Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πάμε για ανεργία ρεκόρ παγκοσμίως μέσα στο 2013!



Σχόλιο Blog ΕΠΑΜ Νότιου Τομέα: ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ!!!

Αναδημοσίευση από: olympia.gr - Πηγή

Κάθε ρεκόρ θα σπάσει η ανεργία το 2013, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 199 εκατομμυρίων του 2009 και φέτος αναμένεται να αγγίξει τα 202 εκατομμύρια.
Στην ετήσια έκθεση της Διεθνούς Οργάνωσης για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη αναφέρεται ότι «παρά μια μέτρια ανάκαμψη της αύξησης της παραγωγής, που αναμένεται τα δύο επόμενα χρόνια, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται ότι θα αυξηθεί και πάλι και ο αριθμός των ανέργων στον κόσμο θα αυξηθεί κατά 5,1 εκατομμύρια το 2013 για να υπερβεί τα 202 εκατομμύρια και κατά 3 εκατομμύρια επιπλέον το 2014».
Το 2012 η ανεργία σημείωσε άνοδο «αφήνοντας 197 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς απασχόληση», δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότερους απ’ ό,τι το 2011 (193 εκατ.).
«Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι υπάρχουν σήμερα 28 εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι στην ανεργία σε σχέση με το 2007. Δηλαδή 28 εκατομμύρια άνεργοι περισσότεροι σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κρίση», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο γενικός διευθυντής της ΔΟΕ Γκάι Ράιντερ.
Το απόλυτο ρεκόρ αριθμού ανέργων χρονολογείται από το 2009 με 199 εκατομμύρια. «Θα ξεπεράσουμε αυτό το ρεκόρ το 2013», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εμπειρογνώμονας της ΔΟΕ.
Οι «πολιτικές ασυναρτησίες», ιδιαίτερα στην ευρωζώνη, με μια προσέγγιση των προβλημάτων κατά περίπτωση, είχαν επιπτώσεις στις αποφάσεις που συνδέονται με την επένδυση, κάτι που επιβράδυνε την αύξηση των θέσεων εργασίας. Εξάλλου, όταν δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας, έγιναν απρόσιτες για τους μακροχρόνια άνεργους, «επειδή απαιτούν ικανότητες που αυτοί δεν έχουν».
Οι νέοι πλήττονται επίσης ιδιαίτερα από την ανεργία. Σύμφωνα με τη ΔΟΕ, «73,8 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι σ’ όλο τον κόσμο και η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας είναι πιθανόν να σπρώξει άλλο μισό εκατομμύριο νέους στην ανεργία ως το 2014».
Το 2012, το ποσοστό της ανεργίας των νέων είχε σκαρφαλώσει στο 12,6% και το 2017 αναμένεται ότι θα φτάσει το 12,9%. Η κρίση έχει οδηγήσει στην εμφάνιση ενός νέου φαινομένου, αυτού των νέων που γνωρίζουν τη μακροχρόνια ανεργία με την είσοδό τους στην αγορά εργασίας, μια κατάσταση πρωτοφανής.
Σήμερα 35% των άνεργων νέων είναι χωρίς απασχόληση εδώ και τουλάχιστον 6 μήνες στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 28,5% το 2007. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την αγορά εργασίας και «δεν βρίσκονται ούτε σε δουλειά ούτε στην ανεργία ούτε στο σχολείο ούτε σε επαγγελματική εκπαίδευση».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.