Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μιά φανταστική συζήτηση στο "Γραφείο Κοινής Λογικής"

Έφτασε λοιπόν, η λαχανιασμένη κυρία Ελλάδα (είχε και τα παιδιά πεινασμένα βλέπετε) στο γραφείο Κοινής Λογικής για να κάνει μιά αίτηση Ανεξαρτησίας για αυτήν και τα παιδιά της (τον λαό της). Ιδού ο διάλογος που ακολούθησε:

Ελλάδα: Καλημέρα σας, Θα ήθελα να κάνω μιά αίτηση Ανεξαρτησίας παρακαλώ.

Κοινή Λογική: Ναι, μάλιστα, για να γίνετε ανεξάρτητη, εκτός από τα δικαιολογητικά, πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι πληρείτε κάποιες προϋποθέσεις. Θα σας κάνω λοιπόν μερικές ερωτήσεις, για να είμαστε σίγουροι ότι είστε πράγματι Ανεξάρτητη, συμφωνείτε;


Ελλάδα: Ναι παρακαλώ ρωτήστε.

Κοινή Λογική: Σπίτι έχετε;

Ελλάδα: Ναι, βέβαια, και είναι και σε φανταστικό οικόπεδο.

Κοινή Λογική: Πληρώνετε νοίκι για το σπίτι;

Ελλάδα: Όχι, είναι δικό μας, το κερδίσαμε με αγώνες και αίμα, πολλές φορές.

Κοινή Λογική: Καλώς, από υλικά αγαθά πως πάτε;

Ελλάδα: Πολύ καλά, έχουμε πολλά και είμαστε ικανοί αν θέλαμε να είμαστε αυτάρκεις.

Κοινή Λογική: Καλό και αυτό, αν και καλό θα ήταν να είστε αυτάρκεις ήδη, δεν φτάνει η δυνατότητα...

Ελλάδα: Έχετε δίκιο.

Κοινή Λογική: ΟΚ θα το δούμε αυτό όταν έρθει η κατάληλη ώρα, τώρα να σας κάνω κάποιες ερωτήσεις για τα οικονομικά. Αρχίζω από τα βασικά: Τι νόμισμα χρησιμοποιείτε;

Ελλάδα: Έχουμε το Ευρώ.

Κοινή Λογική: Μάλιστα, και ποιός έχει την έλεγχο στο νόμισμα αυτό;

Ελλάδα: Εμείς, δηλαδή η Ευρωπαική Ένωση.

Κοινή Λογική: Είστε σίγουρη; Γιατί από ότι βλέπω εδώ, το Ευρώ τυπώνεται από μιά σειρά από ιδιωτικούς οργανισμούς και ιδρύματα.

Ελλάδα: Ναι, αλλά όλα ελέγχονται, από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα οπότε όπως βλέπετε, το όνομα της αρχίζει με την λέξη "Ευρωπαική" οπότε δεν υπάρχει κάποιο θέμα.

Κοινή Λογική: Μάλιστα, έχω αρχίσει να καταλαβαίνω τι γίνεται εδώ... Μάλλον έχετε πρόβλημα Ανεξαρτησίας.

Ελλάδα: Τι εννοείτε; Δεν φτάνουν τα χαρτιά που σας έφερα για την αίτηση;

Κοινή Λογική: Κοιτάξτε κυρία Ελλάδα, για να κάνετε αίτηση Ανεξαρτησίας, θα πρέπει όλοι οι φορείς σας, να είναι υπό τον απόλυτο έλεγχο σας. Εφ όσον λοιπόν το νόμισμά σας, είναι το Ευρώ, δεν μπορεί να είστε Ανεξάρτητη, γιατί όταν θέλετε να διαχειριστείτε  τα οικονομικά σας, θα πρέπει συνεχώς να ζητάτε την άδεια της ΕΚΤ.

Ελλάδα: Μα αφού είμαστε μέλη της ΕΕ, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε και εμείς έναν λόγο με αυτά που πράττει η ΕΚΤ;

Κοινή Λογική: Λόγο μπορεί να έχετε, έλεγχο όμως όχι. Για παράδειγμα, εδώ στην αίτησή σας, βλέπω ότι πληρώνετε κάποιο επιτόκιο για να κάνετε χρήση του νομίσματος αυτού, το θεωρείτε ανεξαρτησία αυτό;

Ελλάδα: Μα δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς... Μου είπαν ότι το Ευρώ είναι μονόδρομος...

Κοινή Λογική: Κάνετε λάθος., Όχι μόνο δεν είναι μονόδρομος, αλλά η έξοδος σας από το Ευρώ, αποτελεί για εσάς το πρώτο βήμα για να γίνετε Ανεξάρτητη, γιατί πως αλλιώς θα ελέγξετε τα του οίκου σας, όταν δεν ελέγχετε το βασικό μέσο διακίνησης πλούτου; Βλέπετε ότι έχετε πέσει θύμα κοροιδίας; Δεν μπορείτε ΚΑΙ Ανεξάρτητη να είστε ΚΑΙ να αφήνετε άλλους να σας λένε πόσο αξία έχει το νομισμά σας, και μάλιστα πίσω από κλειστές πόρτες...

Ελλάδα: Μα ... Θα μπορούσαμε να πάρουμε και άλλα δάνεια. Αυτήν την ευκολία την έχουμε. Αυτό δεν βοηθάει;

Κοινή Λογική: Δικαίωμα σας κυρία Ελλάδα, αλλά αν το κάνετε αυτό, τότε θα συνεχίσετε να μην είστε Ανεξάρτητη, και δεν θα μπορέσουμε να δεχθούμε την αίτησή σας. Τώρα για το άν βοηθάει, απλά κοιταξτε λίγο τι λένε τα παιδιά σας σήμερα, αν δεν κάνω λάθος, γι' αυτά δεν κάνετε την αίτηση;

Ελλάδα: Ναί βέβαια, όλα τα κάνω για τα παιδιά μου. ΟΚ, νομίζω πως κατάλαβα, κάτι έχω κάνει λάθος.  Δηλαδή, τι πρέπει να κάνω για να πιστοποιηθώ ως Ανεξάρτητη;

Κοινή Λογική: Κοιτάξτε, εμείς είμαστε το γραφείο Κοινής Λογικής, και ως εκ τούτου, μπορούμε να σας συμβουλέψουμε μόνο σε αυτά που "βγάζουν μάτι"...

Ελλάδα: Δηλαδή; (Φανερά ανήσυχη πλέον...)

Κοινή Λογική: Μα είναι απλό. Όπως είπα και πρίν, τα βασικά σας λάθη "βγάζουν μάτι". Κυρία Ελλάδα μου, ο λαός σας, ξημεροβραδιάζεται για να βγάλει κάποιο ευρώ. Οι πιό συνειδητοί από αυτούς, το κάνουν και για το καλό σας. Όμως έχετε κόψει τα χέρια του Λαού σας, γιατί τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι τους, αποτελεί ΧΡΕΟΣ ΔΙΚΟ σας, σε κάποιους τρίτους. Οπότε ΔΕΝ είστε Ανεξάρτητη, και ΔΕΝ θα γίνετε πραγματικά, αν δεν Ανεξαρτητοποιηθείτε από τους τρίτους που σας ελέγχουν μέσω του νομίσματος που χρησιμοποιείτε.

Ελλάδα: Μάλιστα, δηλαδή για να έχω τα χαρτιά μου έτοιμα όταν θα έρθω ξανά, θα πρέπει να έχω το δικό μου νόμισμα;

Κοινή Λογική: Κοιτάξτε, από τα χαρτιά σας εδώ, βλέπω επίσης ότι έχετε πέσει θύμα τοκογλύφων. Κάποιος έχει πάρει δάνεια στο όνομά σας, και τώρα χρωστάτε πολύ πιό πολλά από ότι μπορείτε να ξεπληρώσετε.

Ελλάδα: Ναι είναι αλήθεια, πριν δύο χρόνια, ανακάλυψα ότι χρωστάω πάρα πολλά αλλά δεν με ρώτησε κανείς ποτέ , ούτε τον Λαό μου, εάν ήθελα να τα δανειστώ. Και δεν μου εξήγησαν ποτέ τι ήταν αυτά τα δανεικά.

Κοινή Λογική: Αυτό που είπατε τώρα, μπορεί να είναι και η σωτηρία σας. Ευτυχώς για εσάς, όχι μόνο είστε θύμα τοκογλυφίας, αλλά και κοροιδίας. Αν το καταγγείλετε αυτό, τότε θα αναγκαστούν να παραδεχθούν ότι πολλά από όσα χρωστάτε είναι παράνομα.

Ελλάδα: Μάλιστα, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάτι άλλο που πρέπει να έχω έτοιμο για να ξανακάνω δήλωση Ανεξαρτησίας;

Κοινή Λογική: Κάτι ακόμη, μιά παρατήρηση. Όταν έρθει η ώρα να έχετε το δικό σας νόμισμα, να αναφέρετε στην αίτηση σας, ότι το θέλετε να είναι Εθνικό Νόμισμα και όχι μαλακό νόμισμα χωρίς αντίκρισμα τυπωμένο από ιδιωτικούς οργανισμούς.

Ελλάδα: Δηλαδή, υπάρχει διαφορά στο τι δικό του νόμισμα μπορεί να έχει ένα κράτος;

Κοινή Λογική: Βεβαίως. Θυμηθείτε ότι θέλετε να αποκτήσετε Ανεξαρτησία.

Ελλάδα: Ναι βέβαια, θέλω να είμαι αξιοπρεπής.

Κοινή Λογική: Μάλιστα. Λοιπόν όταν έρθει η ώρα να κάνετε το νόμισμά σας, τότε θυμηθείτε να κρατήσετε ΕΣΕΙΣ τα δικαιώματα εκτύπωσης και διαχείρισης, και να ΜΗΝ τα δώσετε πάλι σε κάποιον άλλο.

Ελλάδα: Δηλαδή αν τα δώσω σε κάποιο μεμονωμένο πρόσωπο, π.χ. στον κύριο Έλληνα, δεν είμαστε εντάξει; Δεν φτάνει να είναι Έλληνας; Σας το αναφέρω, γιατί ο εν λόγω κύριος, μου το έχει ζητήσει ήδη σαν χάρη μιάς και γνωριζόμαστε.

Κοινή Λογική: Όχι, για να είστε εσείς και ο λαός σας Ανεξάρτητοι, θα πρέπει εσείς και ο Λαός σας, τα παιδιά σας δηλαδή, να έχουν τον έλεγχο, σαν σύνολο, καί όχι κάποιο μεμονωμένο πρόσωπο. Πρέπει να καταλάβετε ότι η εξάρτηση μπορεί να είναι εσωτερική αλλά και όχι μόνο εξωτερική.

Ελλάδα: Μάλιστα, και πάλι ευχαριστώ.

Κοινή Λογική: Δεν κάνει τίποτα, όποτε χρειάζεστε Κοινή Λογική, μην διστάσετε να με ρωτήσετε. Κάντε αυτά τα δύο, και θα είστε σε καλό δρόμο (έχετε και κάποια μικροπροβλήματα με κάποιους που κακομεταχειρίζονται τις ιδιοκτησίες και τα δικαιώματά σας για λογαριασμό σας) για να σας δεχθούμε στο Club των Ανεξάρτητων Κρατών - και μην ξεχνάτε - το Club μας προσφέρει ανεπανάλυπτα προνόμια στα μέλη του αλλά και στους λαούς των!

Ελλάδα: Εντάξει, θα ξαναπεράσω μόλις τα διορθώσω αυτά.

Παρακαλώ ο επόμενος!!!


Το τραγικό με τον φανταστικό διάλογο αυτόν, είναι ότι Ελλάδα ακόμα υπάρχει, αλλά δυστυχώς η Κοινή Λογική έχει πεθάνει προ πολλού...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.