικής παρακολουθήσεως ή βρίσκεται κάπου εκτός επαφής και δεν είδε/άκουσε ποτέ τον Βενιζέλο να τον απειλεί με ακόμα μεγαλύτερα μέτρα.

Η συγκεκριμένη μορφή ελεύθερης πτώσης είναι ευεργετική για το σώμα (των ψηφοφόρων) γιατί αποτελεί την καλύτερη μέθοδο αντισύλληψης και προλαμβάνει την παραγωγή νέων φορολογουμένων.



Ελεύθερη πτώση εισοδήματος
Tεκταίνεται σε πολλά "g". Είναι τόσο βίαιη για τον οργανισμό που παρουσιάζει έντονα συμπτώματα όπως ακατάσχετη εφίδρωση, ταχυκαρδία, ζαλάδα και ενίοτε μπλακ-άουτ, ειδικά στη θέα του ταχυδρόμου και του Βενιζέλου (πάλι).

Η πρόσκρουση σε έφορο έδαφος μπορεί να αποβεί ατυχώς μοιραία (κοινώς, έχουν αυξηθεί τα καρδιακά επεισόδια στην εφορία).



Ελεύθερη πτώση Αξιών
Παραδοσιακή μέθοδος, από τις πιο εντυπωσιακές. Όταν Τιμή και Ηθική και Αυτοσεβασμός με Λόγο (όπου ο λόγος έχει διττή έννοια εδώ, ως λογική και ως μπέσα) εκπαραθυρώνονται εκούσια σε ζευγάρια χέρι-χέρι, σαν τον Μιμίκο και τη Μαίρη, για να μην τους ξαναδεί κανείς ποτέ ξανά εκτός μαυρόασπρων ταινιών με τον Ηλιόπουλο και τον Φωτόπουλο. Τώρα παίζεται σε ριμέικ μόνο το "Σεξ, ψέματα και dvds" και οι πρωταγωνιστές είναι πολιτικοί, πολυεθνικές και τραπεζίτες, ενώ η μόνη αλήθεια και σταθερά αφορά hedge funds και cds.

Αφού κι εσύ, όταν είδες "πτώση αξιών" στο χρηματιστήριο πήγε το μυαλό σου.

Έχει και άλλα είδη ελεύθερης πτώσης στα οποία προπονούμαι τελευταία για μετάλλιο, αλλά τα παραπάνω είναι τα πιο δημοφιλή. Έτσι λοιπόν για τον πρωταθλητισμό, εντός και επί τα αυτά. Μετά τα μεγάλα, τα ωραία και τα αληθινά του 2004 και τα χρυσά στους στίβους, τώρα πάμε για χρυσά στα εξτρήμ σπορ. Εξε-ληγμένα πράγματα. Να νιώθεις την αδρεναλίνη να χτυπά ερυθρό (σταυρό), να αντιμετωπίζεις τη μοναξιά της ύπαρξης ζώντας ανάμεσά τους, να εξοικειώνεσαι με την επικινδυνότητα της ζωής, να κοιτάς κατάματα το φόβο του θανάτου σου στην ψάθα και να αναρωτιέσαι: ποια είναι αυτή η ζωή που ούτε διάλεξα, ούτε πλήρωνα φόρους για εκείνη τόσα χρόνια τώρα και γιατί βάψανε του παιδιού μου το μέλλον μελανό, χωρίς να με ρωτήσουν;



Τελικά, "ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο αδύναμο". Συγνώμη Φρήντριχ.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.