Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η πρώτη νίκη των κατοίκων της Γλυφάδας είναι γεγονός

Χθες, 21/11/2011 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο Γλυφάδας με πρωτοβουλία της Επιτροπής Κατοίκων στην οποία συμμετέχουν και μέλη του ΕΠΑΜ. Παρευρέθησαν περίπου 150-200 συμπολίτες μας οι οποίοι απαίτησαν και πέτυχαν να γίνει συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως με θέμα την δέσμευση του Δήμου πως θα βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο τους πολίτες που δεν μπορούν και δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι της ΔΕΗ.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και μετά από αντεγκλήσεις κι επιμονή του κόσμου, το Δημοτικό Συμβούλιο πέρασε ψήφισμα που χαρακτηρίζει παντελώς άδικο το χαράτσι και δεσμεύεται να βοηθήσει με τις υπηρεσίες του και σε συνεργασία με την Επιτροπή Κατοίκων στην οργανωμένη αντίσταση κατά του μέτρου αυτού.

Επειδή η εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς είναι βαθιά κλονισμένη, περιμένουμε και την επίσημη ανάρτηση των πρακτικών και των αποφάσεων της συνεδρίασης καθώς επίσης και την πραγματοποίηση των δεσμεύσεων του ΔΣ.

Ήταν πάντως, η πρώτη απόδειξη πως όταν ο κόσμος δρα ενωμένος, με μαζικότητα και κοινά αιτήματα μπορεί να πετύχει τους στόχους του.

Είναι κοινός τόπος, βέβαια και της Επιτροπής και οποιασδήποτε άλλης συλλογικότητας δραστηριοποιείται στην περιοχή πως η αντίσταση θα συνεχιστεί με ή χωρίς την έμπρακτη βοήθεια του Δήμου, αφού το μέτρο αυτό είναι καταδικασμένο στις συνειδήσεις όλων μας, συμβάλλει στην εξαθλίωση μας και λειτουργεί ως ένας τρόπος δήμευσης της περιουσίας μας υπέρ των διεθνών τοκογλύφων.

Σπύρος Λέκκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.