Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Το Οβριόκαστρο παραμένει άπαρτο κάστρο




Γράφει ο Αντώνης Κυπρής

Η Κερατέα, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής πριν από λίγο καιρό αποτελούσαν για πολλούς το άπαρτο κάστρο της αντίστασης και στα κεντρικά δελτία ειδήσεων φιγουράριζαν στα πρώτα θέματα. Έναν χρόνο από τότε που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Οβριόκαστρο προκειμένου να επιβληθούν τα σχέδια των «μεγάλων εργολάβων» η περιοχή δεν θυμίζει σε τίποτα τις περσινές συγκρούσεις, και οι κάτοικοι είναι περήφανοι για αυτόν τον αγώνα και γι αυτό το παρελθόν.


Μετά από 128 ημέρες άγριας καταστολής, πρωτοφανούς βίας και παρανομίας, συνεχών μαχών και κοινής δράσης η πόλη σήμερα ζει χωρίς τα ΜΑΤ, τον τρόμο, τα δακρυγόνα και τις συλλήψεις και αυτό γιατί ο λαός πίστεψε ότι μπορεί να νικήσει τα μεγάλα συμφέροντα και τελικά τα κατάφερε.

Ο αγώνας της Κερατέας σήμερα έχει αποκτήσει συμβολική διάσταση, ενώ το Οβριόκαστρο έχει γίνει το σύμβολο αυτού του αγώνα, ελπίζοντας ότι δεν θα βρεθούν κυβερνητικοί παράγοντες που θα αποτολμήσουν να επαναλάβουν το περσινό απονενοημένο σχέδιο. Ένα χρόνο μετά η συντονιστική επιτροπή, ο Δήμος Λαυρεωτικής και διάφοροι άλλοι φορείς διοργάνωσαν μια σημαντική διήμερη εκδήλωση με αφορμή την πρώτη επέτειο από την εισβολή των ΜΑΤ.

Στην διάρκεια αυτή της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και εκδηλώσεις στο μπλόκο της Κερατέας, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ και το παρακάτω βίντεο, ενώ έγινε και πορεία προς το Οβριόκαστρο ξυπνώντας τις μνήμες των κατοίκων από τότε που η περιοχή ήταν καθημερινά εμπόλεμη ζώνη.

(Οι φωτογραφίες είναι από την ημέρα της εκδήλωσης)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.