Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Φανταστείτε τώρα να είχαμε και "ανάπτυξη"... (Θα ήταν λάδι στην φωτιά)

Όλα είναι μια χαρά, είμαστε πραγματικά σε φανταστική φόρμα μας λένε συνέχεια, λες και ξεχάσαμε ότι μας είπαν τα ίδια και χθες. Αλλά από την άλλη πλευρά, πρέπει να μας το λένε, γιατί όλοι βλέπουμε ότι "ανάπτυξη" δεν υπάρχει πουθενά και έτσι πρέπει κάπως να μας το θυμίζουν συνέχεια. Ή μάλλον, ανάπτυξη υπάρχει, αλλά δυστυχώς είναι σε τομείς όπως η βελτίωση της φορο-δολοφονικής μηχανής, την εξαθλίωσης όλων μας από τις γνωστές μας πια εξουσίες και άλλα παρόμοια. 

Σταματήστε όμως να παραπονιέστε! Δεν λέτε πάλι καλά που δεν έχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη που οι φερόμενοι ως κυβερνώντες μας υπόσχονται ότι έρχεται κάθε δύο μέρες;  Μην ξεχνάτε ότι όλα τα κακά έχουν και τα καλά τους. Θα έλεγε κανείς, ότι το χαοτικό μπάχαλο που λέγεται Ελληνικό Κράτος όπως το έκαναν, είναι η ίδια τους  Αχίλλειος πτέρνα. Και αυτό το χάος, βάζει ένα δυνατό φρένο στην ανεξέλεγκτη διάλυση των πάντων. Δεν λέω, αν τους αφήσουμε, θα έρθει και αυτή η διάλυση, αλλά όχι λόγω των ικανοτήτων τους. 

Προς το παρόν όμως, η σοβαρότατη αδυναμία του πολιτικού προσωπικού και εγχώριων φίλων τους, δεν είναι μόνο ο άκρατος ραγιαδισμός και δωσιλογισμός τους, αλλά και η ίδια τους η απύθμενη ασχετοσύνη σε όλους σχεδόν τους τομείς, εκτός βέβαια από τα δύο φόρτε τους, που είναι το θέατρο και η δυνατότητα τους να ακολουθούν πιστά εντολές παρακάμπτοντας ολοκληρωτικά την όποια ελάχιστη κριτική σκέψη που θα μπορούσαν ακόμα και αυτοί να έχουν. Τι κι αν προσπαθούν να φέρουν τον κάποιον, τον οποιονδήποτε τυχαίο βρε παιδί μου, κάποιον τελος πάντων διαθέσιμο πεινασμένο για θάνατο γύπα να μας φάει το κουφάρι; Μέχρι στιγμής, απ' ότι φαίνεται, ούτε αυτό δεν μπορούν να κάνουν σωστά.

ΒΕΝΖΙΝΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ας δούμε πρώτα ένα παράδειγμα, για τι πράγμα ακριβώς μιλούν όταν λένε ότι έρχεται η ανάπτυξη. Πάρτε την περίπτωση που αναφέρεται το Χωνί της 20-01-2013 για τους βενζινοπώλες και δείτε μια πτυχή της απύθμενης ανικανότητας των "υπευθύνων". Ενώ λοιπόν ο αξιότιμος Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστής Χατζηδάκης εργάζεται σκληρά για την "ανάπτυξη" ακολουθώντας πιστά τις επιθυμίες των "μεγάλων", ο απλός βενζινοπώλης ή μεταπωλητής καυσίμων, είναι έτοιμος να βάλει λουκέτο για πάντα. Χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Μασαλής (Πρόεδρος Μεταπωλητών Θέρμανσης) μέσα από τις γραμμές του Χωνιού αναφέρει:


"Μέχρι τώρα έχουν κλείσει περίπου το 15% και τώρα είναι υποψήφιο για κλείσιμο άλλο ένα 20%. Οι ισχυροί κερδίζουν πάντα δυστυχώς." 

Μάλιστα, πολύ όμορφα, ας δούμε και τι λέει και ο κύριος Γ. Κιούσης (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας) στο ίδιο άρθρο: 

"Οι βενζινοπώλες δεν αντέχουν άλλο, έχουν δύο λύσεις... ή να πουλήσουν τα πρατήριά τους σε λαθρεμπόρους ή σε εταιρεία πετρελαιοειδών." 

Μπράβο κύριε Χατζηδάκη, πραγματικά φανταστική ανάπτυξη, πρόσεξε μην πάθεις καμιά υπερκόπωση με τις τρομερές προσπάθειες που κάνεις! Να κλείσουμε λοιπόν όλους τους ιδιώτες, όλους τους μικρούς, για να τα δώσουμε όλα κοψοχρονιά στους μεγάλους. Και αυτό θα μας σώσει, με νέες θέσεις εργασίας, όπου οι υπάλληλοι που θα δουλεύουν για τους μεγάλους, θα δουλεύουν με τους όρους των νέων και γνωστών πλέον δουλικών όρων.

Ας δούμε άλλο ένα παράδειγμα, για να καταλάβουμε πως βλέπουν αυτοί την έννοια της ανάπτυξης. Ειδικές Οικονομικές Ζώνες. Τι να πει κανείς γι αυτές, που δεν έχει ειπωθεί ακόμα; Ας το δούμε πρακτικά. Φτιάξε ένα μεγάλο κλουβί, βάλε κλειδαριές και βάλε μέσα μερικές δεκάδες χιλιάδες εξαθλιωμένους σκλάβους. Αφαίρεσε τους κάθε εργασιακό δικαίωμα. Δώσε τους και ένα εξευτελιστικό μισθουλάκο ίσα ίσα για να λέμε ότι πληρώνονται. Αν πεινούν, ή δεν έχουν πια στον ήλιο μοίρα, δώσε τους και λίγο χυλό να φάνε και ένα κρεβάτι, εκεί, δίπλα στον χώρο εργασίας, για να κοιμούνται. Δώσε και πλήρη φοροαπαλλαγή  στον εργοδότη που θα αναλάβει αυτήν την "υποδομή". Μετά βάλε και μια ταμπέλα που να λέει "ΕΔΩ Η ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ", για να μην ξεχνάμε φυσικά για τι πράγμα μιλάμε εδώ. 


Κέρδος για όλους έτσι; Φτηνή εργασία για τους "επενδυτές", γράψε "check". Υποδομή δουλικής εργασίας στο κατώφλι των "εταίρων" μας στην Ευρώπη, και όχι χιλιόμετρα μακρυά, κάτι το οποίο πάντα κόστιζε, γράψε "check". Και δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τα δεκάδες μπράβο και ευχαριστώ που θα λάβουν οι "ικανότατοι" ηγέτες μας, από τα αφεντικά τους, λίγο είναι κι αυτό; Γράψε πάλι "check". Τι κι αν το μόνο που θα καταφέρει το Κράτος είναι να μετατρέψει τους πολίτες του σε σκλάβους; Τι κι αν δεν πρόκειται το Κράτος να δει κανένα εισόδημα από όλα αυτά, άσχετα αν οι ΕΟΖ είναι κατάφωρα παραβίαση ακόμα και των πιο βασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου; Τι κι αν όλα αυτά είναι καθαρά και ξάστερα εκτός από απάνθρωπα πράγματα, κρετινισμός της πιο προχωρημένης μορφής;

Αλλά μην νομίζετε ότι τους περνούν κάτι τέτοια από το μυαλό. Δεν τους απασχολεί καν το τι θα γίνει, με τις βλακώδεις, δωσιλογικές θα έλεγαν άλλοι, αποφάσεις τους. Ο όλεθρος που θα επέλθει με το να κάθονται αυτοί στα τέσσερα για τους μεγάλους και στο όνομα του Λαού, είναι κάτι που ούτε καν το ονειρεύτηκαν. Γιατί αυτοί δεν κάνουν ότι κάνουν επειδή έχουν "σχέδιο", "στρατηγική" ή οποιαδήποτε μορφή σκέψης τέλος πάντων, αλλά γιατί πολύ απλά ως ανεγκέφαλοι υπηρέτες, ακολουθούν πιστά τις εντολές και επιθυμίες των έσω και έξω επικυρίαρχων. Από εκεί και πέρα, στο κεφάλι τους, βασιλεύει το κατάμαυρο σκοτάδι της πιο άρρωστης λήθης. Τους έχουν πει ότι έτσι είναι η "ανάπτυξη" και αυτό χρειάζεται να γίνει τώρα και έτσι αυτό κάνουν και μέχρι εκεί φτάνουν. Το ότι κάποια νοικοκυριά σε μια νύχτα θα μετατραπούν σε άλλες μερικές χιλιάδες ανθρώπων χωρίς ελπίδα, είναι γι αυτούς στην καλύτερη περίπτωση απλά κάποιες αμελητέες παράπλευρες απώλειες.

Θα μου πείτε, καλά, πριν μας έλεγες ότι είμαστε τυχεροί, αλλά εδώ αυτοί φαίνεται να συνεχίζουν την καταστροφή με ότι και αν πιάσουν. Ναι, αλλά να ξέρετε ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερα, τα οποία ευτυχώς δε έχουμε δει ακόμα. Για παράδειγμα, η ίδια η ανικανότητά τους, δεν τους αφήνει παρά να συνάψουν συμφωνίες, να πουλούν κοψοχρονιά ότι μπορούν,  ή να περνούν σχέδια που καταστρέφουν τους ιδιώτες. Και ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, πολλά από αυτά δεν μπορούν καν να τα καταφέρουν. Παράδειγμα η πασίγνωστη περίπτωση του Οικόπεδου του Ελληνικού. Δεν μπόρεσαν να πείσουν κάποιον να το αγοράσει ακόμα, παρ όλες τις εξευτελιστικές τους υποχωρήσεις σε όλα.  Μεγαλύτερα πράγματα όπως οι ΕΟΖ, όπως και να το κάνουμε, θέλουν οργάνωση, θέλουν κάποια βασική τουλάχιστον τεχνογνωσία στις "τέχνες" της μαζικής εξολόθρευσης.

Η αλήθεια είναι ότι "δεν το έχουν", πως να το κάνουμε, η απίστευτη ασχετοσύνη τους και αστείρευτη ανικανότητα τους κάνει ακόμα και ανίκανους προδότες. Τόσο δεινά και τελείως αβοήθητα ανίκανοι είναι. Και οι δυνάμεις που περιμένουν υπομονετικά να αρχίσουν επιτέλους το ουσιαστικό στάδιο της καταστροφής, έχουν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους. Δοκίμασαν τους μεν, δοκίμασαν τους δε, τους δοκιμάζουν όλους μαζί, μπας και δουν "άσπρη μέρα", αλλά άσχετα με το χρώμα τους, η επιδημία της ανικανότητας στο υπάρχον πολιτικό και άλλο προσωπικό, είναι ένας από τα κοινά χαρακτηριστικά όλων τους.

  
Χαρακτηριστικό παράδειγμα που προδίδει την ανυπομονησία και απογοήτευσή τους αυτή, είναι ότι το ΔΝΤ τώρα εισηγείται την αντικατάσταση της αποτυχημένης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ με ξένους μάνατζερς! Έχουν δηλαδή απηυδήσει με τους ηλίθιους ακόμα και οι προστάτες τους. Τι άλλο να πούμε που δεν μας είπε το ίδιο το ΔΝΤ, για να καταλάβουμε ότι το παρόν πολιτικό προσωπικό και αυτοί που υλοποιούν τα αίσχη τους ούτε ένα απλό ξεπούλημα δεν μπορούν να ολοκληρώσουν για τα αφεντικά τους;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ;

Το καθεστώς της νέας κατοχής, προφανώς δεν έχει τελειώσει την εργασία του. Για να τελειώσει, θα σημαίνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία μας, θα είμαστε είτε πλέον "εκτός παιχνιδιού" θαμμένοι κάτω από μερικά πόδια γης δηλαδή, ή θα είμαστε σκλάβοι χωρίς ιδιοκτησία σε καμιά ΕΟΖ  ή εκτός χώρας χωρίς πατρίδα και μέλλον. Οπότε έχουν δουλειά ακόμα.

  • Υπάρχουν τα σχέδια για διαμελισμό της χώρας. 
  • Υπάρχουν τα σχέδια όχι απλά υπερχρέωσης του κάθε Έλληνα, αλλά της καθολικής μετατροπής του σε δουλοπάροικο χωρίς καμιά ιδιοκτησία. 
  • Υπάρχουν τα σχέδια κατάσχεσης των πάντων, ιδιωτικών και δημοσίων περιουσιών, και βάλτε μέσα σε αυτά, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, στην κυριολεξία. 
  • Υπάρχουν τα σχέδια για πλήρη κατοχή από δυνάμεις κατοχής μισθοφορικές, με πραγματικά μέσα στον πραγματικό κόσμο. 
  • Υπάρχει ο στόχος της ολοκληρωτικής εξαφάνισης της Εθνικής συνειδήσεως του Λαού. 
  • Υπάρχουν τα σχέδια για ομοσπονδοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και καταλύσεως Συνταγμάτων και Κρατών.
  • Υπάρχουν τα σχέδια ολοκληρωτικής και αμετάκλητης υποταγής στις ορέξεις των Διεθνών Μεγάλων Τραπεζών κεντρικών ή μη. 
  • Υπάρχουν τα σχέδια για φορολόγηση των πάντων, από τον αέρα που αναπνέουμε, και το νερό, μέχρι και την ίδια την ύπαρξή μας. 
  • Και τέλος, υπάρχουν και τα σχέδια χρήσης και εκμετάλλευσης των απίστευτα όμορφων και αμέτρητων τόπων τουρισμού αυτής της Χώρας, χωρίς την ενοχλητική παρουσία του κάθε "βρώμικου Έλληνα" για να μπερδεύει τα πράγματα και να "επηρεάζει αρνητικά το business".  
Ξέχασα τίποτα;

ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΟΙ, ΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΞΩ, ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΙΚΑΝΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ

Αυτά λοιπόν δεν μπορούν να τα κάνουν μόνοι τους οι δικοί μας, εγχώριοι προδότες. Οπότε για να γίνουν αυτά, θα χρειαστούν άλλα μέσα. Τα ψυχρόαιμα σαρκοβόρα ερπετά που είναι έτοιμα να τα πάρουν όλα για λογαριασμό τους, έχουν ήδη σιγά σιγά αρχίσει να υλοποιούν το επόμενο στάδιο που κάνει, δυστυχώς γι αυτούς, πιο φανερές τις προθέσεις τους. Έφτασαν κοντά στον στόχο μέσω του πρώτου σταδίου, αλλά δεν υπολόγισαν την ανικανότητα του πολιτικού προσωπικού. Και βέβαια, δεν έχουν καν υπολογίσει τον Ελληνικό Λάο. Γιατί μπορεί σήμερα να κάθεται σχετικά ήρεμος και να παρακολουθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ετοιμάζεται για την καταληκτική κίνηση ματ. Αλλά επειδή ακριβώς δεν το υπολόγισαν αυτό, νομίζουν ότι μπορούν να συνεχίσουν ακάθεκτοι. Το "πείραμα" κατ' αυτούς, είχε κάποια ενδιαφέροντα απρόοπτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι απέτυχε.

Ναι, υπάρχει μια μερίδα του Λαού μας που δεν έχει παραδώσει τα "όπλα". Μπορεί να έχει ακόμα υπομονή, αλλά ας προσέξουν οι επικυρίαρχοι, σε καμιά περίπτωση δεν είναι αδράνεια. Η ανοσία στα ψέματα και στα θέατρα του κοινοβουλίου έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις, που συνεχώς αυξάνεται. Κανένας από αυτούς δεν πιστεύει τα παραμύθια περί Ευρώ. Κανένας τους δεν περιμένει από κανέναν αυτοαποκαλούμενο "αντιμνημονιακό" να μας σώσει. Κανένας τους δεν έχει αποδεχθεί την απαξίωση χωρίς να έχει αρχίσει να σχεδιάζει την αντίστασή του.  Αυτοί, δεν πρόκειται να αφήσουν την οικογένειά τους να πεινάσει, για να πληρώσουν ένα χαράτσι ή κάποιον καταχρηστικό φόρο. 


Αυτοί δεν φοβούνται την αστυνομία, τις συλλήψεις ή τα πιθανά δικαστήρια για μη πληρωμή φόρων. Ούτε τους απασχολούν τα στημένα φαινόμενα τρομοκρατίας, είτε λεκτικά είναι αυτά, είτε με επιθέσεις μέσω παρακρατικών υπηρεσιών, παρά μόνο για να επιβεβαιώσουν και πάλι αυτό που ξέρουν. Και κανένας τους δεν θα παραδώσει την Πατρίδα, ούτε θα περιμένουν για να περνά ο χρόνος άπρακτα με τους παραπλανητικούς διθυράμβους των συνδικάτων των ξεπουλημένων. Η συνείδησή τους ιδίως τώρα τελευταία, βρίσκεται πλέον στον σωστό χώρο, στην ιδανική κατάσταση. Αυτό που μένει είναι να οργανωθούν σε κοινή δράση, σε μια μετωπική αντίσταση και ανυπακοή τέτοιας αποφασιστικότητας που δεν έχει ξαναδεί ποτέ ο κόσμος, τουλάχιστον με την μορφή που θα πάρει αυτή τώρα.

Αν είχαν καταλάβει οι εξωτερικοί εχθροί μας, αυτό που έχουν αρχίσει να υποπτεύονται οι εγχώριοι χρήσιμοι ηλίθιοι, θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Γιατί ενώ η απύθμενη βλακεία των εδώ ραγιάδων τους επιτρέπει να παίζουν με την φωτιά αγνοώντας τον κίνδυνο, τα έξωθεν κοράκια στην ίδια περίπτωση θα έμεναν μακριά, και θα επέλεγαν εσπευσμένα και επειγόντως την απόλυτη απομόνωσή μας. 


Γιατί θα ρωτήσετε; Γιατί αυτό που θα γίνει σε λίγο στην Ελλάδα, θα αποτελέσει ένα πολύ "κακό" παράδειγμα για τους υπόλοιπους που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση. Και τέτοια παραδείγματα, αυτός ο Άθλος δηλαδή που προσεχώς ο Έλληνας θα καταφέρει και θα αναδείξει περίτρανα, θα ήταν καλύτερα να μην προβληθεί καθόλου μα καθόλου, γιατί το τελευταίο που θέλουν, είναι να παίρνουν αυτές τις "κακές ιδέες" και δεδικασμένα οι υπόλοιποι Λαοί που περιμένουν στην σειρά για να τους βάλουν στην κρεατομηχανή των κερδοσκόπων.

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.