Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σκεψεις για την λαμπαδηδρομία Παλλήνης-Παιανίας

Αγαπητοί συναγωνιστές/στριες,

Το όνομά μου είναι Ειρήνη και ήμουν και εγώ ένα από τα μέλη του Νοτίου Τομέα που έλαβα μέρος στην λαμπαδηδρομία της Παλλήνης.

Συγχαρητήρια πρώτα απ’ όλα στο Ε.Πα.Μ. Παλλήνης –Παιανίας για την ιδέα που είχε, που μάλλον απ’ότι φαίνεται είχε μεγάλη επιτυχία.

Μακάρι την επόμενη φορά να είμαστε πολύ περισσότεροι. Έτσι θα μας ακολουθήσει πολύ περισσότερος κόσμος.

Θα ήθελα να σας πω κάποιες ιδέες μου:

Νομίζω ότι θα ήταν πολύ θετικό και θα είχε καλύτερα αποτελέσματα η προσπάθειά μας, ΑΝ εκτός από συνθήματα ακουγόντουσαν από τον/την συναγωνίστρια που κρατάει την ντουντούκα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αργά και με καθαρή και δυνατή φωνή, δύο-τρείς επεξηγηματικές προτάσεις, για αυτά που λένε και παραπλανούν τον κόσμο. Τόσο απλά όμως, που να τα καταλαβαίνει ακόμα και η γιαγιά που βγαίνει στο μπαλκόνι με τη ρόμπα της, την ώρα που περνάμε.

Έτσι, προτείνω:

1. Συγκεντρωνόμαστε με τις δάδες μας, το τύμπανο, το πανό μας.

2. Ξεκινάμε την πορεία χτυπώντας το τύμπανο για να ειδοποιήσουμε τον κόσμο.

3. Αρχίζουμε να λέμε 1-2 συνθήματα.

4. Στεκόμαστε και με δυνατή φωνή, αργά και καθαρά και με μια πιο δυνατή ντουντούκα από αυτήν που είχαμε την άλλη φορά αν είναι δυνατόν, λέμε κάποια πράγματα στον κόσμο. Όπως π.χ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

ΤΟ PSI ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ ΟΠΩΣΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ

Η ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΚΛΑΒΩΣΕΙ ΕΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΞΗ

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ

ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΧΡΕΟΥΣ

ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΑΣ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΘΑ ΟΡΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ

ΜΕ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΝΑΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ

(ΞΑΝΑ) ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

Μετά συνεχίζουμε με τύμπανο ,συνθήματα από όλους μας , που θα τα καθορίζει η ντουντούκα. Ξανά σταματάμε πιο κάτω, ξαναλέμε τα παραπάνω και συνεχίζουμε με τα συνθήματα και πάει λέγονας…

Τρία σημεία ακόμα που πρέπει να αναφέρω είναι ότι :

Την πρώτη φορά, συνέβη να λέμε οι μισοί πρώτοι ένα σύνθημα και συγχρόνως οι υπόλοιποι ένα άλλο, γιατί δεν ακουγόταν καλά στους πίσω το σύνθημα που έλεγε η ντουντούκα. Οπότε δεν ακουγόταν κανένα από τα δύο τελικά. Γι’ αυτό λέω αν θα μπορούσαμε να έχουμε μια πιο δυνατή ντουντούκα.

Επίσης πληροφορήθηκα ότι έχουν παραγγελθεί ατομικές σημαίες, που όταν ετοιμαστούν, θα μπορούμε να τις έχουμε μαζί μας. Προς το παρόν καλό θα ήταν να έχουμε 1 η 2 πανό, για να φαίνεται ποιοί είμαστε. (θα πρέπει να συνεννοηθούμε ποιός τομέας έχει για να τα φέρει-αν έχει ο τομέας που ανήκει η Αγ.Παρασκευή καλύτερα, για να μην τα κουβαλάμε από μακριά).

Ακόμα διαφωνώ προσωπικά με τον «ξέφρενο χορό μέσα στους δρόμους», γιατί νομίζω ότι αποπροσανατολίζει τον σκοπό της προσπάθειάς μας και, κατά τη γνώμη μου πάντα, καλό θα ήταν να αποφευχθούν οι άναρθρες κραυγές, στριγκλιές και σφυρίγματα, γιατί αυτά τρομάζουν τον κόσμο, ο οποίος βέβαια δεν καταλαβαίνει ποιοί είμαστε και τι ακριβώς τους λέμε.

Καλή επιτυχία

Ειρήνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.