Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ες Ες Χαλκιδικής: Δεν έπεσαν δακρυγόνα στην Ιερισσό, αλλά και αυτά που πέσανε ήταν περιορισμένα...


Ομαδική παράκρουση ξανάπαθαν οι κάτοικοι της Ιερισσού, ενώ πλήθος ψεύτικων βίντεο κατακλύζουν το διαδίκτυο.

Από το Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας
Αυτά δεν είναι δακρυγόνα.
Αυτά δεν είναι δακρυγόνα.
Ομαδική παράκρουση έπαθαν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Ιερισσόύ Χαλκιδικής σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Προστασίας του Μπόμπολα. Τα χημικά που πετάχτηκαν ήταν περιορισμένα, ενώ στους μαθητές του σχολείου της Ιερισσού δεν πετάχτηκαν ποτέ δακρυγόνα. Τα παιδιά που περιγράφουν το πώς τους ήρθαν δακρυγόνα στο προαύλιο του σχολείου τους, πώς κλείστηκαν στις αίθουσες αμέσως, καθώς και για την συμμαθήτριά τους που έπαθε κρίση πανικού, είναι προφανώς ονειροπαρμένα.
Επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση των πραιτωριανών δυνάμεων, οι 4 κάτοικοι που συνελλήφθησαν σήμερα είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας των Ιερισσιωτών.
Τέλος, το αποτέλεσμα της εκτόξευσης πετρών προς τους γενίτσαρους είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, δυστυχώς ελαφρά, ενώ τα “περιορισμένα” δακρυγόνα που “χρησιμοποιήθηκαν” δεν προκάλεσαν καμία ασφυξία ούτε σε ηλικιωμένους, ούτε σε πεντάχρονα παιδιά, ούτε σε γυναίκες αλλά ούτε και σε ένα βρέφος 10 μηνών που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο. Επίσης, ένα 15χρονο παιδί δεν τραυματίστηκε από κάλυκα δακρυγόνου που έπεσε στο κεφάλι του.
Τα βίντεο που ακολουθούν είναι προϊόντα φότοσοπ και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα του Δένδια. (περισσότερα εδώ).

Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σήμερα το πρωί, τετρακόσια (400) περίπου άτομα συγκεντρώθηκαν- απέκλεισαν την επαρχιακή οδό Γοματίου – Ιερισσού και δεν επέτρεπαν τη διέλευση αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες μαζί με δικαστικούς λειτουργούς μετέβαιναν στην περιοχή για υποβοήθηση των αστυνομικών ερευνών, που διενεργούνται στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τον εμπρησμό σε εγκαταστάσεις εταιρείας στις “Σκουριές” Χαλκιδικής, τα ξημερώματα της 17-02-2013.
Σημειώνεται ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν βάλει φωτιά σε ελαστικά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αποπνικτική ατμόσφαιρα στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον δεν ανταποκρίθηκαν στις επανειλημμένες εκκλήσεις για αποχώρηση από το σημείο και εκσφενδόνιζαν πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δυο αστυνομικοί. Τελικά η διέλευση των αστυνομικών επετεύχθη με περιορισμένη χρήση χημικών μέσων. Στη συνέχεια, οι συγκεντρωθέντες, κινούμενοι προς το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού.
Δεν πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ή συλλήψεις ατόμων. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Καταγγελίες κατοίκων για τα χημικά που “ποτέ δεν πέσανε”

sxoleio
Καταγγελία του διευθυντή του Γυμνασίου-Λυκείου Ιερισσού.

Τα χημικά που όχι μόνο ποτέ δεν πέσανε άλλα ήταν και “περιορισμένα”

Ήταν τόσο περιορισμένα τα χημικά που έπεσαν μέχρι και μέσα σε σπίτια.
“Σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.”
dsc07709dsc07669dsc07703

Μία γυναίκα αποφάσισε να ξαπλώσει στην άσφαλτο

Ο κύριος είναι φάντασμα. Κανένας δεν προσήχθη.

dsc07625dsc07630

Σκηνές απο την εισβολή των ΜΑΤ

Και μην ξεχνάτε: Η ανάπτυξη θέλει (ανθρωπο)θυσίες.

Ε.ΠΑ.Μ. Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.