Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ  


Πολίτες - μέλη του ΕΠΑΜ Ηρακλείου ανέλαβαν και έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία δράση στην Α' Οικονομική Υπηρεσία Ηρακλείου (ΔΟΥ) με θέμα τη μη καταβολή των τελών κυκλοφορίας αλλά και τη μη παράδοση των πινακίδων των αυτοκινήτων τους. Συγκεκριμένα μετά από επίπονη προσπάθεια ωρών, η υπηρεσία, μέσω του προϊσταμένου της, δέχθηκε τελικά τη σύννομη Αίτηση-Δήλωση των πολιτών- μελών του ΕΠΑΜ όπως είχε υποχρέωση βάση νόμου.


Η Αίτηση-Δήλωση αναφέρει αναλυτικά 11 λόγους για τους οποίους οι πολίτες δικαιούνται να μη καταβάλουν τα τέλη, παρά μόνο ένα συμβολικό ποσό (παράβολο 1 ευρώ) μέχρις ότου ικανοποιηθούν νομικά και ηθικά.Έτσι "σπάει" ένα κατεστημένο ετών που ήθελε το πολίτη να δέχεται αδιαμαρτύρητα την όποια παράλογη ή ακόμη και διαστροφική οικονομική απαίτηση του κράτους. Με το παράδειγμα αυτό οι πολίτες βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι διεκδικώντας με επιμονή κάθε δίκαιο αίτημα, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και δημιουργεί προηγούμενο και για άλλους να ακολουθήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, καταδικάζουμε τη ¨λογική¨ όπου σε μια εποχή γενικευμένης χρεωκοπίας, κάποιος προκειμένου να πληρώσει το όποιο τέλος ή φόρο (νόμιμο ή παράνομο) να στερείται αναγκαία για την επιβίωση του αγαθά.

Το ΕΠΑΜ θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα και στην αντίσταση της κοινωνίας μέχρι τη τελική ανατροπή του καθεστώτος της κατοχής.

ΕΠΑΜ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ


Δείτε το βίντεο για του λόγου το αληθές:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.