Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χανιά: Νέο δικαστικό ''κούρεμα'' χρέους δανειολήπτη



Την κύρια κατοικία οικογένειας πολυτέκνων έσωσε το Ειρηνοδικείο Χανίων, με το ευνοϊκό "κούρεμα" των χρεών της προς τράπεζες.

Όπως γνωστοποίησε η Ένωση Καταναλωτών Χανίων, το δικαστήριο με την 366/2011 απόφασή του:

* Μείωσε κατά 53.807,03 ευρώ το συνολικό χρέος σε διάφορες τράπεζες ύψους 69.647,03 ευρώ που είχε ο σύζυγος της οικογένειας ο οποίος είναι συνταξιούχος του ΙΚΑ με προβλήματα υγείας και με σύνταξη 860,23 Ευρώ το μήνα και έχει στην κατοχή του, ως περιουσιακά στοιχεία, τρία αγροτεμάχια και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, κυκλοφορίας 1997.

Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα επί μια τετραετία ποσό 330 ευρώ, δηλαδή σύνολο 15.840 ευρώ .

*Ρύθμισε, με ευνοϊκό τρόπο για τη δανειολήπτρια, το χρέος σε τράπεζα, ύψους 19.374,54 ευρώ, της συζύγου, η οποία είναι νοικοκυρά, χωρίς κανένα επάγγελμα και με μοναδικό εισόδημα το επίδομα πολυτέκνων που ανέρχεται στα 101,62 ευρώ το μήνα.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος, που έχει στο όνομά της κατοικία για την οποία είχε ζητήσει να εξαιρεθεί από ρευστοποίηση :

- Θα πληρώνει 20 ευρώ το μήνα επί τέσσερα χρόνια για να πληρώσει ποσό 960 ευρώ

-Έχει περίοδο χάριτος ενός έτους, προκειμένου να εξοφλήσει το υπόλοιπο χρέος, προκειμένου να σώσει από τη ρευστοποίηση την πρώτη κατοικία της οικογένειας. Ειδικότερα, ως χρόνος εξόφλησης της οφειλής ορίστηκε η δεκαπενταετία. Δηλαδή, μετά την περίοδο χάριτος, θα καταβάλει 102,30 ευρώ κάθε μήνα επί 15 έτη.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, το δικαστήριο έκρινε επιπλέον, ότι τα έτερα περιουσιακά στοιχεία που είχε στην κατοχή της η σύζυγος δεν επρόκειτο ούτε να προκαλέσουν αγοραστικό ενδιαφέρον, ούτε να αποφέρουν στις πιστώτριες τράπεζες κάποιο αξιόλογο τίμημα σε περίπτωση ρευστοποίησής τους.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-12-2011 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.