Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Το κόστος του κυνο-βουλευτισμού. Στέφανος Κουτσουρής. Διαβάστε το...

Το πολλάκις ταπεινωμένο και νεόπτωχο προτεκτοράτο που έφερε η Μοίρα να γεννηθούμε, σε 9 χρόνια θέλει να γιορτάσει τα 200 χρόνια απο την κήρυξη της επαναστάσεως κατά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Λέω θέλει γιατί πιά κανείς δεν είναι βέβαιος τι μελλει ξημερώσει. Τί να γιορτάσει άλλωστε; Την προδομένη ημιτελή επανάσταση, πού άφησε νομείς των πολιτικών πραγμάτων της χώρας τους συνεργάτες των τούρκων, κοτζαμπάσηδες και κλήρο, επειδή η εθνική επανάσταση έβαζε την διαχωριστική γραμμή μόνο στο θρήσκευμα και όχι στην οικονομική τάξη; Δεν ξέρανε ποιός έτρωγε με χρυσά κουτάλια στην τουρκοκρατία ή θαρρούσαν πως ο κλήρος και οι περί της Υψηλής Πύλης και των τοπικών πασάδων έλληνες αστοί, είχανε συμφέρον να απελευθερωθούν ίσως για να κάνουν εθνικά υπερήφανοι τον σταυρό τους;


Στήν ίδια λογική οι αποτυχημένοι συνεχιστές της Μικρασιατικής εκστρατείας και οι δοσίλογοι συνεργάτες των γερμανών του 1940 που με την αφορμή του κομμουνιστικού κίνδυνου απο προδότες γερμανοτσολιάδες μετετράπησαν σε ταγματασφαλίτες φύλακες του Έθνους για να εξαγνιστούνε και ενταχθήκανε ατιμωριτί στην κοινωνία όχι ως στιγματισμένοι παρίες της αλλά ως ταγοί της.

Τα στοιχεία αυτά καθορίσανε το ήθος και την πολιτεία της Ελληνικής αστικής τάξης και οδηγήσανε τον λαό σε εθνικές περιπέτειες και συνεχείς ταπεινώσεις και τώρα πιά σε οικονομικό και δημογραφικό μαρασμό!

Ένα πλανημένο έθνος παρακολουθεί με αποστροφή και αποτροπιασμό την έκταση της κρατικής σήψης και τις αποκαλύψεις των σκανδαλωδών ραδιουργιών των επαγγελματιών της πολιτικής με το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο για τον προσπορισμό κολοσιαίων κεφαλαίων και το φόρτωμα των ζημιών στην ίδια την μοίρα ενός λαού. Ψωμόλυσσες πολιτικοί υφάρπαξαν την ψήφο με ξεθωριασμένα ιδεώδη και φρούδες ελπίδες ώστε να αντλήσουν την νομιμοποίηση τους και να συνάψουν δάνεια ερήμην του λαού ώστε να δημιουργήσουν τεράστια προσωπική περιουσία. Το δάνειο του 1985 των 90 δις σήμερα έχει πληρωθεί απο τον μόχθο του λαού ήδη 5 φορές (450 δις) και απαιτούνται μέ κάθε κοινωνικό, ανθρώπινο και εθνικό κόστος άλλα 360 δις που θα προστεθούν στα μαύρα 21 τρίς της παγκόσμιας ελίτ ή στα 340 τρίς των «απεκδυτικών» κεφαλαίων και στα λογιστικά έγγραφα των παγκόσμιων τραπεζιτών με κόστος την βιολογική εξαφάνιση μιας ήδη γηράσκουσας και θνήσκουσας φυλής που οι στατιστικές την υπολογίζουν να ξεψυχά στο τέλος αυτού του αιώνα!

Αν νοιώσατε μικροί και αδύναμοι διαβάζοντας τα παραπάνω μεγέθη είστε ήδη νεκροί.

Αυτά τα ποσά τα κατέχουν περίπου 170 νομικές οντότητες ήτοι η ιδιοκτησία είναι στα χέρια μερικών εκατοντάδων οικογενειών στην ηγεσία των οποίων βρίσκονται γερόντια με δεκάδες αρρώστιες που βλέπουν τον θάνατο στην γωνία, τόσο φοβισμένα και μικρόψυχα που με την εξουσία που αγοράζουν με τα λεφτά τους επιδιώκουν να προξενήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο πόνο στην ανθρωπότητα.

Απο πού άραγε πηγάζει η κακία τους; Στα εγωκεντρικά μυαλά τους η τεράστια οικονομική και πολιτική ισχύ, η δύναμή τους, φαντάζει μοιραία, θεόσταλτη, στους εαυτούς τους βλέπουνε τους πρωταγωνιστές του εσχατολογικού δράματος που με τις κακεργίες τους θέλουν να φέρουν σε πέρας ώστε η ύπαρξή τους να αποκτήσει νόημα. Οι τρυφηλές απολαύσεις, ο σαδισμός της απόλυτης εξουσίας τους δεν αρκεί, δεν είναι τίποτα μπροστά στην ικανοποίηση της αίσθησης πως κανείς μετά απο αυτούς δεν θα ζήσει, και το μεσσιανικό σενάριο της δευτέρας παρουσίας κοινός τόπος των μονοθειστών, θα εξασφαλίζει το τέλος για όλους. Το τέλος τους θέλουν να είναι και το τέλος της ανθρωπότητος και είναι αυτό που θέλουν να πιστεύουν με αυτό να ταϊσουν την θεότητά τους, αυτήν την σκεπτομορφή που κατέχει και διέπει το φαντασιακό τους.

Η θέα απο ψηλά είναι πολύ διαφορετική απο αυτήν που φαντάζεται κάποιος όταν βρίσκεται στον πάτο. Όσο και να φαντάζεται κάποιος πώς θα είναι να βρίσκεσαι στην κορυφή δεν μπορεί να συναισθανθεί τον ίλιγγο, τον ενθουσιασμό, ή την έκσταση που μπορεί να νοιώσει κάποιος στην κορυφή όποια και να είναι αυτή. Όταν αυτή η δράκα ανθρώπων συναντιέται και ευάρεσκα χαριεντίζεται ενισχύει απεριόριστα αυτό το συναίσθημα της δύναμής που κάθε μέλος της προσωπικά κατέχει.

Και εδώ ερχόμαστε στο ζητούμενο. Τι κρατάει αυτά τα εγωκεντρικά μικρόψυχα γερόντια με τα μεγάλα σχέδια στην κορυφή; Δεν θα μακρηγορήσω γιατί δεν έχω σκοπό να φιλολογώ με την καταστροφή μας.


Ο τόκος τους κρατάει εκεί. Το χρήμα που πρέπει να επιστραφεί εξαιτίας μιας δανειακής σύμβασης χρήμα που αυτοί διατηρούν το δικαίωμα να τυπώνουν άρα και να διαθέτουν. Με αυτό ελέγχουν τις κεντρικές τράπεζες που ελέγχουν τις κατ`όνομα εθνικές τράπεζες που ελέγχουν τα εθνικά κοινοβούλια που ελέγχουν το κρατικό μηχανισμό άρα τον λαό.

Τελεία αλλά όχι και παύλα!

Οι πρωθυπουργοί υπάλληλοί τους λαδώνονται με τεράστια ποσά για να αγοράσουν αυτό το τοκογλυφικό προϊόν που λέγεται δάνειο. Να αγοράσουν χρέος για αυτούς που θα κληθούν να το πληρώσουν δηλαδή τον προαναφερόμενο όχι τυχαίως πλανεμένο λαό. Σε αυτόν που θα παράγει ή θα αγωνίζεται σαν εγχειρίδιο εργαστηρίου να παράξει τον απαιτούμενο πλούτο για να αποπληρωθεί το κέρδος του κοιλαρά τραπεζίτη και η προμήθεια του χαμερπή πολιτικού που θα λιμνάζουν σε μια τράπεζα του εξωτικού Ειρηνικού ή θα επενδύονται σε κάθε λογής διεθνείς μάστιγες όπως το δουλεμπόριο, το εμπόριο λευκής σαρκός και όπλων. Αρκεί να παρακολουθήσουμε στην επικαιρότητα τις διαδρομές των προμηθειών του δευτεροκλασάτου μεσάζοντα πολιτικού για να κάνουμε μια αναγωγή στα ποσά που έχουν κλαπεί απο υπερτιμολογήσεις και χαθεί απο τον εθνικό πλούτο για να δούμε πόσοι αυτής της πάστας χρειάστηκανε απο την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα για να πτωχεύσει αυτό το προτεκτοράτο.

Αρκεί να δούμε την πρόσφατη έρευνα που ζητήθηκε από το Παγκόσμιο Γραφείο Φορολογικής Δικαιοσύνης και συντάχθηκε από τον οικονομολόγο Τζέιμς Χένρι όπου σύμφωνα με αυτήν, 21 τρισ. δολάρια ένα «συντηρητικό» νούμερο αφού το πραγματικό ποσό ενδέχεται να ξεπερνά τα 32 τρισ. δολάρια κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους. Μόνο έως το 2010 οι πλουσιότεροι κάτοικοι 139 χωρών συγκέντρωσαν 7,3 έως 9,3 τρισ. δολάρια «μη καταγεγραμμένου offshore πλούτου». Μελέτη που χρησιμοποίησε στοιχεία από το ΔΝΤ, την Παγκόσμια Τράπεζα, την Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών και τις εθνικές κυβερνήσεις.

Μην αναρωτιέστε καθόλου για αυτά τα μεγέθη και τις εθνοκτόνες πολιτικές και σε καμία περίπτωση μην νοιώσετε ούτε στιγμή αδύναμοι γιατί αυτά τα μεγέθη τα δημιουργήσατε εσείς, δίνοντας επι σειρά δεκαετιών εκείνες τις αποφράδες Κυριακές την εν λευκώ επιταγή σε επαγγελματίες πολιτικούς της ολιγαρχίας την νομιμοποίηση να διαχειρίζονται τον πλούτο σας, τον δικό σας και των προγόνων σας σε ένα φτηνό και κακοτυπωμένο ψηφοδέλτιο.

Εκχωρήσατε την δύναμη του πλήθους, των πλειόνων τα τεράστια μεγέθη των ανθρώπων που συνιστούν λαούς σε μια δράκα υποτελών επαγγελματιών- υπηρετών της οικονομικής ολιγαρχίας. Δεν θα το κάνατε αυτό στο σπίτι σας όμως. Το ήθος σας που καθορίζει την ιδιωτική σας πολιτική δεν θα έκανε ποτέ το ατόπημα να αφήσει τον μάγειρα, τον κηπουρό την παιδονόμο, τον υπάλληλο στην εταιρεία σας, χωρίς έλεγχο ή επιστασία. Δεν θα αφήνατε το οικογενειακό ταμείο ή το ταμείο της επιχείρησής σας για 4 χρόνια σε κάποιον λογιστή να κάνει για εσάς αγοροπωλησίες και να συνάπτει δάνεια.


Όχι δεν θα το κάνατε.

Αλλά για να διαχειριστεί το δημόσιο ταμείο, την προστασία των παιδιών σας και της οικείας σας απο πάσις φύσεως εισβολή, δεν εμπιστευτήκατε το ήθος σας, να αναλάβετε αυτοπροσώπως στην εκκλησία του δήμου την δημόσια εκφορά της ηθικής σας, δηλαδή την πολιτική σας στα δημόσια πράγματα.
Όχι ήταν τόσο δύσκολο να μάθετε πως η Δημοκρατία λειτουργεί με κλήρωση Αρχών και δημόσια διαβούλευση και να συμμετάσχετε σε αυτήν τις Κυριακές. Ήταν δύσκολο ήσασταν απασχολημένοι. Τώρα βιώνετε την βία της απάθειάς σας πληρώνετε το κόστος του κυνο-βολευτισμού σε χρήμα σε ιδρώτα σε αίμα.

Μεγιστίας
Φυλοβασιλεύς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.