Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Η Μάχη της Γειτονιάς

Μερικοί από εμάς είδαν τον «Μήτσο» στην συνάντηση του Καζάκη στο ΚΥΒΕ Περιστερίου και σκέφτηκαν ότι και άλλοι μιλάνε με τα λόγια τα δικά τους.
Κάποιοι από εμάς είδαν το Video της Μάρθας και όλα μέσα τους έγιναν απλά: πάμε για την γειτονιά.
Ορισμένοι από εμάς γνώριζαν, ότι επιλέγοντας / εκλέγοντας τον «καλύτερο» από όλους μας, για να τους εκπροσωπεί, το μόνο που κατάφεραν, είναι να μεταθέτουν την δική Τους ευθύνη σε αυτόν και έγιναν οι ίδιοι Ανεύθυνοι. Το έχουν καταλάβει από καιρό και μάλιστα πολλές φορές νομίζουν ότι το ήξεραν πάντα. «Μα πως δεν το είχα καταλάβει τόσο καιρό;»


Τώρα, τι κάνουμε; Και έχεις μπροστά σου, μόνο, τον καθρέφτη…


Εμείς λοιπόν, δεν περιμέναμε κάποιος να μας φωνάξει. Δώσαμε τα στοιχεία μας και αφήσαμε μέρες να περάσουν μέχρι να διαβάσουμε: «Εκεί γίνεται Συνάντηση.»
-Γεια σας! Χωράμε και ‘μεις;
Τόσο απλά. Για να χωρέσουμε σε κάτι μεγαλύτερο από εμάς αλλά αρκετά μικρό για να θυμόμαστε φάτσες και ονόματα.


Ήταν η Γειτονιά; Όχι φυσικά. Για να κερδηθεί η Γειτονιά θέλει την μάχη της και αυτή δεν δόθηκε ακόμα.


-Έχεις πάρει μέρος σε συνέλευση πολυκατοικίας;
-Έχεις αισθανθεί άσχημα γιατί για μια παλιό-αξιοπρέπεια δεν ενημέρωσες τον από πάνω ότι δεν έχεις λεφτά για το πετρέλαιο; Αυτός πήγε και πλήρωσε τα κοινόχρηστα και κάποιοι έχουν έξι μήνες που χρωστάνε.
Πετρέλαιο 500 ευρώ, οι πολυκατοικίες, για τα χριστούγεννα!
-Έχεις νιώσει ότι στο στόμα της γειτόνισσας σου, είσαι η γραφική που «πάντα συνδικαλιζόταν για να αλλάξει τον κόσμο» και «κοίτα τι κατάφερε»; Πως θα την δεις για να της δώσεις φυλλάδιο όταν ξέρεις ότι δεν θα σε πιστέψει;
Οι γειτόνισσες στα Σούπερ Μάρκετ αγοράζουν το ρύζι χίλιες δραχμές!


Τι κάνουμε αυτοί οι δέκα – δεκαπέντε που μαζευτήκαμε;


Κοιτιόμαστε αναμετάξυ μας και βλέπουμε ότι είμαστε η Κρίσιμη Μάζα.
Δεν θα κάνουμε δράση θα κάνουμε Δράσεις.


Θα έρθουμε όλοι στην πολυκατοικία σου και συ δεν θα μιλήσεις. Θα πούμε στον από πάνω σου να μην πληρώσει το Χαράτσι της ΔΕΗ, γιατί το σπίτι του, είναι δικό του και όχι αυτονών. Αν ο Δήμος ή το σωματείο του ή ότι άλλο δεν τον καλύψει, θα του πούμε ότι πρέπει εσένα να ενημερώσει για να έρθουμε ΕΜΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ θα του συνδέσουμε το ρεύμα και αν δεν υπάρξει μαζικός φορέας, σε μας θα βρει τα υπόλοιπα άτομα για να κάνουμε αγωγή στην ΔΕΗ.
Στην επόμενη συνάντησή μας ελάτε μαζί.
Όλοι μαζί θα έρθουμε στο σπίτι σου, μπροστά στα μάτια της γειτόνισσας σου, θα ξεφορτώσουμε το ρύζι από τον Συνεταιρισμό Σερρών μαζί με τα όσπρια και τα άλλα αγαθά της ελληνικής υπαίθρου. Εσύ δεν θα μιλήσεις. ΕΜΕΙΣ θα της πούμε ότι αν θέλει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε τιμές παραγωγού εσένα πρέπει να ενημερώσει, εσύ ξέρεις.
Στην επόμενη συνάντησή μας φέρ’τη και αυτή.


Η Μάχη της Γειτονιάς κερδίζεται με Πράξεις και όχι με λόγια, ακόμα χειρότερα γραπτά…


Ας καταλάβουμε τι είμαστε ΕΜΕΙΣ και ξεκινάμε για την Μάχη.


ΥΓ. Αφιερωμένο σε όλους τους φίλους συναγωνιστές που με χώρεσαν στο ΕΜΕΙΣ και στον συναγωνιστή που δεν είναι φίλος – ακόμα – και έγραψε κάτι αλαμπουρνέζικα που δεν μπορώ να καταλάβω.
¸÷åôå üìùò õðï÷ñÝùóç ôïõëÜ÷éóôïí íá åíçìåñþíåôå ãéá ôçí äñáóôçñéüôçôÜ óáò ôï ÅÐÁÌ ÂÐ ãéáôß óå áõôü õðÜãåóôå êáé áõôü Ý÷åé áíáëÜâåé ôïí óõíôïíéóìü óáò ìå ôï õðüëïéðï ÅÐÁÌ.
Ç åíôýðùóÞ ìáò üôé äñáóôçñéïðïéåßóôå óáí íá åßóáóôå ìüíïé óáò, íá óáò ôï ðïýìå îåêÜèáñá, ìáò Ý÷åé åíï÷ëÞóåé.
Έχω την εντύπωση ότι γράφει: «Κι όχι, δεν καταλαβαίνω, δεν ξέρω πού πατώ και πού πηγαίνω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.