Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΠΑΜ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ειδήσεις


ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ του ΕΠΑΜ, στη Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη

Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 19:58 Εβδομαδιαία Εφημερίδα Η ΕΒΔΟΜΗ ( Νοτίων Προαστείων)

Ένα από τα καίρια προβλήματα που μαστίζει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού τούτες τις σκληρές μέρες της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, είναι η απόλυτη ανασφάλεια για το σήμερα, αλλά και η αγωνία για το αύριο.


Με τη νέα οικονομική τάξη πραγμάτων, όλο και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν τη δυσκολία της διαχείρισης των αλλαγών στη ζωή τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κλονίζεται σοβαρά η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα για την επιβίωση. Είναι σχεδόν σίγουρο, ότι μπροστά μας ανοίγεται μια αβέβαιη εποχή.

Εμείς, μέσα από το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ) που δεν είναι κόμμα με την παραδοσιακή έννοια του όρου, αλλά μία μεταβατική σύμπραξη (συμμαχία) κοινωνικοπολιτικών δυνάμεων στο εσωτερικό του λαού, που υπερβαίνει τις διαχωριστικές γραμμές ιδεολογίας και κομματικής ταυτότητας στις γραμμές του, κινούμαστε για να επιτύχουμε τους στόχους του που είναι κοινωνικοπολιτικοί και επιδιώκουμε να επιτευχθούν, μέσα από την αυτοοργάνωση των τοπικών κοινωνιών (πυρήνων), στη βάση της άμεσης δημοκρατίας.

Στο επίπεδο της οργάνωσης του κοινωνικού μετώπου και μπροστά στο φάσμα της ανέχειας που θα αντιμετωπίζει όλο και μεγαλύτερος πληθυσμός, το ΕΠΑΜ οργανώνεται για να σταθεί αρωγός σε κάθε πάσχοντα ή αναξιοπαθούντα συνάνθρωπό μας.

Το ΕΠΑΜ κινητοποιεί και στρατεύει σε αυτήν την προσπάθεια το ανθρώπινο επιστημονικό προσωπικό και τους εθελοντές του, με τους οποίους δημιούργησε, αλλά και συνεχίζει να δημιουργεί ένα πλατύ Δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης, για την αντιμετώπιση των πιο ακραίων εκδοχών ανέχειας και εξαθλίωσης.


Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ διευθύνεται από δύο Ειδικές Γραμματείες, στις οποίες προΐστανται Επιστήμονες και οι οποίες λειτουργούν και παρακολουθούν Πανελλήνια:

α. Το Δίκτυο Νομικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης (Ν.Α.Υ)

β. Το Δίκτυο Ιατρικής Αλληλεγγύης και Υποστήριξης (Ι.Α.Υ), εντός του οποίου αναπτύσσονται:

1) Η Κοινωνική Φροντίδα και

2) Η Ψυχολογική Υποστήριξη.


Εμείς στο ΕΠΑΜ πιστεύουμε ότι είναι Υποχρέωση όλων μας να δίνουμε Αξία στη ζωή με τη συμμετοχή μας, γιατί κοινωνώ σημαίνει συμμετέχω, συμπάσχω, συμμερίζομαι.

Η Κοινωνική Αλληλεγγύη φαντάζει σήμερα σαν η μοναδική λύση για τα οικονομικά και ψυχικά αδιέξοδα στα οποία οδήγησαν χιλιάδες οικογένειες οι αντιλαϊκές και απάνθρωπες πολιτικές που εφαρμόσθηκαν στη χώρα μας ειδικά τα τελευταία χρόνια, αφού οι κυβερνώντες λογάριαζαν και συνεχίζουν να λογαριάζουν τις ανθρώπινες υπάρξεις μονάχα σαν αριθμούς.
Οι Τοπικές επιτροπές που αποτελούν τους Πυρήνες του ΕΠΑΜ, είναι έτοιμες και έχουν ήδη αρχίσει τη δράση τους μέσα στους άξονες των Δικτύων Αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί σε πολλές Πόλεις της Χώρας. Αυτήν τη συνέχεια επιδιώκουμε να δώσουμε και στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Πιστεύουμε όπως άλλωστε και κάθε άλλος φορέας που αναπτύσσει παρόμοιες πρωτοβουλίες, ότι είναι ανάγκη να επιβιώσουμε όλοι μέσα από αυτήν τη λαίλαπα της οικονομικής εξαθλίωσης που οδηγούμαστε με όλα τα αντιλαϊκά και βάναυσα μέτρα που παίρνονται ερήμην ημών.


Με τη συμβολή της αγάπης και της αλληλεγγύης (όχι ελεημοσύνης) που θέλουμε και μπορούμε να συνεισφέρουμε προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, θέλουμε ταυτόχρονα να του πούμε:

ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΣΠΕΙΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΑΦΟΥ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΠΙΑ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ!

ΟΜΑΔΑ Αλληλεγγύης και Στήριξης Του ΕΠΑΜ

ΕΠΑΜ Δνση κεντρικών γραφείων: Πλαταιών & Σφακτηρίας 23, Κεραμεικός, Αθήνα

Τηλέφωνα: 210-3466224.

Κιν: 6946573173

Κεντρική Ιστοσελίδα: www. Epam-hellas.gr

Ιστοσελίδα Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη:

www.epam3b.blogspot.com

Mail: epam3Bsyntonistiko@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.