Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το κίνημα της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών χρειάζεται επειγόντως αναβάθμιση!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ!

Τον περασμένο μήνα ολοκληρώθηκε η προσπάθεια της συντονισμένης δράσης, γνωστής σε όλους μας ως Λαϊκή Στάση Πληρωμών. Μέχρι και πριν δύο-τρείς εβδομάδες, όλοι μας θα λέγαμε ότι αυτή η δράση είναι ένας από τους βασικούς τρόπους για να αντισταθεί ο εξαθλιωμένος Λαός ενάντια στο αυταρχικότατο κράτος κατοχής. 

Όμως, αρχίζουν σιγά σιγά να αποκαλύπτονται κάποια πράγματα που ετοιμάζει η δικτατορική εξουσία, θα μπορούσαν να καταστήσουν απολύτως ανίκανη την προσπάθεια αυτή. Απ ότι φαίνεται, η δωσιλογική κυβέρνηση έχει αρχίσει να ετοιμάζει το δικό της πλαίσιο "δράσης", το οποίο έχει ως μοναδικό στόχο, τον ευνουχισμό και την αποδυνάμωση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί σήμερα, αλλά και κάθε άλλη μεμονωμένη πράξη άρνησης πληρωμής φόρων.  

Συγκεκριμένα, υπάρχουν στοιχεία και πληροφορίες ότι το κράτος ετοιμάζεται να εφαρμόσει μια δέσμη από μέτρα και πρακτικές, που θα κάνουν εκ των πραγμάτων, αδύνατη την άρνηση πληρωμών. Ας δούμε μέχρι στιγμής τι έχει αποκαλυφθεί:


1) Το κράτος θα αποκτήσει σύντομα το "έννομο" δικαίωμα να ξέρει ακριβώς και με λεπτομέρεια όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών μας.
 
Πηγή
Δημοσιεύτηκε στις: 21/05/2013
Απόσπασμα:
"Οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών μέσω του μητρώου τραπεζικών λογαριασμών θα γνωρίζουν το ύψος και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών όλων, ελεύθερων επαγγελματιών, μισθωτών συνταξιούχων κλπ.

Τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει για κάθε καταθέτη το μητρώο τραπεζικών λογαριασμών θα είναι ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού, η ημερομηνία δημιουργίας, τα στοιχεία δικαιούχου και συνδικαιούχων, αλλά και το σύνολο των καταθέσεων και των αναλήψεων. Οι ελεγκτές θα έχουν δικαίωμα πρόσβασης στους λογαριασμούς των ελεγχόμενων από το 2002, ενώ θα έχουν και πρόσβαση στα στοιχεία κινήσεων (αναλήψεις και καταθέσεις) από το 2008 και μετά."


2) Ετοιμάζεται επειγόντως νέο σύστημα "παρακράτησης φόρων"
 
Πηγή
Δημοσιεύτηκε στις: 23/05/2013
Απόσπασμα:
"Σύμφωνα με την «Καθημερινή» το προσχέδιο του νέου κώδικα φορολογίας εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα προβλέπει νέο σύστημα παρακράτησης φόρου για μισθωτούς, αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 90% για όλους τους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις, ενώ οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν το 2014 πριν από τον Απρίλιο."

3) Οι φορολογικές δηλώσεις είναι πλέον υποχρεωτικό να γίνονται ηλεκτρονικά

Πηγή
Δημοσιεύτηκε στις: 23/05/2013

Απόσπασμα:
"1. Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου."

4) Το Υπουργείο οικονομικών "διαψεύδει" ότι το ΣΔΟΕ θα έχει αυτόματη πρόσβαση σε τραπεζικού λογαριασμούς από τις 19 Μαρτίου - στην συνέχεια, πηγές του ΣΔΟΕ αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα έγινε δίμηνη αναβολή στο σχέδιο αυτό.

Πηγή
Δημοσιεύτηκε στις: 19/03/2013

Απόσπασμα:
"Δίμηνη αναβολή δίνει το ΣΔΟΕ στην έναρξη λειτουργίας μηχανισμού αυτόματης πρόσβασης στους λογαριασμούς καταθέσεων των φορολογούμενων που βρίσκονται υπό έλεγχο.

Αυτό αναφέρουν πηγές του ΣΔΟΕ σχετικά με την αυτόματη πρόσβαση της υπηρεσίας σε τραπεζικούς λογαριασμούς για τη διευκόλυνση των φορολογικών ελέγχων."



Δεν θα καταναλώσουμε άλλο χρόνο για να παραθέσουμε και άλλες σχετικές ειδήσεις. Τα λαϊκά στρώματα του Λαού δεν εμπιστεύονται πλέον καθόλου το κατοχικό δωσιλογικό κράτος, ότι και αν πει, ότι και αν του "εγγυηθεί", ότι και να λέει ο νόμος σήμερα και ακόμα και εάν κάτι από αυτά που θέλει να κάνει καταπατούν κατάφωρα το Σύνταγμα. Όσοι παρακολουθούν τι έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια, ξέρει πολύ καλά ότι το "σύστημα" που έχει ως φανερό τουλάχιστον αφεντικό του το διεθνές τοκογλυφικό κεφάλαιο, δεν έχει κανέναν απολύτως ενδοιασμό να παραβιάσει οποιοδήποτε - θεμελιώδες ή όχι - δικαίωμα των πολιτών του Λαού μας.


Ένα ΠΟΛΥ πιθανό σενάριο...


Για όποιους δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι διαφαίνεται να έρχεται, τουλάχιστον κατά την γνώμη μου, θα το κάνω λιανά: Το κράτος ακολουθώντας πιστά τις εντολές των αφεντικών του, ετοιμάζεται για την τελειωτική κίνηση κατά του Λαού, στο φέουδο που παλαιότερα είχε το όνομα Ελλάδα: Ετοιμάζεται να κατάσχει όλα τα χρωστούμενα αυτόματα, χωρίς την συγκατάθεσή μας, κατ ευθείαν από τον λογαριασμό του κάθε πολίτη. Στην ουσία, η ώρα της τελευταίας αφαίμαξης , που θα οδηγήσει τους πάντες στον όλεθρο, έρχεται ταχύτατα. Και αυτό, δεδομένου και σε συνδυασμό μάλιστα, με την επίσπευση της εφαρμογής των "τελευταίων" μέτρων που πρέπει κατά τις εντολές της Τρόικα να θεσμοθετηθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2013, και που σχεδόν όλα τους έχουν πλέον "δυναμικό" χαρακτήρα, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του φερόμενου ως Υπ. Οικονομικών,  Στουρνάρα. Η λέξη "δυναμικά", απλά σημαίνει ότι τα νέα μέτρα, είναι "ευλύγιστα" και θα αλλάζουν όποτε και όπως θέλουν. Και να αναφέρουμε επίσης, ότι οι λεπτομέρειες των μέτρων αυτών προφανώς αναφέρονται σε ριζικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του φορολογικού αλλά και πάρα πολλών άλλων πρακτικών.

Όλα αυτά, κάνουν τον υποψιασμένο αναγνώστη, να αναρωτηθεί, το που ακριβώς θα βρίσκεται η πλειοψηφία του Λαού, εάν και εφ όσον βέβαια, δεν αντισταθούμε μαζικότατα και δυναμικά. Η απάντηση είναι προφανής και πολύ, μα πάρα πολύ πιθανή: Οι μισθοί θα πετσοκόβονται από την στιγμή που θα μπαίνουν στον λογαριασμό. Το κράτος θα αγνοεί πλήρως την κατάσταη του κάθε πολίτη και θα παίρνει ότι χρήμα αυτό ορίζει κάθε στιγμή με τα "δυναμικά" του μέτρα, άσχετα με τον απόλυτο κοινωνικό όλεθρο που αυτή η πρακτική θα δημιουργήσει. Σήμερα ήδη έχουμε παιδιά και νοικοκυριά που υποφέρουν, από τρομακτική έλλειψη των βασικών αγαθών. Μόλις όμως εφαρμοστούν τα σχέδια που κάποιοι από εμάς υποψιαζόμαστε ότι έρχονται, να περιμένουμε μια ακόμα ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΤΑΤΗ ολίσθηση προς την απόλυτη εξαθλίωση, ακόμα μεγαλύτερων στρωμάτων του Λαού, σε βαθμό που μπορεί να είναι και το τελειωτικό χτύπημα ενάντια στον Λαό της Πατρίδας μας.


Για όσους λένε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις..


Γνωρίζω, ότι αυτήν την στιγμή δεν έχουμε απόλυτες αποδείξεις για το συγκεκριμένο σενάριο που αναφέρεται παραπάνω. Όμως, την ίδια στιγμή, θα θεωρούσα τουλάχιστον αφελή, οποιονδήποτε έλεγε ότι αυτά τα πράγματα είναι αδύνατα ή "δεν γίνονται". Αρκεί να θυμίσω δύο και μόνον πρόσφατα συμβάντα, για να καταλάβει κανείς ότι το κατοχικό κράτος που υπακούει πιστά τις εντολές που έρχονται έξωθεν, είναι πράγματι απολύτως αδίστακτο:

Πρώτον, το καταστροφικό κούρεμα και κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών των Κυπρίων σε παραβίαση ακόμα και των πιο γνωστών νόμων, πρακτικών και αυτονόητων κανόνων της οικονομίας. 

Δεύτερον, τις απανωτές καταπατήσεις τους ίδιου του Συντάγματος, με μερικά και μόνο παραδείγματα: Τις συνεχούς χρόνου επιτάξεις/επιστρατεύσεις εργαζομένων, και την φορολογία συμπολιτών μας που δεν έχουν ούτε καν την δυνατότητα να αγοράζουν τα βασικά. 

Όποιος λοιπόν έχει την εντύπωση, ακόμα και τώρα, ότι το "σύστημα" δεν είναι δυνατόν να κάνει μια τέτοια κίνηση, αυταπατάται με τον πιο τραγικό τρόπο.


Τι κάνει το κράτος κατοχής κάθε φορά που έχουμε "επαφές" μαζί του


Μια και ξεκαθαρίσαμε ότι το κράτος είναι παραπάνω από ικανό να συνεχίσει ακάθεκτο τις ανθρωποθυσίες, και ότι ένας πιθανός τρόπος για να το κάνει αυτό, είναι η αυτόματη φορολογία κατ ευθείαν από τους Τραπεζικούς λογαριασμούς, είμαστε αναγκασμένοι, εφ όσον θέλουμε να αποκαλούμαστε αγωνιστές, να κάνουμε το ερώτημα: Πώς αντιστέκεται κανείς σε τέτοιες πρακτικές εξόντωσης; Πριν προσπαθήσω να δώσω απαντήσεις που θα δοθούν παρακάτω, ας αναλύσουμε την κατάσταση στηριζόμενοι στην κοινή λογική, το γεγονός ότι σήμερα δεν έχουμε ούτε στο ελάχιστο κάποιο ευνομούμενο αλλά ούτε και νόμιμο κράτος, και την εκ των πραγμάτων κατάσταση που έχει διαμορφωθεί:

Πρώτον: Εάν χρησιμοποιείς Τράπεζες, τότε να είσαι σίγουρος ότι το κράτος κατοχής θα σε ελέγξει.

Οι δανειστές, έχουν ένα σκοπό: Την εξαθλίωση απολύτως όλων των πολιτών αυτής της χώρας, με απώτερο στόχο τον έλεγχο και κατάσχεση των πάντων, υλικών αλλά και άυλων αγαθών που μας ανήκουν. Ως γνωστόν πλέον απ' όλους, ένα από τα ποιο σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιούν, είναι οι Τράπεζες, που είναι εξ ορισμού μέρος του "συστήματός" των. Εφ όσον λοιπόν, εμείς εξακολουθούμε και έχουμε τριβές με αυτά τα ιδρύματα, να είμαστε σίγουροι, ότι οποιαδήποτε στιγμή θέλουν, μπορούν να μας χτυπήσουν αλύπητα και μάλιστα με διάφορους τρόπους. Όλοι μας ξέρουμε επίσης, ότι το κατοχικό κράτος, τις στηρίζει ανεπιφύλακτα, ως κόρην οφθαλμού και εις βάρος του Λαού.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν, ότι όσο ποιο λίγο χρησιμοποιούμε και είμαστε εξαρτημένοι από τα εργαλεία του "συστήματος", τόσο το καλύτερο.


Δεύτερον: Εάν δίνεις οικειοθελώς στοιχεία στο κατοχικό κράτος, τότε να είσαι σίγουρος ότι θα τα χρησιμοποιήσει εναντίων σου.

Ζούμε σε μια δικτατορία. Οικονομική μεν, Δικτατορία δε.  Στις δικτατορίες, ο πολίτης δεν υφίσταται. Δεν έχει δικαιώματα, αλλά πότε πότε, αποδέχεται την βοήθεια του κράτους ως παροχή-δωρεά από την εξουσία, σε ανταμοιβή για την δουλική του συμπεριφορά. Τον συντριπτικά περισσότερο χρόνο βέβαια, δεν υπάρχουν αυτές οι παροχές, παρά μόνον το αντίστροφο. Οι δικτατορίες, πάντα έμμεσα ή άμεσα, θα κάνουν τον Λαό να πληρώσει με το αίμα του. Αυτό ακριβώς ζούμε σήμερα. Πρέπει να καταλάβουμε, ότι το κράτος, θα χρησιμοποιήσει ΕΝΑΝΤΙΑ μας, οποιοδήποτε στοιχείο του δώσουμε. Σε αυτά περιλαμβάνονται οικονομικά στοιχεία, διευθύνσεις, επαγγελματικά και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ δώσουμε.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν, ότι όσο ποιο λίγα ξέρει το "σύστημα" για εσάς, τόσο το καλύτερο.


Τρίτον: Εάν επικοινωνείς με το κράτος κατοχής, τότε να είσαι σίγουρος, ότι θα το εκμεταλλευτεί.

Μην κάνετε το λάθος, να νομίσετε ότι επειδή στην οποιαδήποτε υπηρεσία του κράτους, έχετε μπροστά σας κάποιον συμπαθέστατο συμπολίτη μας, αυτό σημαίνει και ότι το ίδιο το κράτος είναι συμπαθέστατο. Όχι. Το όποιο κράτος είχαμε τέλος πάντων, έχει μετατραπεί πλέον σε μηχανισμό καταστροφής και εξαθλίωσης των πάντων και τυφλά πιστός εκτελεστής των εντολών τρίτων. Όταν επικοινωνεί κανείς με το κράτος, είναι ένας τρόπος να του δίνεις έμμεσα πληροφορίες, για τις δραστηριότητες, την σημερινή σου κατάσταση και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που μπορεί να συλλέξει το κράτος. Σε περίπτωση που η δικτατορία επιδεινωθεί, και μόνον η επίσκεψη σε κάποια υπηρεσία θα έχει ως αποτέλεσμα τον ολοκληρωτικό έλεγχο (και ειδικά στα φορολογικά) από την εξουσία, για να εξακριβώσουν εάν έχετε "ξεφύγει" έστω και λίγο από αυτό που επιθυμεί το κράτος να είστε. Το ίδιο ισχύει κια για έντυπα που δίνουμε στο κράτος, μέσω της ΔΟΥ, ή του διαδικτύου. Να είσαι σίγουροι ότι το κράτος θα εκμεταλλευτεί την οποιοδήποτε επικοινωνία μαζί του, σε βάρος μας, αργά ή γρήγορα.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν, ότι όσο ποιο λιγότερο επικοινωνούμε με το "σύστημα", τόσο το καλύτερο.


Τέταρτον: Εάν κόβεις οποιοδήποτε παράβολο για λογαριασμό της δικτατορικής εξουσίας, τότε να είσαι σίγουρος, ότι δεν θα το ξεχάσει.

Όταν κόψει κανείς έστω μια απόδειξη, ή ακόμα και όταν την συμπεριλαμβάνει κανείς στην δήλωσή του, αυτό αποτελεί λόγο για περαιτέρω βιασμό από το κράτος. Εάν όχι ήδη, τότε σίγουρα σύντομα. Το κράτος δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να αποδώσει δικαιοσύνη στα φορολογικά, ή σε οτιδήποτε άλλο. Πρέπει να καταλάβουμε ότι στις δικτατορίες, τα πάντα γίνονται για τον έλεγχο και την παραμονή της εξουσίας στην κορυφή. Εάν αυτό απαιτεί το προχώρημα από την εξαθλίωση προς την απόλυτη πείνα, αυτό ακριβώς θα κάνει το κράτος, χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Εάν εσείς έχετε δώσει ή κόψει αποδείξεις, το κράτος θα δικαιολογήσει την σφαγή κιόλας!

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν, ότι όσο ποιο λίγα "χαρτιά" παράγετε για το "σύστημα", τόσο το καλύτερο.


Πέμπτον: Εάν δίνεις στοιχεία για το ποιόν σου, τα περιουσιακά σου στοιχεία στην εξουσία που μας πίνει το αίμα, είναι σαν να του λες, εδώ είμαι! Έλα να με φας!

Είναι πλέον κατανοητό ακόμα και από τον πιο πωρωμένο καθεστωτικό, ότι το κατοχικό κράτος, θα φορολογήσει απολύτως όλες τις ιδιοκτησίες. Παράνομα, καταχρηστικά, αντισυνταγματικά, ανήθικα, δεν έχει σημασία. Σημασία, έχει ότι το κάνουν, και θα συνεχίσουν να το κάνουν, ακόμα και εάν τα παιδιά μας πεινούν.  Και να είστε σίγουροι και πάλι, ότι εάν εσείς θέλετε να έχετε καλές σχέσεις με το κράτος αυτό και τους δώσετε στοιχεία, τότε το κράτος θα προχωρήσει στο να εκμεταλλευτεί την όποια πληροφορία του δώσετε. Το κράτος ήδη προχωρεί καθημερινά σε πλειστηριασμούς, σε κατασχέσεις και παρόμοιες πράξεις, ξεπουλώντας στο 1/10 και λιγότερο το σπίτι σας, για να πληρωθούν κάποια ελάχιστα χρέη.

Είναι απολύτως λογικό λοιπόν, ότι όσο ποιο λίγα ξέρει το "σύστημα" για την περιουσία σας, τόσο το καλύτερο.


Πως μεταφράζονται οι παρατηρήσεις αυτές σε πράξεις άμυνας και αντίστασης; 


Προφανώς, υπάρχουν και άλλες διαπιστώσεις που μπορεί να κάνει κανείς. Αλλά οι παραπάνω, αρκούν, για να δημιουργήσει κανείς ένα πλάνο δράσης, το οποίο να μπορεί να είναι αποτελεσματικό ενάντια στο κράτος που μας κατασπαράζει. Αυτό, μπορεί να εκφραστει ως επιμέρους πράξεις, αλλά έχει πάντα μία και μοναδική θεμελιώδη αρχή, το γεγονός δηλαδή ότι αυτό το κράτος μαζί με την κυβέρνηση και το γενικότερο πολιτικό προσωπικό, ΔΕΝ έχει καμιά απολύτως νομιμότητα:

1) Μην χρησιμοποιείτε Τράπεζες. Όσο πιο λίγο τις χρησιμοποιείτε, τόσο το καλύτερο. Μην περνάτε τις πληρωμές σας από Τράπεζες. Παρακάμψετε τις, στο μεγαλύτερο βαθμό που μπορείτε. Βγάλτε τα χρήματά σας από τις Τράπεζες, και ει δυνατόν κλείστε τους λογαριασμούς σας.

2) Μην δίνετε στοιχεία σας στο κράτος κατοχής. Εάν πρέπει να δώσετε κάποιο στοιχείο εξ ανάγκης, προσπαθήστε να το κάνετε στον μικρότερο δυνατό βαθμό. Εάν έχετε αλλαγή στην κατάστασή σας, μην ενημερώνετε το κράτος κατοχής, για τις αλλαγές. Θυμηθείτε, δεν έχετε πλέον να κάνετε με κάποιο έστω στοιχειωδώς ευνομούμενο κράτος.

3) Μην επικοινωνείτε με το κράτος. Μην επιστρέφετε έγγραφα. Μην συνομιλείτε με το κράτος. Ο μόνος λόγος για να συνομιλήσετε με κάποιον υπάλληλο του κράτους, είναι για να τον ενημερώσετε ότι πρέπει αυτός, να προχωρήσει σε λειτουργική κατάληψη, να κόψει τα πόδια του καθεστώτος, και να απεργήσει, μέχρι να φύγουν.

4) Μην κόβετε αποδείξεις μεταξύ σας. Μην πληρώνετε μέσω τραπεζών, αλλά μόνο με μετρητά. Το παράνομο κράτος κατοχής δεν έχει κανένα δικαίωμα να βάζει χέρι στις εργασίες σας, για να τα δίνει στους τοκογλύφους, είς βάρος του Λαού! Εάν είναι δυνατόν, πληρώστε σε είδος, δηλαδή να αποπληρώνετε μιά υπηρεσία με άλλη.

5) Μην αποκαλύπτετε τα περιουσιακά σας στοιχεί στο κράτος. Ένα παράνομο καθεστώς, δεν δικαιούται να απαιτεί να ξέρει τι και που έχετε, ποια περιουσία. Να ξέρετε ότι ότι αναφέρετε, ότι δηλώσετε σε οποιαδήποτε απογραφή, πλέον θα φτάσει μπροστά σε κάποιες  οθόνες υπολογιστών της Τρόικα, ή οποία θα αρχίσει αμέσως να σκέπτεται τρόπους, με τους οποίους θα προσπαθήσει να σας τα πάρει.


Να θυμίσω εδώ κάτι εξαιρετικά σημαντικό:

Εάν το κράτος που έχουμε, ήταν Δημοκρατικό, Δίκαιο, σεβόταν τις Ελευθερίες μας και γενικότερα υπηρετούσε τον Λαό και υπάκουε στην εξουσία του, τότε η επικοινωνία μας με το κράτος, η τακτική πληρωμή των φόρων είναι απολύτως ιερό, θεμιτό πράγμα και ηθική μας υποχρέωση. Όταν όμως, το κράτος που έχουμε σήμερα, έχει παραχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία και βάζει καθημερινά νέα μέτρα ενάντια στον Λαό που καταστρέφει, τότε είναι υποχρέωσή μας, να αντισταθούμε σε αυτό, με κάθε τρόπο και μέσο, μέχρι να επιστρέψει στην χώρα η πραγματική Δημοκρατία.



Είναι φανερό ότι θα χρειαστεί σύντομα μια αναβάθμιση στον τρόπο αντίστασης


Είναι κατανοητό, ότι τα παραπάνω λογικά συμπεράσματα για το πως θα έπρεπε να δράσει κανείς εάν θα ήθελε να πετάξει τον ζυγό της καταπίεσης που μας θανατώνει από πάνω του, είναι κάτι που δεν αποτελεί, έναν συνηθισμένο τρόπο δράσης. Δεν είναι απλή απεργία,  δεν είναι σιωπηλή αντίσταση απλά. Είναι κάτι που όλοι μας ξέρουμε ότι θα προκαλέσει την πιθανά βίαιη αντίδραση του καθεστώτος. Αλλά είναι και φανερό, και θα γίνει ακόμα πιο φανερό σύντομα, ότι ΔΕΝ υπάρχει άλλος τρόπος. Η πικρή αλήθεια, είναι ότι η ώρα που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το καθεστώς ολομέτωπα ξέροντας ότι αυτήν την φορά θα προσπαθήσει να μας πλήξει, έρχεται ολοένα και πιο κοντά. Δυστυχώς, οι εύκολες και βολικές λύσεις, έχουν αρχίσει να χάνουν την αποτελεσματικότητά τους. Ο μόνος δρόμος είναι μπροστά, με δράσεις, που έχουν την δυνατότητα να πλήξουν και να ανατρέψουν πραγματικά την κατάσταση, αλλά όχι χωρίς θυσίες.  Είναι φανερό επίσης , ότι πρέπει οι δράσεις να γίνουν ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΕΣ.

Πρέπει όμως, να καταλάβουμε όλοι μας, ότι η δράση της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών, με την μορφή που έχει σήμερα, φτάνει σε ένα τέλος. Σύντομα, η μέθοδος απλά της μη πληρωμής δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Πρέπει λοιπόν, να διαδώσουμε την πραγματική αλήθεια στον Λαό: Ότι χωρίς ανατροπή, ουσιαστική ανατροπή του καθεστώτος κατοχής, από την βάση τους και ριζικότατα, η καταστροφή θα συνεχίζεται. 

Σήμερα πλέον, βρισκόμαστε μπροστά σε μιά πιθανότατη επιδείνωση της κατάστασης, όπου η παράνομη εξουσία θα προσπαθήσει στην κυριολεξία πλέον να επιτελέσει μιά γενοκτονία σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Αυτός είναι ο λόγος λοιπόν που αποκαλούμαστε "αγωνιστές". Δεν είναι οι εύκολες πορείες, δεν είναι οι αναπαυτικές κατά τα άλλα, στάσεις πληρωμών. Αλλά είναι η ουσιαστική αντίσταση και ΑΠΟνομιμοποίηση του καθεστώτος κατοχής, με χτυπήματα ΚΑΤΩ από την ζώνη.

Συμπέρασμα: Η άρνηση πληρωμών, πρέπει να μετατραπεί σε άρνηση νομιμοποίησης του καθεστώτος

Δεν έχουμε πλέον, άλλη επιλογή. Εάν θέλει η δράση Λαϊκής Στάσης Πληρωμών να επιβιώσει και να κάνει πραγματική διαφορά, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ο πραγματικός αγώνας τώρα αρχίζει, με την ίδια την ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ της νομιμότητας του σημερινού κράτους που έχει παραδοθεί ολοκληρωτικά στις ορέξεις εκείνων που σύντομα δεν θα διστάσουν να μας θυσιάσουν στον βωμό της κερδοσκοπίας και της απόλυτης εκμετάλλευσης.

Εφ' όσον η αντιπολίτευση σύσσωμη, ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ το καθήκον της, που είναι το αυτονόητο, δηλαδή να καταγγείλει απερίφραστα ότι η συγκυβέρνηση δεν έχει καμιά απολύτως νομιμότητα, και να ΦΥΓΕΙ απο το κοινοβούλιο που έχει ξεφτιλίσει κάθε έννοια της Δημοκρατίας, τότε ο μόνος που απομένει να κάνει αυτό το χρέος, είναι ο Λαός!


Όποιος νομίζει ότι θα μπορέσει να προσποιείται προς το κράτος ότι το σέβεται, την ίδια ώρα που επιθυμεί να το ανατρέψει, είναι σαν εκείνον που προσπαθεί να σβήσει μια φωτιά ρίχνοντας πετρέλαιο αντί για νερό. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να λέμε ότι αγωνιζόμαστε ενάντια στην δικτατορία, και την ίδια στιγμή να σεβόμαστε τους θεσμούς τους οποίους έχει καταλάβει και μετατρέψει σε μηχανισμούς απομύζησης όλων των περιουσιών μας, αλλά ακόμα και της ίδια της ζωής μας. 

Για αυτό, μια πρόταση αναβάθμισης για την Λαική Στάση Πληρωμών, είναι να μετατραπεί σε
Λαϊκή Άρνηση Νομιμοποίησης του Κατοχικού Κράτους!

Εάν κάνουμε αυτήν την άρνηση πράξη, σε όλα τα επίπεδα και με όλους τους τρόπους, τότε επιτέλους θα είμαστε σε καλό δρόμο να ανατρέψουμε την κατάσταση και να επιφέρουμε Δημοκρατικά την ποθητή αλλαγή στην Χώρα μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ - ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ!

Καλή Λευτεριά!

Σ. Κατσούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.