Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Ο Τσίπρας πάει Μέγαρο μαζί με την αφρόκρεμα του δωσιλογισμού. Εμείς θα είμαστε απ’ έξω.

tsipras-andreas2

του Waldorf
μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας
Τον “εθνάρχη” Κωνσταντίνο Καραμανλή πρόκειται να τιμήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μαζί με όλο το ανφάν γκατέ του δωσιλογισμού· Βενιζέλο, Σαμαρά, Κουβέλη, Παπούλια, ενώ παρών θα είναι και ο Καραμανλής ο νεώτερος. Πρόκειται για το συμπόσιο «Κωνσταντίνος Καραμανλής: τότε και τώρα» που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Η νέα κοινή εμφάνιση του κ. Τσίπρα με τις κατοχικές δυνάμεις έρχεται να προστεθεί σε μία μακριά λίστα συναντήσεων και δηλώσεων υποταγής προς όλους αυτούς τους θεσμούς που μας οδηγούν στον αφανισμό, με πιο πρόσφατα τα χειροκροτήματα του Μανώλη Γλέζου προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του τελευταίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με όλη την αφρόκρεμα των γερμανοτσολιάδων που φέρονται ως κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες, θα μας πει για το τι ωραία που είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση που μας έβαλε ο Καραμανλής, για το πόση δημοκρατία μας χάρισε στη μεταπολίτευση και άλλα τέτοια φαιδρά. Και φυσικά θα το κάνει μαζί με τους μεγαλύτερους δωσίλογους που έχει γνωρίσει η σύγχρονη Ελλάδα: τους ηγέτες της τρικομματικής κυβέρνησης, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, και τον κύριο “ναι σε όλα” Κώστα Καραμανλή. Μόνο ο Παπανδρέου λείπει.

Πέρα από την γελοιότητα του πράγματος, ο σκοπός αυτής της συνάντησης είναι προφανής και δεν είναι άλλος από το να δώσει και τα τελικά διαπιστευτήρια υποταγής στις εσωτερικές δυνάμεις κατοχής. Έπειτα από την εμφάνισή του στο βαθύ κράτος του αμερικάνικου κατεστημένου, δηλαδή το ίδρυμα Brookings, έπειτα από τις μυστικές συναντήσεις που είχε με στελέχη του αμερικάνικου υπουργείου εξωτερικών, έπειτα από το τετ-α-τετ με τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ, ήρθε η ώρα και για τις τελευταίες τυπικότητες με τις μαριονέτες εσωτερικού.

Όλες αυτές οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης των προηγούμενων εβδομάδων από τη μεριά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι συνεχείς επιθέσεις της ΝΔ προκειμένου να “ξεκαθαριστεί πλήρως” αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι ένα κόμμα “νομιμότητας”, είχαν τον στόχο να δημιουργηθούν δύο ξεκάθαρες κατηγορίες: η πρώτη είναι τα κόμματα του λεγόμενου “Συνταγματικού Τόξου”, δηλαδή τα κοινοβουλευτικά κόμματα, που όλα ανεξαιρέτως έχουν δώσει γη και ύδωρ στο υπάρχον καθεστώς και που το σύστημα δεν τα φοβάται, και η δεύτερη κατηγορία είναι όλοι οι υπόλοιποι εκτός Βουλής. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι; Αυτοί που προτείνουν έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτοί που μιλάνε για Συντακτική Εθνοσυνέλευση, αυτοί που τολμάνε να υπερασπιστούν την εθνική κυριαρχία της χώρας, αυτοί που δηλώνουν απερίφραστα πως οι δωσίλογοι θα δικαστούν από τον λαό και δεν χαριεντίζονται μαζί τους. Επιπλέον, είναι αυτοί που χρησιμοποιούν την απαγορευμένη λέξη: το Χρέος. Και δεν χρησιμοποιούν αποπροσανατολιστικούς όρους όπως “πρωτογενή πλεονάσματα”, “ανάπτυξη” και “επενδύσεις” προκειμένου να κάνουν ότι δεν βλέπουν τον ελέφαντα στο δωμάτιο, που δεν είναι άλλος από το δημόσιο χρέος. Αυτός ο ξεκάθαρος διαχωρισμός που επιχειρούν να εγκαθιδρύσουν στην πολιτική σκηνή έχει ως μοναδικό στόχο την άγρια καταστολή όλων εκείνων των κομμάτων που απειλούν το καθεστώς, προκειμένου να μην έρθει και εδώ καμία συμφορά τύπου Ιταλίας με τον Μπέπε Γκρίλο.

Είναι χαρακτηριστικό δε, πως κάθε κίνηση του επίσημου κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει σε χυδαιότητα την προηγούμενη. Στην παρούσα φάση, η παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκδήλωση μνήμης του “εθνάρχη” ακολουθεί την παρουσία του Μανώλη Γλέζου στην παρουσίαση του βιβλίου του βρυκόλακα της ελληνικής πολιτικής σκηνής, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σε μία εκδήλωση όπου σκοπός της ήταν η αγιοποίηση της τριετίας της ντροπής, όπου ακούστηκαν απόψεις όπως ότι πρέπει να απολυθούν κάμποσοι δημόσιοι υπάλληλοι και πως το κίνημα “Δεν Πληρώνω” αλλά και οι αντάρτικες επιθέσεις στην Ελληνικός Χρυσός είναι εκτός νομιμότητας, ο κ. Γλέζος αντί να σηκωθεί να φύγει, καθόταν και συναναστρέφονταν με τις πιο σιχαμένες φιγούρες της μεταπολίτευσης. Παρών στην εκδήλωση του Δράκουλα ήταν και ο Σπύρος Χαλβατζής από το ΚΚΕ, αλλά αυτό δεν αποτελεί έκπληξη πλέον.

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου, όπου ο κ. Τσίπρας παρουσίασε το νέο φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Την παρουσίαση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος, που κάνει ακόμη και τους ακροδεξιούς να ωχριούν μπροστά του. Είναι αυτός ο κύριος που μαζί με τον πρόεδρο των Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Βενιάμη τριγυρίζουν ανά την Αττική και προωθούν την ιδέα μιας Ειδικής Οικονομικης Ζώνης στη Δραπετσώνα και αλλού στον Πειραιά.

Την Τετάρτη λοιπόν, όσο το δωσιλογικό καθεστώς θα χαριεντίζεται εντός του Μεγάρου αναπολώντας τι ωραία που ήταν που ο εμπνευστής του “Ανήκομεν εις την Δύση” μάς έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση που σήμερα μας οδηγεί στην χρεοκοπία, εμείς θα είμαστε απ’ έξω προκειμένου να σπάσουμε τα κάλπικα διλήμματα “μνημόνιο ή αντιμνημόνιο” και “δεξιά ή αριστερά”, όπως επίσης και το Συνταγματικό Τόξο που πάνε να επιβάλλουν. Θα είμαστε απ’ έξω μαζί με το Δεν Πληρώνω και άλλα κινήματα προκειμένου να θέσουμε το πραγματικό δίλημμα· ή με την πατρίδα και την δημοκρατία ενάντια στο καθεστώς κατοχής ή με τους δωσίλογους. Ενδιάμεσος δρόμος δεν υπάρχει.

Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.