Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ο πρωτεργάτης της Ισλανδικής επανάστασης Hördur Torfason χαιρετίζει (Βίντεο)

Ο Hördur Torfason είναι ακτιβιστής, καλλιτέχνης, εμπνευστής και επικεφαλής της «ειρηνικής.... ισλανδικής επανάστασης» του 2008. Όταν η ισλανδική οικονομία κατέρρευσε, ο Torfason στεκόταν επί μήνες μπροστά από το κτήριο του Κοινοβουλίου και ρωτούσε δύο απλές ερωτήσεις: «τι συνέβη στην χώρα μας» και «τι πρόκειται να κάνουμε». Σιγά σιγά σχηματίστηκε ολόκληρο λαϊκό κίνημα, το οποίο εξανάγκασε σε παραίτηση και δίκη την κυβέρνηση της Ισλανδίας καθώς και των επικεφαλής της επιτροπής κεφαλαιαγοράς και της εθνικής τράπεζας, την μονομερή ακύρωση του ισλανδικού χρέους και την δημιουργία νέου Συντάγματος.

Θα είναι μαζί μας στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο συμμετέχοντας στη διεθνή συνάντηση που διοργανώνει το Ε.Πα.Μ. για το χρέος, το Εθνικό νόμισμα και τη Δημοκρατία. Δείτε το χαιρετισμό που απευθύνει στον ελληνικό λαό:


το video το δανειστήκαμε από το http://www.toradiofono.gr στο οποίο ο Hördur Torfason θα δώσει συνέντευξη στην Όλγα Λασκαράτου αύριο Πέμπτη 28 Νοεμβρίου στις 7 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδή πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση, διατηρούμε το δικαίωμά του να μην αναρτούνται σχόλια που είναι υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο, που περιέχουν προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων ή έχουν σκοπό την διαφήμιση και την προβολή προϊόντων.

Παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε Ελληνικά και όχι greeklish ακόμα κι αν "φοβάστε" για την ορθογραφία σας.