Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Σύλλογος εκπαιδευτικών Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου: Για την αναδιάρθρωση της Ειδικής Αγωγής

03-02-2012 - 23:12:06

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Σε ενημέρωση που έγινε από το διευθυντή ειδικής αγωγής κο Γ. Αλεβίζο σε στελέχη της εκπαίδευσης, έγινε αναφορά στο σχεδιασμό του Υπουργείου για την αναδιάρθρωση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον παραπάνω σχεδιασμό καταργούνται όλα τα Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής και μετατρέπονται σε Επαγγελματικά. Τα Γυμνάσια-Λύκεια Ιλίου και Ηλιούπολης σε πρώτη φάση παραμένουν ως έχουν.

 ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ επίσης οι παρεχόμενες προς τους μαθητές και τους γονείς υπηρεσίες από το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό. Το ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, λογοθεραπευτής, φυσικοθεραπευτής, εργοθεραπευτής, σχολικός νοσηλευτής) το οποίο στελεχώνει τις μονάδες ειδικής αγωγής από την ίδρυσή τους, προβλέπεται να παρέχει τις υπηρεσίες του σε όλα τα σχολεία γενικής εκπαίδευσης της οικείας διεύθυνσης και βαθμίδας.
 Από τους παραπάνω «σχεδιασμούς» συμπεραίνουμε ότι :

. Τα Γυμνάσια-Λύκεια Ιλίου και Ηλιούπολης, δομές της εκπαίδευσης που...

παρέχουν υψηλοτάτου επιπέδου υπηρεσίες σε μαθητές με κινητική αναπηρία, σε επόμενη φάση θα καταργηθούν. Ενοχλεί φαίνεται το υπουργείο και τα υψηλόβαθμα στελέχη του ο επαρκής αριθμός των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

. Η καλά σχεδιασμένη απομάκρυνση του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού από τα Ειδικά σχολεία μειώνει το προσωπικό των σχολείων, με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν δομές της εκπαίδευσης ιδιαίτερα απαιτητικές σε εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Να σταματήσουν ΤΩΡΑ οι σχεδιασμοί και οι αναδιαρθρώσεις της Ειδικής Αγωγής που σαν στόχο έχουν αποκλειστικά και μόνο τη μείωση του κόστους λειτουργίας, γνωρίζοντας πολύ καλά  ότι με τον τρόπο αυτό στέλνονται στο περιθώριο κοινωνικές ομάδες με αναπηρία που έχουν κάθε δικαίωμα και δυνατότητα να φοιτήσουν σε όλες τις βαθμίδες της δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Εργαζόμενοι στα Ειδικά Σχολεία και Σύλλογοι γονέων να ενώσουμε τη δύναμή μας για να σώσουμε ότι καλό έχει μείνει σε αυτό το χώρο.

Σύλλογος εκπαιδευτικών Ειδικού Γυμνασίου-Λυκείου Ιλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.