Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί γιατί δεν έχουν να πληρώσουν το φρέσκο!

Ούτε για ψωμί δεν έχουν λεφτά πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι για μη ζητιανέψουν για ένα δωρεάν καρβέλι ζητάνε μπαγιάτικο προκειμένου να το πληρώσουν στη μισή τιμή. Για απίστευτα περιστατικά κάνουν λόγο οι αρτοποιοί.


Το ψωμί πέρα από το βασικό αγαθό στο καθημερινό τραπέζι είναι πάνω απ΄όλα σύμβολο για κάθε κοινωνία που θέλει να λέγεται πολιτισμένη. Οταν αυτό το βασικό αγαθό πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν πια να το προσφέρουν στις οικογένειες τους, τοτε μιλάμε για την απόλυτη κατάρρευση της κοινωνίας.

Συγκλονίζουν τα όσα δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας, Μιχάλης Μούσιος ο οποίος είπε "αντιμετωπίζουμε καθημερινά αυτά τα φαινόμενα που όλο και αυξάνουν, ανθρώπων της διπλανής πόρτας που ούτε που στο μυαλό μας δεν περνούσε κάποια στιγμή οτι θα βρεθούν σε θέση να μην έχουν λεφτά ούτε για το καθημερινό ψωμί της οικογένειας. Εμείς σαν αρτοποιοί κάνουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Σε όλη την Ελλάδα η κατάσταση είναι απελπιστική. Μας ζητούν από ενορίες τα προϊόντα που περισσεύουν. Όχι λίγες και μεμονωμένες περιπτώσεις όπως στο παρελθόν αλλά μαζικά. Νέα παιδιά 25 και 30 ετών έρχονται και μας λένε πως θέλουν "φορτηγά" ολοκληρα για να δώσουν τα απαραίτητα στον κόσμο που πεινάει και συτίζεται από τις ενορίες και τα περισσεύματα πολλών καταστημάτων. Υπάρχουν περιπτώσεις που πάνε στους φούρνους και ζητάνε μπαγιάτικο ψωμί για να το πληρώσουν με λιγότερα χρήματα. Δε μπορεί κανείς να περιγράψει πόσο συνεσταλμένα, με τι ντροπή έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και ζητούν κάτι τέτοιο. Προσπαθούν να μην υπάρχει άλλος μέσα στο μαγαζί εκείνη την ώρα, κάθονται στην άκρη και όταν δεν έχει κόσμο ζητάνε το μπαγιάτικο ψωμί. Είναι άνθρωποι με αξιοπρέπεια που έχουν φτάσει στο σημείο να μην έχουν τα απαραίτητα στην οικογένειά τους. Εχω 40 χρόνια σε αυτή τη δουλειά αυτό που γίνεται σήμερα δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχει μαυρίλα και σκοτάδι και κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί αύριο".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο κ.Μούσιος...



Η κυρία Ιωάννα Στεργιοπούλου που έχει φούρνο στην Χαριλάου Τρικούπη στα Εξαρχεια δηλώνει συγκλόνισμενη απο αυτο που βλέπει κάθε μέρα. "Άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε παρακαλάνε κάθε μέρα για μια φρατζολα ψωμί. Πριν απο λιγες ημέρες ήρθε μια ηλικιωμένη γυναίκα και έφερε ένα παλαιό σχεδόν καταστραμμένο τηλεκατευθυνόμενο αυτοκινητάκι ως αντάλλαγμα για ένα κιλό ψωμί".



"Η κατάσταση ειναι τραγική" μας λέει και η κυρία Ελένη Μπέλλου που έχει φούρνο στου Γκύζη.
"Σε καθημερινή βάσηέρχονται τουλάχιστον 20 ατομα και ζητούν ψωμί μπαγιατικο. Εμείς τους το δίνουμε δωρεάν, δεν το χρεωνουμε.Ο κοσμος δεν έχει χρήματα ούτε για ψωμί" είπε χαρακτηριστικά.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ - ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.