Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Για πραγματικά προοδευτικές εξελίξεις……..


του Όθωνα Κουμαρέλλα

Δεν ξέρουμε τελικά αν ισχύσουν οι πληροφορίες περί επιβολής φόρου ιδιοκατοίκησης, φόρος Πτυχίου, ή ειδικού φόρου στα ακινητοποιημένα και με κατατεθειμένες τις πινακίδες αυτοκίνητα, ή η δημοσιοποίηση των πληροφοριών αποτελούσε ως συνήθως προσπάθεια στη λογική «να ρίξουμε άδεια για να πιάσουμε γεμάτα», δηλαδή πετάχτηκε για να δοκιμαστούν οι αντιδράσεις.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά, ότι υπάρχει ένας απίθανος διαγκωνισμός μεταξύ διεστραμμένων και ανήθικων πολιτικών και δημοσιογράφων να μας πείσουν ότι τα μέτρα των 11,5 δις, που προσεγγίζουν ήδη τα 15 για να ολοκληρωθούν(;) κοντά στα 20 δις ευρώ, λαμβάνονται για το καλό μας και ότι η εφευρετικότητα για την ανακάλυψη νέων μέτρων και των περίφημων «ισοδυνάμων», αποτελεί (γι’ αυτούς), την ύψιστη προσφορά για τη Πατρίδα!

Γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά, το πώς αυτοί αντιλαμβάνονται το συμφέρον της Πατρίδας.
Ο Θάνατός σου η Ζωή μου, είναι το αδιαπραγμάτευτο δόγμα τους και η θρησκευτική τους πίστη!

Αλλά εδώ δεν αντιπαλεύουν δύο ισοδύναμοι αντίπαλοι. Εδώ πρόκειται για τη δολοφονία ενός ολόκληρου λαού και τη διάλυση μιας χώρας. Κι αυτό, προκειμένου να επιβιώσει μια χούφτα μεγαλοτραπεζιτών, τοκογλύφων, πολιτικών και εργολάβων της «ενημέρωσης», όλων αυτών δηλαδή, που εύστοχα ονομάστηκε ως «καθεστώς της διαπλοκής», εξασφαλίζοντας μέσω του κοινωνικού εξανδραποδισμού και του τεμαχισμού της χώρας σε οικόπεδα προς πώληση σε...
εξευτελιστικές τιμές, την διαρκή εύνοια των ξένων επικυρίαρχων και τη διαιώνιση της εξουσίας τους, έστω και σε μια κατεστραμμένη και υπό κατοχή χώρα.

Είναι αυτό ακριβώς το καθεστώς της διαπλοκής της τουρκομπαρόκ επιχειρηματικοπολιτικής ελίτ, που εν πλήρη γνώση, άνοιξε τη κερκόπορτα του δημόσιου χρέους για την εισβάλουν ορμητικά οι νέοι αττίλες και να επιβάλουν τη πιο σκληρή μορφή ξένης κατοχής στην Ελλάδα, που αυτή η ελίτ με εμετική προθυμία έρχεται να υπηρετήσει.

Γνωρίζουμε επίσης, ότι ο ελληνικός λαός βρίσκεται σε σύγχυση, αποπροσανατολισμένος, αλλά ταυτόχρονα εξοργισμένος και επιζητά διέξοδο και καθοδήγηση σε ένα αγώνα για να ανατραπεί αυτό το καθεστώς και να μπορέσει επιτέλους να ανασάνει.

Πέρα από την άθλια οικονομική κατάσταση και την απίθανη κοροϊδία σε βάρος του, βλέπει να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια του καραμπινάτα σκάνδαλα, όπως αυτό του φαλιρισμένου ΕΟΠΥΥ σε βάρος όλων των ασφαλισμένων, με τη παραχώρηση σε «κολλητές» εταιρείες τηλεφωνίας των πενταψήφιων αριθμών κλήσης, σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που τα καθεστωτικά ΜΜΕ εντέχνως έχουν θάψει εισπράττοντας το μερτικό της μίζας, μέσα από τη διαφήμιση. Βλέπει τη «χλιδάτη» ζωή των κυβερνητικών, τους διορισμούς των συγγενών και φίλων και εξαγριώνεται ακόμα περισσότερο. Αισθάνεται τον εξευτελισμό και τη ταπείνωση να ζει σε μια χώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της την αποκαλεί πότε διεφθαρμένη και πότε αναξιόπιστη και δίνει όρκο πίστης ότι θα κάνει τα πάντα για την ανάκτηση της «αξιοπιστίας».

Ποιανού την αξιοπιστία άραγε; Του άνεργου, του μεροκαματιάρη που τρέχει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα βγάλει πέρα; Του μικροεπαγγελματία που κατεβάζει ρολά, ελλείψει ρευστού και πελατείας, ή της νεολαίας, που ασφυκτιά και προσπαθεί να βρει διέξοδο στη μετανάστευση;

Αλλά ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να στοιχηθεί σε μια προσπάθεια, σε έναν αγώνα ατελέσφορο, χωρίς προοπτική και ελπίδα για τελική Νίκη. Δοκίμασε και με τις γενικές απεργίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δοκίμασε και με τα κινήματα των πλατειών, με αποκορύφωμα την μίνι εξέγερση της 28ης Οκτωβρίου, φθάνοντας στη κορύφωση της 12ης Φεβρουαρίου 2012, όπου ένοιωσε στο πετσί του, όχι μόνο την ανελέητη βία του καθεστώτος, αλλά και τη προδοσία των οργανωμένων δυνάμεων της «αντιμνημονιακής» αντιπολίτευσης, κυρίως του ΚΚΕ, που προτίμησε τη παρέλαση των οργανωμένων του δυνάμεων και τη συντεταγμένη αποχώρηση από τον αγώνα. Δοκίμασε τέλος και τον κοινοβουλευτικό τρόπο στις εκλογές, που έδωσε στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τον αέρα της νίκης για την εφαρμογή μιας άλλης εναλλακτικής και διεξόδου και είδαμε όλοι πως ο τελευταίος χειρίστηκε τη διάθεση του κόσμου και τελικά πως χειρίζεται την εντολή για μια πραγματική αντιπολίτευση ανατροπής, που μόνο σύγχυση και προβληματισμό δημιουργεί για τις πραγματικές του προθέσεις.

Ποσώς μας ενδιαφέρει κ. Τσίπρα αν σας είδε ο Γιουγκέρ, ή οι ευρωπαίοι δεν σας εμπιστεύονται ακόμα. Δεν μας ενδιαφέρει κύριοι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ποιός είναι ο καλύτερος εγγυητής της παραμονής μας στην ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας ή ο κ. Σαμαράς. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι «μια φυλακή κτίστηκε για ‘μας» μέσα στη ζώνη του ευρώ και από αυτή τη φυλακή πασκίζουμε να βγούμε. Οι κοκορομαχίες σας με την εσωτερική τρόικα του «μαύρου» μετώπου των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων για το ποιος είναι το λόμπυ της «δραχμής» δεν μας αγγίζει!

Δεν αρκεί να καλείτε τον κόσμο να αντισταθεί και να λεονταρίζετε εντός του Κοινοβουλίου για λύσεις που θα δοθούν στο «πεζοδρόμιο», ή κ. Ανεξάρτητοι Έλληνες να καλείτε από την ασφάλεια του κοινοβουλευτικού σας θώκου τον λαό να εξεγερθεί.

Ο Λαός δεν εξεγείρεται με νουθεσίες από τα πάνω και με αμπελοφιλοσοφίες στα κανάλια και στα διαδίκτυα.

Ο Λαός προετοιμάζεται κάτω στη βάση και θα τον δώσει τον αγώνα, έστω και μοναχός του.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η θρυαλλίδα που θα οδηγήσει στην έκρηξη και θα πάρει «σβάρνα» το σύμπαν. Δεν γνωρίζουμε ούτε πως θα αρχίσει. Θα είναι οι φαρμακοποιοί οι πρώτοι που ξεκινάνε ήδη τις κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στη Τ.Α., θα είναι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, ή οι γονείς και οι μαθητές; Θα είναι οι τοπικές κοινωνίες που αντιδρούν στις περίφημες ΕΟΖ; Θα είναι το φοιτητικό κίνημα που θα ξεναβρεί το δρόμο του μετά από δεκαετίες, ή όλα αυτά μαζί;

Μια ιδέα όμως στροβιλίζεται στο μυαλό πολλών και διαδίδεται ήδη αστραπιαία. Γενική Πολιτική Απεργία, με αρχή τηνολοκληρωτική στάση πληρωμών προς το κράτος των δωσιλόγων.

Κι εσείς κ. της «δημοκρατικής» και «αντιμνημονιακής» κοινοβουλευτικής Αντιπολίτευσης, (ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΚΚΕ και Αν. Έλληνες), έχετε μπροστά σας δύο επιλογές:

Ή συνεχίζετε στη «πεπατημένη», νομιμοποιώντας επί της ουσίας το υπό κοινοβουλευτικό μανδύα δωσιλογικό καθεστώς και τη πολιτική κοινωνικού εξανδραποδισμού και ξεπουλήματος που ακολουθεί. Ενώ, προσπαθώντας να ελέγξετε μέσω των κομματικών σας μηχανισμών και να ποδηγετήσετε για ακόμα μια φορά το λαϊκό κίνημα, θα αφήσετε πεδίο δόξης λαμπρό να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές οι νεοναζί. Επιτρέποντας έτσι στο καθεστώς να δημιουργήσει συνθήκες εμφυλίου πολέμου και χτυπώντας αλύπητα το λαϊκό κίνημα να ενδυθεί κιόλας «αντιφασιστικό» μανδύα, ή

Θα έλθετε κάτω μαζί μας στο «πεζοδρόμιο», πλάι στο λαό, μαζί του στη γενική Πολιτική Απεργία, παραιτούμενοι των βουλευτικών σας εδρών, προκαλώντας μείζονα πολιτική κρίση, αποδομώντας στη καρδιά του το καθεστώς και ανοίγοντας έτσι το δρόμο για πραγματικά προοδευτικές εξελίξεις…….

Όθων Κουμαρέλλας
Αρχιτέκτων - β’ συντονιστής Π.Γ. του Ε.Πα.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.