Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΟΧΙ ΒΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

Σου ζητάμε επειγόντως να δραστηριοποιηθείς για να βοηθήσεις να σωθεί η καταπράσινη βόρεια Εύβοια μαζί με τη θαλάσσια περιοχή γύρω της, καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο η διαδικασία αδειοδότησης Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙΠΕ) στην περιοχή Φούρνοι δίπλα στον οικισμό του Μαντουδίου.
Η ίδρυση ΒΙΠΕ (η πρώτη ιδιωτική στην Ελλάδα) θα σημαίνει ότι ο ιδιώτης διαχειριστής θα μπορεί να εγκαταστήσει οποιαδήποτε ρυπογόνα μονάδα επιθυμεί με συνοπτικές διαδικασίες και με μηδαμινά περιθώρια ενστάσεων από τους κατοίκους. Ήδη η εταιρία έχει ανακοινώσει τη δημιουργία τεράστιας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 1160 MWe, που θα μετατρέψει το Μαντούδι στο δεύτερο ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας μετά την Πτολεμαΐδα. Η Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε έκθεση της στις 17 Οκτώβρη εκφράζει φόβους ότι στις εγκαταστάσεις τη ΒΙΠΕ μπορεί να γίνει καύση αποβλήτων ή να εγκατασταθούν δεξαμενές υγροποιημένου φυσικού αερίου! Πρόκειται για μια μεγάλη απειλή στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής και στην υγεία των κατοίκων.
Παρά τον αγώνα που διεξάγουν οι κάτοικοι για να σταματήσουν αυτό το έγκλημα, ο φάκελος βρίσκεται ήδη στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης για την τελική υπογραφή!


Ζητάμε από ΕΣΕΝΑ προσωπικά:
Να στείλεις μέχρι την Δευτέρα 5 Δεκέμβρη επιστολή διαμαρτυρίας στους δύο συναρμόδιους υπουργούς, όπου με δικά σου λόγια να δηλώνεις την αντίθεση σου με τα σχέδια για ΒΙΠΕ. Να αναφέρεις τυχόν σχέση με τη βόρεια Εύβοια και να υπογράφεις με πλήρες ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.
Αν έχεις τη δυνατότητα, στείλε ταχυδρομικά την επιστολή σου στις δύο ακόλουθες διευθύνσεις:
Προς:
- Υπουργό ΠΕΚΑ,
Γιώργο Παπακωνσταντίνου
Μεσογείων 119, 7ος όροφος
Αθήνα, ΤΚ10192


- Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Μανώλη Χρυσοχοΐδη
Κάνιγγος 20
Αθήνα, ΤΚ10677


Αμέσως μετά στείλε ηλεκτρονικό μήνυμα (αν έχεις τη δυνατότητα) στη διεύθυνσηoxibipe@gmail.com, για να μας ενημερώσεις για την επιστολή που έστειλες. Απλά γράφεις “ΟΚ” και το ονοματεπώνυμο σου.
Αν δεν μπορείς να ταχυδρομήσεις την επιστολή σου, τότε στείλε την σε εμάς ηλεκτρονικά (στη διεύθυνση oxibipe@gmail.com) για να τη στείλουμε.
Διάδωσε αυτό το μήνυμα όσο πιο πλατιά μπορείς! ΑΝΑΡΤΗΣΕ ΤΟ ΣΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ! Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο! Πρέπει να πλημμυρίσουμε τα γραφεία των δύο υπουργών με επιστολές διαμαρτυρίας! Να αισθανθούν τη μαζική αντίδραση μας! Να υποχρεωθούν να μετρήσουν το πολιτικό κόστος που θα έχει η υπογραφή αυτού του εγκλήματος.


Πρωτοβουλία Κατοίκων βόρειας Εύβοιας ενάντια στη ΒΙΠΕ


Περισσότερες πληροφορίες για τον αγώνα μας στη σελίδα ΟΧΙ ΒΙΠΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ στο facebook και στη σελίδα www.kireas.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.